Hizmet meraklisi baba?

Yok cnm tahammül etmiyorum. Aynı Eve girdik anladım Ada'mın ne olduğunu. Bir bıraktım evi bırakış o bırakış. Elimi sürmüyorum kendisi yapıyor şimdi mecburen. Hiçbir şey yapmıyorum yemek dahil. Hatta anasıgile giderken de tembihliyorum orada iş yapacaksın diye. Yemek servisi yapıyor , çayımı getiriyor anası da çatlıyor sinirden

Ay süpersiniz yaa :))))

Kpss te hazırlık çok stresli bir süreç ben de geçtim o dönemlerden. Sorun etmeyeceğin şeylerı bile o stresli günlerinde büyük bir sorun olarak görüyorsun insan oturunca kalkmaknistemez dersin başından ama baba yani babama hizmet etmek asilliktir Allah başımızdan eksik etmesin onları. Annenizle konuşun isterseniz hanı anneniz yardımcı olur size sinava kadar kızı çağırma ders çalışıyor ne istiyorsan benden işte dese babana. Allah yardımcın olsun ,zihin açıklığı versin inşaAllah
Başarılar şimdiden ;)

Tek tek alintilayamadim.@cileklisakiz basin sagolsun :KK43:
Ama cok hassas bi donemden geciyorum kpss yedi bitirdi zaten beni.

Evet israrla hala balkondan bagiriyolardi.gittim artik verdim.bi yarim saat gecti.
Ama beni beklio hala.

Verdim .ders caliscam diyorum ne tembelsin diyo :/

Bu hayat hep boyle gidecek galiba.hayat erkeklere guzel.
Ne utulerini yapiyolar ne yemek ne camasir

Ogretmen oldugum zaman ogrencilerime ilk asilayacagim konulardan biri olacak bu.ESITLIK

Bu muameleden biktim
Evet ders çalıştığın dönemlerde üzerine gelinmesi ve senin bundan sıkılman çok normal ama şöyle de düşün zamanında o da sana hizmet etti. Varsın olsun birşeyler istesin, bu yaştan sonra değiştirmek imkansız. Zaten mesleğini eline alınca hayatın da tamamen değişir. Tembelsin diye söylemesi belki latife babanı sen tanırsın. Babanla biraz daha samimi ve arkadas gibi konuşursan seni anlar. Bak burda söylediklerini babana daha tatlı dille anlatabilirsin. Yorulmuş usenmis olabilir çalışan insan için sıcaklar çok zor geçer. Sen yine de sakin olmaya çalış ve "baban" olduğunu unutma canım. Ah varya ne babalar var hepimiz biliyoruz. Şükürler olsun ki yaşayan bir baban var uzun ömrü olsun inşallah...

Rahmetli babam ayaktayken oturur kumandayı bile bizden isterdi.

Mutfaktan gelir ayağına su getirelim diye bize seslenir kaldırırdı yerimizden.

O hayattayken çok rahatsız olurduk bunlardan, offlar dururduk.

Şimdi çıkıp gelse de hiç oturtmasa bizi..
Offlamadan surat asmadan hizmet etsek..

Keskeler ise yaramıyor maalesef..

Düşün bide bunların itiraz edilemeyen kayinpeder verziyonlari varki evlerden irak, en azından babaya ne kadar yanlış olsada nazın geçtiği için sitem ediliyor KP de öyle bi durum sözkonusu dahi değil. ..

Neolursa olsun baban o senin.! Eline yapismaz ama söyle güzelce baba dersim var biraz çalışıyım filan...

Rahmetli babam ayaktayken oturur kumandayı bile bizden isterdi.

Mutfaktan gelir ayağına su getirelim diye bize seslenir kaldırırdı yerimizden.

O hayattayken çok rahatsız olurduk bunlardan, offlar dururduk.

Şimdi çıkıp gelse de hiç oturtmasa bizi..
Offlamadan surat asmadan hizmet etsek..

Keskeler ise yaramıyor maalesef..

Allah rahmet eylesin :(

Evleninceye kadar sabret..
Aslinda hizmet beklemeyen biri olsaydi belkide sen ona hizmet etmekten memnun olurdun..bh tavriyla hem seni yipratiyor hemde kendisinden sogutuyor

Evet haklisiniz bi sudan ne olacsk.
Ama surekli boyle olunca bunaliyo insan
Yemek yapiyorum bisiler istiyo goruyo halimi.ya da sofradan kalkiyorz bulasigin basina geciyorum yine saydiriyo isteklerini

Bunaldim ben de.simdi misafir de var yatili ve uzun zaman gitmicek
Bu sicakta etek giy basortusu tak

Onun da istekleri bitmiyo :/

Bunaldim iyice ya.bi rahat yok

Odanızda ders çalışırken dışarıdan seslenip su istiyorsa buna kızılabilir hakkaten.

