hizmetçi mi değilim de neyim ?

Ayyy benim annem de ders delisiy di korkardım tv izleyemzdim:işsiz: çünkü karnem kötü olunca yüzümüze bakmazd o_O üniversite biteli 7 yıl oldu ve hemen işe başladım hala tv izlerken kendimi suçlu hissediyorum kız bu analar dusmanimiz:KK53:Allah başımızdan eksik etmesin minnoslarimizi
O da ayrı bir dert tabi :) Valla

Aslında mutfağı severim uğraşmayi yemek yapmayı. Beni üzen ailemden gördüğüm tutum. Bunlar benim gorevimmis gibi davraniyorlar ve yapmazsam da laf işitiyorum. Neden bunlar benim görevim neden zorundayım ki bunları sorguluyorum

Erkekler süs bebeği mi diyorum bende

Hiçbir zaman temizlik için ev işi için kendimi hırpalamadım, hırpalamam da. Kaç kere denk gelince yazdım, tavsiye verdim; yapmayın hanımlar, yapmayın!

Bırakın ütüsünü eşiniz/abiniz/babanız kendi yapsın, yapamıyorsa kuru temizlemeye versin.
Yorgun musunuz? Yemek yapmayın, ister dışarıdan söylensin, ister kahvaltı ile idare edilsin.
Vs vs.

Siz kendi canınızın kıymetini bilmezseniz, başkaları hiç bilmez.

Hiçbir zaman temizlik için ev işi için kendimi hırpalamadım, hırpalamam da. Kaç kere denk gelince yazdım, tavsiye verdim; yapmayın hanımlar, yapmayın!

Bırakın ütüsünü eşiniz/abiniz/babanız kendi yapsın, yapamıyorsa kuru temizlemeye versin.
Yorgun musunuz? Yemek yapmayın, ister dışarıdan söylensin, ister kahvaltı ile idare edilsin.
Vs vs.

Zamanında bende kendimi çok yıprattım bak şimdi sağlık sorunları çıkıyor..
Kızımada dedim hep,iş yapma yaptırt dedim..

Vs vs.

Harbiden öyle. .Ramazan ayında bütün gün aç aç bir yandan da Evi temizlerdim sırf annem yorulmasın diye. Ama ne zaman yapmasam kötü oldum. Ailem şartlı olarak sevgi sundular resmen

Zamanında bende kendimi çok yıprattım bak şimdi sağlık sorunları çıkıyor..
Kızımada dedim hep,iş yapma yaptırt dedim..
Kesinlikle abla, herkesin maddi imkanları eve yardımcı almaya uygun olmayabilir.
Ama haşatınız çıkana kadar iş yapmaya gerek yok. Varsın ev 2 gün daha süpürülmemiş olsun, varsın oda dağınık dursun.
Zaten nankör bir iş ev işleri, yine bozulacak, yine yapılacak.

Nasıl alıştırırsanız öyle gider hanımlar.

11 yaşında kardeşim var, ben ev süpürüyorsam toz alır, kendi yatağını toplar, sofra kurup kaldırmaya yardım eder. Olması gereken bu.
Bazen babannemler kız mısın da yapıyorsun felan diyor, çocuk da ikilem de kalıyor. En büyük suçlu kadınlar..
Tabi onlara göre kızlar yaptığı için bu işleri. Bi aile tanıyorum erkekler misafir geldiğinde çay bile doldurmuyorlar düşünsene. Muhakkak evden bir bayan hizmet edecek onlara

Benim annemde hizmetçi gibi parçalardı kendini (şimdi eskisi gibi yapamasada hiç durmaz gene) ama biz çocuklar öyle değiliz 2 erkek 1 kız kardeşiz ben pek bisey yapmazdım hoş annemden de fırsat kalmazdı ama abimler genelde bütün işlerini kendi yapardı ;)

Şimdide eşim sağolsun o kafada biri değil çalışmadığım halde bana yardım eder elinden geldiğince birazda karakter meselesi galiba çünkü eşimin anneside pervane olan kadınlardan yani ben böyle görmedim hiç bişeye elimi sürmem diyebilirdi :KK11:

Kesinlikle abla, herkesin maddi imkanları eve yardımcı almaya uygun olmayabilir.
Ama haşatınız çıkana kadar iş yapmaya gerek yok. Varsın ev 2 gün daha süpürülmemiş olsun, varsın oda dağınık dursun.
Zaten nankör bir iş ev işleri, yine bozulacak, yine yapılacak.

Nasıl alıştırırsanız öyle gider hanımlar.

Bu birazda yapı meselesi,hani evin yaramaz çocuğu olur ya hiç durmaz ben o oluyorum işte.
Artık 15 gğnde yardımcı geliyor,yinede işin uçundan tutmak zorundasın,yoksa yetişmiyor işler.

Back
X