• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histereskopi hakkında bilgi verirmisiniz

aydenn

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
30
Puanlar
8
Merhaba eşimde ve bende hiç bir sorun yok ama 2. Tüp bebekte olumsuz oldu doktorum histereskopi yapalım belki göremediğimiz bir sorun var detaylı bakalım dedi. Deneyim yaşayan bilgi verebilir mi nasıl oluyor adetten sonra mı oluyor sonrası transfer nasıl gerçekleşiyor deneyimleyen bilgi verirse sevinirim teşekkürler şimdiden

Bilgisi olan bizi bilgilendirirse ben de çok sevinirim 🙏

Merhaba eşimde ve bende hiç bir sorun yok ama 2. Tüp bebekte olumsuz oldu doktorum histereskopi yapalım belki göremediğimiz bir sorun var detaylı bakalım dedi. Deneyim yaşayan bilgi verebilir mi nasıl oluyor adetten sonra mı oluyor sonrası transfer nasıl gerçekleşiyor deneyimleyen bilgi verirse sevinirim teşekkürler şimdiden
Adet bitiminden sonra bir hafta en geç on gün içerisinde yapılıyormuş, ben de yaptıracağım doktorum öyle söylemişti.

adetten 9-10 gün sonra yapılıyor. Ameliyat ortamında oldu. Polip alınmıştı. Sonrasında akşama eve gittik. Acı sızı da olmadı. Doktorum detaylı da baktı.

Benimde 2. Denemem kimyasal olunca doktorum bakalim dedi bakti bir sorun görmedi. Regli bitiminden 7 gun icinde oluyorsunuz. Benim bakilmisken cizikte atıldı toplamda 15 dk bile sürmedi. Genel anestezi ile yapıldı bana.Biraz kanama yasadim ama hic agri olmadi. Sonrasinda kanamam arttı biraz ilac kullanmak zorunda kaldim kanama durdu. Sonraki ay transferimi oldum ve hamile kaldım.

Adet biter bitmez en yakın günlerde yapılması gerekiyor en iyi sonuç almak için, rahim daha kalınlaşmadan yani.

Rahim filminden farkı ne peki? Rahim filmim temizdi. Onun bir önemi yok mu?

Adet bitiminden sonra bir hafta en geç on gün içerisinde yapılıyormuş, ben de yaptıracağım doktorum öyle söylemişti.
Peki daha önce rahim filmi çekildi mi bide herhangi birşey mi gördü histereskopi istedi yoksa başka sebeplerden mi

Rahim filminden farkı ne peki? Rahim filmim temizdi. Onun bir önemi yok mu?
Rahim filmi bende çekildim onda tüplere bakılabiliyor ama histereskopide rahimin içine bakılıyor ikisinin arasındaki fark diye biliyorum ben farklı şeyler yani

Peki daha önce rahim filmi çekildi mi bide herhangi birşey mi gördü histereskopi istedi yoksa başka sebeplerden mi
Evet rahim filmi çekildi tüpler açık, rahimde de hiç bir şey öngörülmüyor esasında, 2 negatif tüp bebek transferi sonrası herhangi bir şey olmadığından emin olmak ve rahime çizik atmak için yapılacak sadece.

Benimde 2. Denemem kimyasal olunca doktorum bakalim dedi bakti bir sorun görmedi. Regli bitiminden 7 gun icinde oluyorsunuz. Benim bakilmisken cizikte atıldı toplamda 15 dk bile sürmedi. Genel anestezi ile yapıldı bana.Biraz kanama yasadim ama hic agri olmadi. Sonrasinda kanamam arttı biraz ilac kullanmak zorunda kaldim kanama durdu. Sonraki ay transferimi oldum ve hamile kaldım
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah hangi doktorda yaptırdınız transferi ve histereskopiyi

Merhaba benimde ilk tranaferim negatif ikincisi kimyasal oldu embriyolarım genetikli olduğu halde nasip olmadı arakık ayında histeroskopi oldum adetten 1 hafta sonra yapıldı histeroskopide rahim içi temiz görüldü tutunmayı arttırmak için çizik atıldı nasipse 17 şubata 3. Transferimi olacağım umarım bu sefer tutar umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız sağlıkla bebeklerimizi kucapımıza alırız

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah hangi doktorda yaptırdınız transferi ve histereskopiyi
tesekkur ederim İstanbul fulya bahceci prof dr özkan Özdamar da yaptırdım bütün tüp bebek surecimi o yönetti. Instagramida var bakın bir isterseniz. Ben kurumdan pek memnun olmadım ama kendisi icin bırakmadım oraya cok şükür pozitifide gördük

