Hizmet etmesini bilmiyormuşum

annecim sizde şükretmeyi ve teşekkür etmeyi bilmiyorsunuz belkide o yüzdendir performans eksikliğim de bakalım ne diyecek nankör kaynana:37:

Son düzenleme:
temponu yavaşlat biraz.
bak o zaman en ufak bir şeyinde bile nasıl memnun olacak:ssz:

''deveye diken, insanı sıkan yaranır'' derler
ne kadar doğru bir söz.

''sıkan'' kısmını değiştirdim'' anlayan anlamıştır umarım

sor bakalım kaynanana kendı kızı böyle hizmet edıyor muymuş?

bir müddet azalt ki, beklentileri de azalsın
ne kadar yaparsan o kadar yüksek olur beklentılerı ve yetmez bir müddet sonra.

zaten yetmiyormuş.

Son düzenleme:
temponu yavaşlat biraz.
bak o zaman en ufak bir şeyinde bile nasıl memnun olacak:ssz:

''deveye diken, insanı sıkan yaranır'' derler
ne kadar doğru bir söz.

''sıkan'' kısmını değiştirdim'' anlayan anlamıştır umarım

sor bakalım kaynanana kendı kızı böyle hizmet edıyor muymuş?

bir müddet azalt ki, beklentileri de azalsın
ne kadar yaparsan o kadar yüksek olur beklentılerı ve yetmez bir müddet sonra.

zaten yetmiyormuş.
haahhaa güzel yorum olmuş :9::9::9:
aynen katılıyorum kendi kızları yapıyomuymuş bakalım yapsa bile(ezdirme kendini kızım) diyen feminist bir anne olur emin ol:22:

haahhaa güzel yorum olmuş :9::9::9:
aynen katılıyorum kendi kızları yapıyomuymuş bakalım yapsa bile(ezdirme kendini kızım) diyen feminist bir anne olur emin ol:22:

Öyle zaten.. Görümcemlerin kocasının tarafından heran ki biri gelsin. Kv' dem başlıyor, niye geliyorlar, gelmesinler, hergün yemek yapma onlarda yapsın veya dışarda yemek yemeğe gidin. Onu yapma bunu yapma kendisi yapsın.. Halbuki senede bir kere ya geliyorlar ya gelmiyorlar..

Bn yemek yaptm cogunu yemedıler,her geldıklernde meyve su bıle olsa dıbınde bırakıorlar sankı hc ıcmıyorlar normalde, bndan snra koymıcam valla esımede dedım, anlayısla karsıladı nımete gunahya

Öyle zaten.. Görümcemlerin kocasının tarafından heran ki biri gelsin. Kv' dem başlıyor, niye geliyorlar, gelmesinler, hergün yemek yapma onlarda yapsın veya dışarda yemek yemeğe gidin. Onu yapma bunu yapma kendisi yapsın.. Halbuki senede bir kere ya geliyorlar ya gelmiyorlar..

ama haklı kadın neme lazım kızının altınları pulları dökülür:12:
yazık olur elini sıcak sudan soğuk suya daldırmasın şok olur :25:
canım sende kızına ne şekilde telkinlerde bulunuyosa kızından önce sen yap yani elini sıcak sudan soğuk suya vurma boş ver bu kaynana milletine YARANAMZSIN okadar onlardaki kendini beğenmişlik kendinden eminlik kimde var değilmi sütte leke var kaynanalarda yok:22:

Bn yemek yaptm cogunu yemedıler,her geldıklernde meyve su bıle olsa dıbınde bırakıorlar sankı hc ıcmıyorlar normalde, bndan snra koymıcam valla esımede dedım, anlayısla karsıladı nımete gunahya

Yemek filan yapma
Üçü bir arada yanına bisküvi veya kurabiye koy
Yerlerse yerler yemezlerse de sorun olmaz o

Yemek çok yaparsın yemezlerse ısraf olur
Madem beğenmiyolar
Boşuna ne uğraş ne de ısraf et :3:

Ne kadar çabalasan çabala daha fazlası isteniyor gerçekten. Benim kayınvalidem yok ama sağolsun bana eşim kaynanalık yapıyor. Ben ilk evlendiğimde hiç yemek yapmasını bilmiyordum eşimde aileside bunu biliyordu ''biz böyle şeylere takılmayız zamanla öğrenirsin'' diyorlardı. Evlendim biraz bişeyler öğrendim ve evliliğimin 2. veya 3. haftasıydı sanırım onları yemeğe çağırdım. Eşim 8 kardeş kalabalıklar o akşam da bi 20 kişi falan vardık. tecrübesiz olduğum için 1 gün önceden bütün temizliğimi tatlımı çorbamı yaptım. Ertesi gün erkenden kalkıp tekrar toz alıp akşama kadar böreğimi et yemeğimi salataları falan hazırladım. Onlar gelemden sofraları kurdum. Nasıl yoruldum anlatamam. Geldiler en iyi şekilde ağırlamaya çalıştım. Zaten memnunda ayrıldılar... Bu kadar çabanın sonunda bi baktım bizim beyimizin suratı sirke satıyor bir afra bir tafra anlatamam.