Ama ortamda otururken bir baba kızından su isteyebilir.İsteyebilmeli...

Evet haklisiniz bi sudan ne olacsk.
Ama surekli boyle olunca bunaliyo insan
Yemek yapiyorum bisiler istiyo goruyo halimi.ya da sofradan kalkiyorz bulasigin basina geciyorum yine saydiriyo isteklerini

Bunaldim ben de.simdi misafir de var yatili ve uzun zaman gitmicek
Bu sicakta etek giy basortusu tak

Onun da istekleri bitmiyo :/

Bunaldim iyice ya.bi rahat yok

Yatili misafir kim?

Zaten her turlu uzun misafirlik yanlis bence.

Ancak tesetturlu birinin yasadigi eve uzun misafirlik acikca terbiyesizlik. Bir de sizden surekli koleymissiniz gibi isteklerde bulunmasi.

Ailenizin buna engel olmasi gerekir. Babalarin kutsalligi, vefatlarinin ne kadar uzucu oldugu bu konuyla alakali degil. Zira bunlar birbirinin ikamesi degiller.

Babaniz yanlis yapiyor, uyarin veya anneniz uyarsin. Misafire bir sey diyemiyorum bile, cok yazik.

Yatili misafir kim?

Zaten her turlu uzun misafirlik yanlis bence.

Ancak tesetturlu birinin yasadigi eve uzun misafirlik acikca terbiyesizlik. Bir de sizden surekli koleymissiniz gibi isteklerde bulunmasi.

Ailenizin buna engel olmasi gerekir. Babalarin kutsalligi, vefatlarinin ne kadar uzucu oldugu bu konuyla alakali degil. Zira bunlar birbirinin ikamesi degiller.

Babaniz yanlis yapiyor, uyarin veya anneniz uyarsin. Misafire bir sey diyemiyorum bile, cok yazik.
Bi akraba.aynen sinir oluyorum zaten 3 gunden sonra bayiyo valla yatili

Sinirlerim cok bozuk :/

Bir zamanlar bende bunalmistim boyle. Annemi babami sınırsız severim. Hizmettede kusur etmeyiz ama ayni senin gibi dusunuyordum (beceriksiz kismi haric) . Zoruma gidiyordu artik. Dolabin yanından gecip su istemeleri falan. Tamam baba hizmet boynunuzun borcu. Zaten hizmet etmekten yoksunmuyoruz. Yani demiyoruz kalsin bulasik toplasin sofra kursun vs vs ama en azindan evin icinde hareket edip suyunu alabilir taa odadan bize seslenmese ya derdim. Ama buyuyunce insan o hizmet etmeyi bile ariyormus.
Simdi hep yaninda olsamda hizmet etsem diyorum.
O gecici bir duygu canim. Insan sonradan teslim oluyor :)
Sikayet eden kadinlarimiz boyle yetistiren yine kadinlarimiz. Esimdede bir babami goruyorum maalesef. Ben ondan istediğimde getirir ama genel oalrka hizmet bekler. Hic bir ev isinde yardimci olmak istemez uste cikar.
Derim esime hep. Oglum olursa herseyi yaotircam herseyi ogreticem. Evlendiginde karisina yardim etsin. Yardim etmesin, herseyi beraner yapsın. Onlarin beraber gorevi olsun.
Bakalim nekadar oyle yetistirebilecegim..

Sinirlerinizi bozmayin. Amaciniza daha fazla odaklanin.

Sinavi kazanirsaniz baska sehre gidin.

Ama gidene kadar da annenizle sakin bir sekilde bu durumlarin yanlisligini konusun.
Bugundu sinav ertelendi.bi ay daha calismak cok zor

Misafirden sonra abartti babam.bayilir boyle birilerine hizmet ettirmeye.misafire de kiziyorum.bi haftadir burdasin alabilirsin suyunu.zaten ona hizmet etmrk beni daha cok geriyo

Bugundu sinav ertelendi.bi ay daha calismak cok zor

Misafirden sonra abartti babam.bayilir boyle birilerine hizmet ettirmeye.misafire de kiziyorum.bi haftadir burdasin alabilirsin suyunu.zaten ona hizmet etmrk beni daha cok geriyo

Oyle dusunmeyin, bu bir ayi cok iyi degerlendirin.

Baska sehirde kendi evinize cikarsaniz sadece kendinize ve kendi misafirlerinize hizmet edersiniz.

