hizmetçi mi değilim de neyim ?

Bu konuda kesinlikle katılıyorum sanki ev temizligi yemek kadina zimmetliymis gibi algi var toplumumuzda.ben çalışan bir bayanim ayni zamanda iki kucuk cocugum var artik bu konularda ezilmemek icin yardimci kadin ayarladim bu sene.4 yasindaki ogluma da 2 yasindaki kizina da ikisini ayirt etmeden temizliktir yemektir ogretecegim onlari bu zihniyette yetistirmeyecegim Allah in izniylr

Bu konuda kesinlikle katılıyorum sanki ev temizligi yemek kadina zimmetliymis gibi algi var toplumumuzda.ben çalışan bir bayanim ayni zamanda iki kucuk cocugum var artik bu konularda ezilmemek icin yardimci kadin ayarladim bu sene.4 yasindaki ogluma da 2 yasindaki kizina da ikisini ayirt etmeden temizliktir yemektir ogretecegim onlari bu zihniyette yetistirmeyecegim Allah in izniylr
Şimdi anneme desem yardımcı kadın fln n laflar eder yok sen kendi işini yapamıyor musun fln. Ya biz de bir can taşıyoruz hiç mi kıymetini bilmeyelim? Ne geçecek kendimi ayağa kalkmayacak kadar yordugumda

Bu birazda yapı meselesi,hani evin yaramaz çocuğu olur ya hiç durmaz ben o oluyorum işte.
Artık 15 gğnde yardımcı geliyor,yinede işin uçundan tutmak zorundasın,yoksa yetişmiyor işler.
E tabi söz konusu iş olunca, tembelliğim çıkıyor ortaya, o ayrı :D Hadi gezelim deseler hoplaya zıplaya giderim, ama hadi temizliğe deseler ı-ıh mümkün değil.

Annem 2 kere mi 3 kere mi ne zehirlendi temizlik yaparken, bu kadar zıt olabiliriz.
Gene hiç durma evin yaramazı olarak abla, ama kendine keyif veren şeyleri yap. İşleyen demir ışıldar demişler, spor yap, yürüyüş yap, yemek yapmayı seviyorsan yeni yemekler yap; yeter ki yaptıkların sana keyif versin.

Benim annemde hizmetçi gibi parçalardı kendini (şimdi eskisi gibi yapamasada hiç durmaz gene) ama biz çocuklar öyle değiliz 2 erkek 1 kız kardeşiz ben pek bisey yapmazdım hoş annemden de fırsat kalmazdı ama abimler genelde bütün işlerini kendi yapardı :KK66:

Şimdide eşim sağolsun o kafada biri değil çalışmadığım halde bana yardım eder elinden geldiğince birazda karakter meselesi galiba çünkü eşimin anneside pervane olan kadınlardan yani ben böyle görmedim hiç bişeye elimi sürmem diyebilirdi :KK11:
Maşallah eşinizden yana yüzünüz gülmüş. Kendimzii parçalayıp paspas yapsakta değişen hicbirsey olmayacak değerimiz fln artmayacak bunu idrak etmek lazım

Şimdi anneme desem yardımcı kadın fln n laflar eder yok sen kendi işini yapamıyor musun fln. Ya biz de bir can taşıyoruz hiç mi kıymetini bilmeyelim? Ne geçecek kendimi ayağa kalkmayacak kadar yordugumda
Benim annem de kizar o yuzden soylemeyecegim gecen donem 3 gun calistim diger gunlerim temizlikle yemekle gecti
Bu sene 5 gun çalışacağım arti kazandigimj yardimci kadina veririm diye planladim

Valla öyle bir alıştım ki misafirliğe gitsem koşarak mutfağa gidiyorum yardım edilecek birsey var mi diye ? Zerre canımın kıymeti yok
Yani şimdi sana benim gibi ol diyemem, olsan sorun yaşarsın. Kendi düzenini kurduğunda böyle davranma. Nasıl yapabiliyorlar ayrıca aklım almıyor, hem çocuk büyüt, temizlik sonra bir de kocaya bak. Hayattan soğuyacaksam bekar yaşarım dedim ve boşandım mesela. Kaldı ki başkasına bakacağım, her işini yapacağım? Peh.

