Histeroskopi ameliyatı olanlar

ecm93

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2023
2
1
6
32
Herkese merhaba,
4 senedir korunmasız ilişki sonucu gebelik olmuyor. 1. Sene sonunda gittiğimde rahimde şekil bozukluğu olduğu, kalp şeklinde olduğu söylenmişti. Bu durumun gebe kalmaya engel olmadığı, gebelik sırasında düşüğe sebep olabileceği söylendi. Fakat daha önce hiç hamile kalamadım. En son doktora gittiğimde tüp bebeğe başlayacaksak rahim düzeltme ameliyatı olmam gerektiği önerildi. Haftaya bu operasyonu olacağım fakat korkuyorum. Aynı durumda olanlar, bu operasyonu olanlar, sonrasında doğal gebelik yaşayanlar var mı?

Herkese merhaba,
4 senedir korunmasız ilişki sonucu gebelik olmuyor. 1. Sene sonunda gittiğimde rahimde şekil bozukluğu olduğu, kalp şeklinde olduğu söylenmişti. Bu durumun gebe kalmaya engel olmadığı, gebelik sırasında düşüğe sebep olabileceği söylendi. Fakat daha önce hiç hamile kalamadım. En son doktora gittiğimde tüp bebeğe başlayacaksak rahim düzeltme ameliyatı olmam gerektiği önerildi. Haftaya bu operasyonu olacağım fakat korkuyorum. Aynı durumda olanlar, bu operasyonu olanlar, sonrasında doğal gebelik yaşayanlar var mı?
Merhaba, benimde rahimde perde vardı iki doktorum vardı bir tanesi gebeliğe engel değil en kötü hamile kalırsın düşer dedi ikinci doktorum hemen ol dedi ve ikinci doktorum ile devam edip iki üç gün sonra histeroskopi oldum. Sabah kan tahlilleri alındı sonuç çıktı ameliyat oldum uyandığımda odadaydım benim biraz uzun sürmüş doktorum odaya girdiği zaman iyiki olmuşsun büyük bir alan temizledik dedi yapışıklık olmaması adına doğum kontrol hapı ile antibiyotik vermişti bir ay kullandım bir ay korundum muayene gittim hiç problem yoktu doğum kontrol hapı içeriğinde yapışıklık engelleyen bir şey varmış şimdi unuttum ama baya araştırmıştım hatta ilk doktorum eğer istersen 10 bin TL de ekstra yapışıklık olmaması için jel koyalım demişti gerek yokmuş muayene sonrası ilişkide serbestti ama gebe kalamadım 6 ay sonra doktora gittim yumurta kontrolüne aldı ilk kontrolde nur topu gibi yumurtalarım varken ikinci ay gittiğimde yumurtalarım büyümemiş sorunun yumurtlama bozukluğu olabileceğini söyledi ve famera verdi ilk ay çok umut yok ihtimal düşük ama morelini bozma dedi famera sonrası kontrol olup çatlatma iğnesi de vuruldum ve sonraki ay doktoruma hamile olduğumu söyledim 😍 baya şaşırdı sorun yumurtlamamdaymış
Hatta filmde tüp teki tıkalı ve ekstra pcos görünümlü tek taraf tembel yumurtalıklarında demişti yani umudunuzu kaybetmeyin ve kesinlikle ameliyatı olun ilk hamile olduğumu öğrendiğimde çok ağladım iyiki olmuşum diye

Baya da uzun olmuş ama ben çok gezindim bu platformda böyle yazılar beni çok mutlu ederdi arardım hep inşallah umut olmuşumdur

Baya da uzun olmuş ama ben çok gezindim bu platformda böyle yazılar beni çok mutlu ederdi arardım hep inşallah umut olmuşumdur
Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. Evet ben de sürekli geziniyorum ilk defa yazdım, Allah bağışlasın🙏🏻 yarın operasyona gireceğim, umut oldunuz inşallah sonrasında bizim de kolaylıkla olur artık

Back
X