Evet rahim filmi çekildi tüpler açık, rahimde de hiç bir şey öngörülmüyor esasında, 2 negatif tüp bebek transferi sonrası herhangi bir şey olmadığından emin olmak ve rahime çizik atmak için yapılacak sadece
Aaaa aynı durumu yaşıyoruz resmen bende de aynı şekilde hangi doktorda tedavi görüyorsunuz peki

Aaaa aynı durumu yaşıyoruz resmen bende de aynı şekilde hangi doktorda tedavi görüyorsunuz peki
İnşallah derdimize derman olur bu işlemler :) Hacettepe Üniversitesinde tedavi görüyorum.

Reglden hemen sonra yapıyorlar genelde reglin 10.gününden sonra rahim duvarı kalınlaşmaya başlıyormuş o nedenle net görünüm olmuyormuş hemen sonrası yapıyorlar benim regl bitmesine rağmen lekelenme oluyordu yine de bana da histereroskpi yapıldı 10.gün geçmemeliymiş

Benimde 2. Denemem kimyasal olunca doktorum bakalim dedi bakti bir sorun görmedi. Regli bitiminden 7 gun icinde oluyorsunuz. Benim bakilmisken cizikte atıldı toplamda 15 dk bile sürmedi. Genel anestezi ile yapıldı bana.Biraz kanama yasadim ama hic agri olmadi. Sonrasinda kanamam arttı biraz ilac kullanmak zorunda kaldim kanama durdu. Sonraki ay transferimi oldum ve hamile kaldım.
Ay benimde histeroskopi sonrası hemen olacaktı ama rahim içi enfeksinyon polip falan varmış polipleri temizlemiş bi süre de antibiyotik kullandım 2 ay sonra başlandı 3 ay da diyebilirim bu ay başlıyoruz nasipse bu ay farklı bi tedavi uyguladı doktorum zoladex falan vuruldum

Ay benimde histeroskopi sonrası hemen olacaktı ama rahim içi enfeksinyon polip falan varmış polipleri temizlemiş bi süre de antibiyotik kullandım 2 ay sonra başlandı 3 ay da diyebilirim bu ay başlıyoruz nasipse bu ay farklı bi tedavi uyguladı doktorum zoladex falan vuruldum
Enfeksiyon engelliyormus bebegin tutmasını poliplerde öyle. Biz dogal siklus ilerledik digerleri hep yapaydı. Bunda femara ve gonalf takviyesiyle yumurtalari büyüttü. Bağışıklık baskilayici serum verdi 100 ml transferden önce ve transferden 1 hafta sonra. Ekstra kan sulandırıcı başladık ama bu karindan igne olarak vurulandan ve prednol. Kortizonlu bir ilac bağışıklığı düşürmek icin biraz ağır gecti tabi ama sonunda pozitifi gördük. Prednol 2. Transferimde düşük miktarda vermişti kimyasal olunca doktorum galiba vücudun kabul etmediğini atmaya çalıştığını düşünerek dozları yükseltti cok şükür pozitifi gördük. 6. Haftadan 10 haftaya kadar çok yoğun kanama yasadim. Sonra kan sulandiricilari kestiler devlet hastanesi tedavi etmeyi red etti. Baska bir özelde yatışım yapıldı magnezyum ve serumlarla kasilmayi engellemeye çalıştılar. Ordaki doktorumda cok iyidi takiple ilaçlarla resmen izin vermedi düşmesine. Çok şükür benimle kaldı. Zor süreçler kucağına alana kadar yolculuk bitmiyor ama yinede herseye değer rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun.

Merhaba benimde ilk tranaferim negatif ikincisi kimyasal oldu embriyolarım genetikli olduğu halde nasip olmadı arakık ayında histeroskopi oldum adetten 1 hafta sonra yapıldı histeroskopide rahim içi temiz görüldü tutunmayı arttırmak için çizik atıldı nasipse 17 şubata 3. Transferimi olacağım umarım bu sefer tutar umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız sağlıkla bebeklerimizi kucapımıza alırız
Merhaba, Histereskopiden hemen sonra transfer planlanıyor mu yoksa bekleniyor mu

Merhaba, Histereskopiden hemen sonra transfer planlanıyor mu yoksa bekleniyor mu
Merhaba histereskopide biyopsi örneği alındı prosedür olarak onun sonucu ilk adetimde henüz çıkmadığı için ikinci adetimde transfer hazırlığına başlandı sonuç öıksaysı ilk adette de başlanır mıydı bilemiyorum

Back
X