''Ne oldu'' dedim. ''Bi çaya bile bakmıyosun ben baktım kendileri aldılar'' falan filan bisürü kızdı. Kızlar çaylarını ikram ettim ama kalabalık olunca herkes biyerde tabi. Bikaç kişi oturma odasında, bazıları salonda bi kısmıda balkonda hepsine yetişemedim. Bi ara balkonda muhabbetede dalınca içeriye bakmayı unuttum onu söylüyor paşanın oğlu... Bi 10 dakikalık mevzu yüzünden bütün emek çöpe gitti yani. En büyük görümceme ayrı düşkünüm bi ara gittim yanına oturdum sarıldım falan neymiş orası başköşeymiş oturamazmışım ona da bi ton laf etti. Şimdi bile biri gelse biyere gitsek diken üzerindeyim.

Siz kaynanayı gece bari görmüyosunuz şükredin ben kaynanamla evliyim:)

Son düzenleme:
Seni anacıgın ona hizmet et diye mi dünyaya getirdi acaba?? Gunahtır ya....

Aynen, hizmet etmeyi bilmek zorunda misiniz ? Hizmet etme konusunda egitim mi aldiniz, profesyonel misiniz ki?? Begenmiyorlarsa gelmesinler o zaman. Bir daha kv hizmetini begenmiyorum derse, sakaymis gibi "eh o zaman 5 yildizli otele gidin", "madem begenmiyorsunuz sizi niye bu kadar sIk goruyorum" vs/ diyin. (kv nize sinir oldum).

Aynen, hizmet etmeyi bilmek zorunda misiniz ? Hizmet etme konusunda egitim mi aldiniz, profesyonel misiniz ki?? Begenmiyorlarsa gelmesinler o zaman. Bir daha kv hizmetini begenmiyorum derse, sakaymis gibi "eh o zaman 5 yildizli otele gidin", "madem begenmiyorsunuz sizi niye bu kadar sIk goruyorum" vs/ diyin. (kv nize sinir oldum).

:)) bende sinir oluyorum

Vallahi ben öyle yapıyorum,hiç işim olmaz..

Ben kendi evimin işini zor bitiriyorum yahu
işten çık, trafiği çek, yemek yap, bulaşıkları makineye yerleştir
Haftasonu dip köşe temizlik yap

Süpermen değilim başkalarının evlerine de yetişemem
Vaktim de olsa yapmam gerçi
Biraz da dinlenip gezmem lazım değil mi ?

Sonuçta kimse bana madalya takmayacak, daha fazlasını bekleyecekler hatta :3:

Siz kendinizi daha iyi hizmet etmeye adadığınız için böyle. İnsanlar hep daha fazlasını beklerler. Ses çıkarmayarak daha iyisini yapmaya çalışarak onlara hakkınızda konuşma hakkını veriyorsunuz. Zorunda olmadığım halde bir çok hizmetinizi görüyorum mesajını verseniz size daha bir şey demeyecektir. Ayrıca eli ayağı tutuyorsa suyuna kadar neden ayağına götürüyorsunuz. Gelin demek hizmetçi demek değil ki, bu mesajı verin, beklenti içine girmesinler.

Daha iyisini sen yap ben öğreneyim, ne de olsa sende bir zamanların gelinisin deseydin.. :27:

yapma kim ne derse desin..hastayım de onlar sana yapsın..anlarlar farkı..

bir gelin kayın validesine ve kayınpederine bakmak zornda değil.bunu desekleyen hadisler var.sadece öz evlatlar anne babasına bakmak ve hizmet etmekle yükümlü.
ha hizmet edersin büyük diye zaten içiden gelir.ama onun bunu istemeye hakkı yok.

'' bir kadın evini temizlemek zorunda değil.yemek yapmak zorunda değil.istemeze çocuğuna süt vermek zorunda dahi deil.para verip süt anne tutabilir.hanımlarınızın size yaptığı hizmet bir görev değil sadece onların size olan ikramıdır''

böyle birhadis varken kayın validenin himet beklemesi ne oluyor.
dediğim gibi zaten kadında anaçlık olduğu için böyle şeyler içinden gelir.ama bu kadar üstüne gidersen yapacağı varsada kimse yapmaz..

Back
X