Ay annemin lafı aklıma geldi tutuğun banaysa öğrendiğin kendine
Aman aman hep bu lafı derdi şimdi evlendim evimde misafiri filan dört dörtlük ağırlıyorum her işimi rahatlıkla yapıyorum evimde yemeğim oluyor temiz oluyor varmış kadının bir bildiği yarın birgün kendi evinin hizmetçisi oluyorsun

Benim annem de kizar o yuzden soylemeyecegim gecen donem 3 gun calistim diger gunlerim temizlikle yemekle gecti
Bu sene 5 gun çalışacağım arti kazandigimj yardimci kadina veririm diye planladim
En iyisini yaparsınız. Bir de çalışan bayansaniz zaten işlere zaman ayıracak me vaktiniz ne de enerjiniz olur

Yani şimdi sana benim gibi ol diyemem, olsan sorun yaşarsın. Kendi düzenini kurduğunda böyle davranma. Nasıl yapabiliyorlar ayrıca aklım almıyor, hem çocuk büyüt, temizlik sonra bir de kocaya bak. Hayattan soğuyacaksam bekar yaşarım dedim ve boşandım mesela. Kaldı ki başkasına bakacağım, her işini yapacağım? Peh.
Kadın kendi kıymetini bilmezse erkenden yaşlanmak, vucuden bitmek adına o kocaya da bakar temizlik te yapar çocukta doğurur. Niye ? Çünkü önceliği kendi canı sağlığı değil. Toplumun ona sunduğu görevler

Ya bizim komsunun gelini kayinvalidesiyle yasiyor 3 de cocugu var ev de pırıl pırıl.ama bnm ev hep daginik :) gelinin bi elinde supurge bi elinde toz bezi kendisi de bir deri bir kemik.hiç oturmuyor habire temizlik temizlik daral geliyor bilmiyorum bu kadar ev islerinin altinda ezilmeye gerek yok diye düşünüyorum

E tabi söz konusu iş olunca, tembelliğim çıkıyor ortaya, o ayrı :KK70: Hadi gezelim deseler hoplaya zıplaya giderim, ama hadi temizliğe deseler ı-ıh mümkün değil.

Annem 2 kere mi 3 kere mi ne zehirlendi temizlik yaparken, bu kadar zıt olabiliriz.
Gene hiç durma evin yaramazı olarak abla, ama kendine keyif veren şeyleri yap. İşleyen demir ışıldar demişler, spor yap, yürüyüş yap, yemek yapmayı seviyorsan yeni yemekler yap; yeter ki yaptıkların sana keyif versin.

Bende çok sevmiyorum aslında temizlik kısmını,:KK53::KK53: ..
Gene dırmuyorum zaten motor hep çalışıyor:kızgın::kızgın:

Aman aman hep bu lafı derdi şimdi evlendim evimde misafiri filan dört dörtlük ağırlıyorum her işimi rahatlıkla yapıyorum evimde yemeğim oluyor temiz oluyor varmış kadının bir bildiği yarın birgün kendi evinin hizmetçisi oluyorsun
Evine yapmak güzel birşey tabi.

Benim annem de seni alan ertesi gün geri getirir derdi :D

Ya bizim komsunun gelini kayinvalidesiyle yasiyor 3 de cocugu var ev de pırıl pırıl.ama bnm ev hep daginik :) gelinin bi elinde supurge bi elinde toz bezi kendisi de bir deri bir kemik.hiç oturmuyor habire temizlik temizlik daral geliyor bilmiyorum bu kadar ev islerinin altinda ezilmeye gerek yok diye düşünüyorum
Oyle insanların bunu bir başarı olarak gördüğünü düşünüyorum. Ona gore evinin temiz olması mutluluk zafer sebebi. Ama temizliğe harcadığı zamanın, canının kıymeti yok

