Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kafama birşey takıldı
siz, sizden yaşça baya küçük olan yengelerinize yenge diye mi hitap edersiniz? veya yaşça küçük amcalara, dayılara amca dayımı dersiniz?![]()
akrabam ise ve hakiki amca dayı ise amca dayı derim. onların eşlerine de yenge. ama akrabam olmayanlara bu tabirleri kullanmam samimiyete göre isim veya hanım bey falan derim
kafama birşey takıldı
siz, sizden yaşça baya küçük olan yengelerinize yenge diye mi hitap edersiniz? veya yaşça küçük amcalara, dayılara amca dayımı dersiniz?![]()
yaşça küçük amca nasıl oluyor yaa çok fazla yoktur eminim böyle bir durum. yaşça küçük olan herkese ismiyle hitap ederim ben isterse büyükbabam olsun:13:
Hepsi benden büyük ben amca,dayı,yenge diyorum.
Küçük olsalardı adıyla seslenirdim de dayımın benden küçük olması sanırım imkansıza yakın olurdu.
hmmm... anladım cnm
sorunu biraz sonra söylerim, şimdi nabız alıyorum
alemsin, yaşça küçük büyük babamı olur![]()
neden derdinizi anlatmadan önce nabız alıyorsunuz, anlamadım cidden :26:
siz derdinizi anlatın, ona göre yorumlar gelir..
hahahaha
hayırdır niye merak ettinki?? yoksa eşinin tarafında senden küçük yenge mi var??
Hiç güleceğim yoktu hasbama bak heleAman yahu takılacak mesele değil gülünecek mesele bu gül geç
tamam
şimdi, benim tabiki amcam ve dayım benden küçük değiller, doğal olarakta eşleride öyle ama eşimin dayıları eşimden ve benden küçükler ikiside, çünkü onlar kumanın çocukları, yani eşimin dedesinin ikinci eşinden. biri bizden 2-3 yaş küçük diğeride 5 yaş küçük.
küçük olan 1 sene önce 16 yaşında bir kızla evlendi.onlar köyde yaşıyorlar neyse..
geçen sene onlar daha yeni evliyken biz memlekete gitmiştik eşimle kaynanamda çok ısrar etti köyede gidelim annemle babamı ziyaret edelim hem yeni gelini görürüsün dedi. bu arada gelinde benden 10 yaş küçük. gittik oraya dedeyi anaanneyi falan gördük, gelin yok. meğerse gelin kaçmış, annesine gitmiş ben gelecem diye çünkü kaynanam, eşimin anaannesi, görümcem hep beni övüyorlarmış, carrie şöyle, böyle falan diye oda sanırım kıskanmış.
ondan sonrada zaten görüşmeye fırsatımız olmadı, biz istanbula döndük.
arada bi kaynanamla telefona konuşuyorduk, bazende bu kız kaynanamın evine geliyordu, doğum yaptığı için köyden hastaneye geliyordu.bi keresinde kaynanamla telefonda konuştuğumda onun sesini duydum, diyorki : şu gelinine söyle, çocuk yapsın, yaşlandı artık, daha çocuğuda olmaz, bak bana daha 17 yaşındayım aldım bebemi kucağıma. ben o anda zaten ona gıcık kaptım, hiç sevmem ben birilerinin bana bu şekilde akıl vermesini, özelliklede onun gibi birisi.
ben kaynanama dedimki söyle şuna fazla konuşmasın, karşımda öyle birşey derse cevabını veririm, ben onun yaşındayken liseye gidiyordum, sonra üniversiteye gittim, sonra iş buldum çalışmaya başladım. kalkmış bana akıl veriyor.
köydeki insanları asla küçük görmem, hor görmem ama böyle çok bilmişleri hiç sevmem. hakkıyla çok bilmiş olsaydı neyse...
şimdide, görümcemin düğününe gittik. (bu arada abiyemi giydim)
ben işyerinden sadece bir gün izin alabilmiştim o yüzden eşim benden bi kaç gün önce gitmişti memlekete. gece yetiştim oraya, eşim geldi havalimanından aldı beni annesinin evine geçtik
baktım kaynanam,görümcem, eşimin hala kızı falan herkes ayakta, kapıda karşılıyor beni. girdim işeri bu kız içerde oturuyor, kaşlarını çatmış bana bakıyor. hiçbirşey demedi bende ona hiçbirşey demedim. başladım diğerleriyle konuşmaya 10 dakka sonra yanıma geldi, hoşgeldin dedi, hoşbulduk dedim sonra geçti yine köşesine, dahada birşey demedi bana. bende muhattap olmadım sonra onunda
sabah kaynanama demiş bu sizin gelin ne kadar kendini beğenmiş, ne kadar soğuk bir tip, ben onun yengesiyim bana hürmet göstermesi lazımdı, bana çok soğuk davrandı dedi, kaynanamda demiş ki çok kıskandın onu değil mi demiş, ben kaynanası olarak ve yaşça çok büyük olmama rağmen kapıda karşıladım onu, sen küçüksün ne olurdu kalksaydın, oda dömüş poposunu kaynanama demişki ahanda buram kadar olamaz o, ne kalkacam demiş, ben onun yengesiyim o kalkacak ben geldiğimde demiş
ha bide kaynanam demiş ki ona, doğru snn popon kadar olamaz...çünkü gelinim snn popondan daha küçük, ve senden bile genç duruyor o yüzden kıskandın onu
ay öyle bir sormuşsun ki, ben de kocan senden küçük dayısına dayı de diye diretiyo falan sandım..
17 yaşındaki kızı fazla kale almaya gerek yok.. ben onun yengesiyim demiş sadece.. desin.. statü olarak yenge zaten onun statüsü..
eşim kendisi bile dayısına dayı demiyorki
statü matü ama kıçına benzetmiş beni![]()
17 yaşında yani küçücük kız, şimdi onun düşünce ve hayal dünyasıyla mı uğraşalım, ne derse desin kale almaya değmez bence![]()