Hislerine söz geçirebilen var mı ?

Sizin hiç duygularınız kalbinizle beyninizin arasına sıkıştı kaldı mı ?
Şimdi diyebilirsiniz bana Duyguların beyinle alakası yoktur, duygular kalbin işidir...
Tamam kabul ediyorum, duygular kalbin işidir ama beyin bazen kalbin işine karışır, duyguları susturmasını ister...
Duyguları birçok şekilde hissederiz kimi zaman sevinçle, huzurla, mutlulukla kimi zamanda acıyla endişeyle ...
Bu saydığım duyguların birçoğunu yada benzerlerini muhakkak sizde yaşamışsınızdır. Ama benim cevabını aradığım soru başka...
SİZİN KALBİNİZİN VERDİĞİ KARARA BEYNİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE KARŞI ÇIKTI MI ?
Beyniniz kalbinize dur, yapma, sus dedi mi ?
KALBİNİZ ÇOK İSTEDİĞİ HALDE DİLİNİZ KAYBETMEMEK ADINA SUSTU MU ?
Tamam beyin kalbi sustursun, kalbi susturmaya gücü yetiyor ya hisler ? Hisleri nasıl susturacak ? Hislere nasıl söz geçirecek ? HİSLERİNE SÖZ GEÇİREBİLEN VAR MI ?
Çok sevdiğim biri vakti zamanında bir nasihatte bulunmuştu. Aklın telkinlerine riayet etmek zordur.Ama uyunca kişiyi büyük pişmanlıklardan korur. Ve eninde sonunda riayet ettigimiz aklımızın doğru telkinde bulunduğuna bizde ikna oluruz. Her türlü hissin geçici ve yanıltıcı bir tarafı olduğuna inanırım. Akıldan bağımsız yapılan herşeyin içinde bitmez tükenmez sıkıntı ve pişmanlıklar barınır.

Bilinçdışımızın bizi yönlendirdiği erkek ve kadınlar vardır. Çocukluk döneminde hayatımızda ki baskın karakter kimse onun türevi olan kadın ve adamlar seçilir. Hiçbir şey rastlantısal değildir. Bu yüzden hepimiz farkındalık kazanmalıyız.

Şimdi diyebilirsiniz bana Duyguların beyinle alakası yoktur, duygular kalbin işidir...
Tamam kabul ediyorum, duygular kalbin işidir ama beyin bazen kalbin işine karışır, duyguları susturmasını ister...
Duyguları birçok şekilde hissederiz kimi zaman sevinçle, huzurla, mutlulukla kimi zamanda acıyla endişeyle ...
Bu saydığım duyguların birçoğunu yada benzerlerini muhakkak sizde yaşamışsınızdır. Ama benim cevabını aradığım soru başka...
Tamam beyin kalbi sustursun, kalbi susturmaya gücü yetiyor ya hisler ? Hisleri nasıl susturacak ? Hislere nasıl söz geçirecek ? HİSLERİNE SÖZ GEÇİREBİLEN VAR MI ?
Aklınla kalbin arasında kalmışsan kesinlikle duygunda hata vardır

Bak işte çıkmaza götüren cevap bu :) onun için beynimde kalbimde orta yol diyor, o da böyle diyor ama arada birşeyler var olmuyor, ayrıda kalınmıyor, birken de adı konmuyor, hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyorum ama hisler varya hislerime söz geçiremiyorum
O zaman gönlünü ferah tut, her ikisi de evet diyorsa, karşındakinin de rızası varsa er geç olur.

Seni sen yapan tek şey beynin. Beynini çıkartıp bana taksalar rengarenkdunyam olarak buraya duygular mı mantık mı diye konu açarım.

Mesela bu belalı tiplere "aşık olmamam lazım" diye diye aşık oluruz ya. Onu da beynimiz yapar bize. Kendimizden bir şeyin intikamını alıyor oluruz farkında olmadan. Kalp malp hikaye, asıl duygular beynin ürünü.

Oldu ve evet bir şekilde söz geçiriyorsun. Ben hafiften intihara meyilli ve yarı kafadan çatlak bir insan olarak sadece 6 ay hislerime söz geçiremedim. Onda da üzüntüden ağzıma bir lokma girmedi. Beynim kapanmıştı sanki.. Sonra baktım olmayacak, kalbime gömdüm, önüme baktım. Şimdilerde sadece ütopik diyarlara gitmek için yastığa başımı koyunca aklıma geliyor ve ağlamadan uyumayı yeni yeni başarabiliyorum. Ama kanlı canlı bir şeye dönüşse bu hisler söz geçmez... Üzerinden çok zaman geçti, hala daha en büyük korkum budur. Ve içimdeki o intihara meyilli deli de bunun olmasını istemektedir. Ama ben akıllandım. Sevgi her şey, aşk sadece koca bir hiç. Bu yüzden hislerime söz geçirebiliyorum, kalbime de...

Yok o doğru kişi ama konuşursam hayatımda olmayacak, farkında herşeyin onunda hisleri farklı ama adını koymak istemiyor... Kendi mutsuzluğumda seni mutsuz edemem diyor, ama ikimizinde yarası aynı ve beraber olursak bu yaraları kapatabiliriz... İstemediği için susuyorum, uzaklaşmak istedim, izin vermmiyor, ama yakınındayken susmak çok yoruyor
Doğru kişiden kasıt sana doğru ilişki yaşanacak biri olmaması tatlım. İyi biri yada kötü biri olarak bakma olaya. Çok .ok iyi arkadaşlar bile bazen bir ilişki yürütemezler. Neden bir şeyler için gereksiz çaba vererek sevgini yaşamaya çalışasın ki? Elbette yoluna bakabilirsin. Her zaman daha iyisi mutlaka vardır. Tecrübeyle sabit.

Benim inadim hep hislerimin önüne geçer. Kimi böyle olmak ister ama ben de hep yaşanacaklara geç kalıyorum geriden gidiyorum..

Back
X