Yetistirilme tarzıda etkili birsey ama sonucta beynimiz var.
Ben tamamen ailemin oğretileri dogrultusunda yasamadim, yasamıyorum mesela. Laf duymaktan niye bu kadar korkuyorsunuz?
Esim desen onun anneside bekarken cayini bile onune getirir soguyunca tazeler pesinde pervane olurmus, her isini yaparmis. Simdi esim oyle biri degil. Evlendigimizden beri bana yemeklerde yapiyor turk kahvemide yapiyor, temizlikte yapar. Birsey ogretildi diye robot gibi olmuyoruz yani. Kendi beynimizi kullanip bunlarin disina cikabiliriz.

Tek sizin yaşadığınız yerde değil türkiye genelinde böyle.Kız çocukları hizmetçi ruhlu yetiştiriliyor.Bir de toplum baskısı bence aaaa kızın nasıl bu işi yapmaz aaaaa yemek yapmayı nasıl bilmez koskocaman kız?Gelin olunca da annen bir şey öğretmedi diye laf ederler lafını duydum bile.Aileler bundan çekiniyor canım.Ruhum hizmetçi değil yapacak bir şey yok!

klasik anlayisi reddediyorum, cok sorunlar yasadim bu konuda daha da yasiyorum ama pes etmiycem sanirim.
evelnemden once zaten senelerce evden uzakta yasayip her isimi kendim gormeye alismisin, o yuzden ev isini kadin yapar erkek calisir para kazanir mantigi bana oldukca terstir. her isimi kendim gorebilirken niye ev isi sadece bana kalsin, yeri gelince herturlu sozde erkek isinide ben yaaprken niye ev islerine sira gelince is bana kalsin.
ben disarda calsiiyorum esim evden calisiyor, tabikide cocugu o alip birakacak, camasiri bulasigi o yapacak, yemek yoksa bir zahmet arada onada el atacak. yapiyor sukur ama bu seviyeye gelene kadar neler yasadim oda ayri konu. annesiyle iki gun basbasa kalmasi fabrika ayarlarina donmesine yeter onuda soylemeden gecemiycem tabi.
ben kendi ailemde erkektir yapasin mantigini gormedim, babam cok yogun calsiirdi ama kendi isini kendi gorurdu evde, corabini camasirini ortada birakip hamin sen topla demezdi, arada mutfakta ufak tefek seylerde yapardi. yetistirilme tarzi buna cok ters olmasina ragmen akil edip en azindan bu kadarini yapardi. erkek kardesim belkide annemin yetistirme tarzindan dolayi rahat yasamaya cok alisti evlenince nasil olur orasini bilemem ama umarim yatip karisina buyuran bir tip olmaz.
bence is annede ve erkegin az biraz aklini kullanmasinda bitiyor. erkek cocuklari pasa gibi yetistirip evlendirince is yapmayan zaten yapamayan kocalar oluyorlar, sonra gelsin kavgalar gitsin bosanmalar.
yazacak cok sey var ama daha uzatmamak adina keseyim burda :)

Kadın kendi kıymetini bilmezse erkenden yaşlanmak, vucuden bitmek adına o kocaya da bakar temizlik te yapar çocukta doğurur. Niye ? Çünkü önceliği kendi canı sağlığı değil. Toplumun ona sunduğu görevler
Çok zor gerçekten ama imkansız değil. Beni mesela gerçekten yadırgıyorlar, bırak şu feministliği diyenler bile oldu kendi hemcinslerimden. Sanki insanların elinden toz bezini alıp, 'yapma' demişim gibi şaşırıyorlar, çoğu da yalan zannediyordur muhtemelen abartıyorum.
Bir evin tüm yükünü alan, çocuk büyüten üstüne bir de çalışan kadınların enerjileri bende olsa dünyayı fethederim galiba bu düşüncelerimle. Çünkü tam bir asiyim. Kadınlar enerjilerini boşa harcıyorlar bence.

Back
X