Bunu hirsiniz icin kullanin.

Dilerim sinavda cok basarili olursunuz.

Bir zamanlar bende bunalmistim boyle. Annemi babami sınırsız severim. Hizmettede kusur etmeyiz ama ayni senin gibi dusunuyordum (beceriksiz kismi haric) . Zoruma gidiyordu artik. Dolabin yanından gecip su istemeleri falan. Tamam baba hizmet boynunuzun borcu. Zaten hizmet etmekten yoksunmuyoruz. Yani demiyoruz kalsin bulasik toplasin sofra kursun vs vs ama en azindan evin icinde hareket edip suyunu alabilir taa odadan bize seslenmese ya derdim. Ama buyuyunce insan o hizmet etmeyi bile ariyormus.
Simdi hep yaninda olsamda hizmet etsem diyorum.
O gecici bir duygu canim. Insan sonradan teslim oluyor :)
Sikayet eden kadinlarimiz boyle yetistiren yine kadinlarimiz. Esimdede bir babami goruyorum maalesef. Ben ondan istediğimde getirir ama genel oalrka hizmet bekler. Hic bir ev isinde yardimci olmak istemez uste cikar.
Derim esime hep. Oglum olursa herseyi yaotircam herseyi ogreticem. Evlendiginde karisina yardim etsin. Yardim etmesin, herseyi beraner yapsın. Onlarin beraber gorevi olsun.
Bakalim nekadar oyle yetistirebilecegim..

Beceriksiz diye hskaret babinda demedim.cidden bisey gelmez elinden.ne tv onarabilir ne musluk.evde ne arizaliysa annem onarir.sadece kumandayi alip yatar ta da oturur.

Hayat hic adil degil.tabi isin es boyutu daha giciktir.ayni yaslarda ve hizmet beklio.hizmet lafina da gicik oluyorum artik :/

Oyle dusunmeyin, bu bir ayi cok iyi degerlendirin.

Baska sehirde kendi evinize cikarsaniz sadece kendinize ve kendi misafirlerinize hizmet edersiniz.

Bunu hirsiniz icin kullanin.

Dilerim sinavda cok basarili olursunuz.
Konularim bitmisti.bir bucuk ayda 2 kere tekrar bile ettim mi 13 14 farkli ders.ama fenalik basti artik.bir senem ful kitap okul kpss vize final.hic mola vermeden.tum enerjim bitmus gibi.

Beceriksiz diye hskaret babinda demedim.cidden bisey gelmez elinden.ne tv onarabilir ne musluk.evde ne arizaliysa annem onarir.sadece kumandayi alip yatar ta da oturur.

Hayat hic adil degil.tabi isin es boyutu daha giciktir.ayni yaslarda ve hizmet beklio.hizmet lafina da gicik oluyorum artik :/
Aynen. Bazen esime sunu yao bunu yap dedigimde. Babanada boyle diyormuydun diyor. Diyorum adi ustunde o baba... buyuk. Sen koca... yasitiz... esitiz.
Hakaret ettin diye ima etmedim zaten. Babam beceriksiz olmadigi icin beceriksiz haric dedim :)
Bazen bunaliyoruz gercektende.

Annesine yardım etmek için kendiliğinden masadan iki bardak alıp mutfak tezgahına koyan 4 yaşındaki çocuğa "erkek adam sofra toplar mı lan?" diyen örümcek kafalar ve onları köşe minderi, hatta çuval gibi büyüten kadınlarımız.

Aynen devam hanımlar, böyle böyle kendilerini ilah(!) sanmaya devam edecekler.

Yanlış anlamayın benim Annem-babam ayrı. Babama ayda yılda bir kalmaya gittiğim de yemeği de birlikte yaparız, çayı da; kendi eşine de Annesine de öyledir babam sever hizmeti.

Ama su istesin, karnı acıksın sıkıntı yok. Asıl mesele bunu sürekli hale getirip; ZORUNDAYMIŞIZ imajı oluşturulması.

Biz onu SAYGI VE SEVGİDEN yapıyoruz. Zorunluluk olunca davranışlar eğreti ve isteksiz oluyor.

Ama bir es vereyim; Annem yıllarca of demeden saçını süpürge etmiş, ayağına 365 gün 6 saat yemeğini götürmüş, hem çalışmış 12 saat bilgisayar başında hem evde uğraşmış Anneme 100 sene hizmet ederim.

Bunu neden söyledim bilmiyorum, yinw dolmuşum ben.

Ayrıca erkek düşmanı değilim, ama feministlik sanırım var artık kabul etmem lazım. :)

Back
X