hizmetçi mi değilim de neyim ?

Maşallah eşinizden yana yüzünüz gülmüş. Kendimzii parçalayıp paspas yapsakta değişen hicbirsey olmayacak değerimiz fln artmayacak bunu idrak etmek lazım
Şükür hayatımın şansı olarak görüyorum :dua: anneme hep derim madalya takıyorlar mı diye :işsiz: ne oldu şimdi hep hasta heryeri kireçlenmiş sürekli fizik tedaviye gidiyor heryeri ağırıyor hayat kısa kendimizi bu kadar yıpratmamak lazım:KK51:

Şükür hayatımın şansı olarak görüyorum :dua: anneme hep derim madalya takıyorlar mı diye :işsiz: ne oldu şimdi hep hasta heryeri kireçlenmiş sürekli fizik tedaviye gidiyor heryeri ağırıyor hayat kısa kendimizi bu kadar yıpratmamak lazım:KK51:
Annem bana hak veriyor artık bibim, "senin yaptığın doğruymuş meğer kızım" diyor. E yıllarca söyledim de dinletemedim.

Yetistirilme tarzıda etkili birsey ama sonucta beynimiz var.
Ben tamamen ailemin oğretileri dogrultusunda yasamadim, yasamıyorum mesela. Laf duymaktan niye bu kadar korkuyorsunuz?
Esim desen onun anneside bekarken cayini bile onune getirir soguyunca tazeler pesinde pervane olurmus, her isini yaparmis. Simdi esim oyle biri degil. Evlendigimizden beri bana yemeklerde yapiyor turk kahvemide yapiyor, temizlikte yapar. Birsey ogretildi diye robot gibi olmuyoruz yani. Kendi beynimizi kullanip bunlarin disina cikabiliriz.
Çıkmalıyız tabi. Ama herkes kolay bir şekilde çıkamıyor malesef. Bazıları ömrünü bu normlara göre ayarlıyor hep böyle yapıyor

Aslında sadece kızların hizmetçi ruhlu yetiştirilmesi değil mesele, erkeklerin "Hizmet bekler" yetiştirilmesinden kaynaklı esasen bu sorunlar. Bi dikkat edin ya, erkek kendi kirli çorabını, kirli sepetine atmaktan aciz bir yaratık ülkemde.

Neden?
Kadın yapar, kadın erkeğinin arkasını toplar...

İnanın erkek kendi pisliğini, dağınıklığını, pasağını toplasa, kadın yemek yapmış, evi silmiş süpürmüş bu kadar ağır gelmez.
Sonra "Erkek" diye, "Erkek anasıyım" diye övünen tipler var mesela, yahu çocuğun tek başına kalsa mikrop kapıp geberir, çoğuna tuvalet terbiyesi dahi verilmiyor (nasıl olsa mokunu temizleyecek bi kadın olacak hayatında, evdeyken anası-abası-kardeşi, evliyken karısı-kızı) esas kadını bu ömürlük büyümeyen bebek bakıcılığı yoruyor, tüketiyor.

Tek sizin yaşadığınız yerde değil türkiye genelinde böyle.Kız çocukları hizmetçi ruhlu yetiştiriliyor.Bir de toplum baskısı bence aaaa kızın nasıl bu işi yapmaz aaaaa yemek yapmayı nasıl bilmez koskocaman kız?Gelin olunca da annen bir şey öğretmedi diye laf ederler lafını duydum bile.Aileler bundan çekiniyor canım.Ruhum hizmetçi değil yapacak bir şey yok!
Valla öyle ya. Ben kaç kere kulağımla duydum burda kadınların gelinleri hakkında yok şu yemeği bilmiyor herseyi bize soruyor dediğini fln. Belki oğlunda her halt var ama gelinin birsey bilmediği laf oluyo

Tamda dediğim gibi? Hizmetçi değilim de neyim bu evde ? Her iş benden bekleniyor. Bulaşık, ev temizleme, yemek. . Mahvoluyorum bütün gün. Ama yapmasam da bi ton laf duyuyorum. Malesef durum bu hanımlar. Ve burdaki birçok aile hatta hepsi kız çocuklarına böyle davranıyor. Öyle bilinç altıma islemiski yapmayınca kötü hissediyorum artık. Yine ailem biraz anlayışlı. Burada çok aile gördüm yemek yapılmadi diye kavga çıkaran,herseyi evdeki gelin , bekar kiz evlat ona yükleyen. Bir meslek sahibi olmayacak olsam ne yapardım diye düşünüyorum heralde bu kadar sorumluluğun altında mahvolurdum. Ben belki şanslıyım ama tanıdığım birçok arkadaşım var aynı anda hem annelik, hem gelinlik hem hizmetçilik hem aşçılık beklenen. Keşke bir makine fln olsada toplumun zihnine bu algının yanlış olduğunu soksa.. malesef çok zor insanların düşünce yapısını değiştirmek.
Sadece paylaşmak istedim.
Bazen keske erkek olsaymisim diyor insan :)

Valla öyle ya. Ben kaç kere kulağımla duydum burda kadınların gelinleri hakkında yok şu yemeği bilmiyor herseyi bize soruyor dediğini fln. Belki oğlunda her halt var ama gelinin birsey bilmediği laf oluyo

yemek bilsen bu seferde karsilastirmalar baslar.
benim kv 65 yasinda kadin bize geldiginde ben ne yapsam bende bunu soyle yapiyorum, bende boyle yapiyorum diye ogluna anlatiyordu, he cnm en guzel sen yapiyorsun, en bulunmaz hint kumasi senin golundu onuda ben kaptim :KK70:

Çıkmalıyız tabi. Ama herkes kolay bir şekilde çıkamıyor malesef. Bazıları ömrünü bu normlara göre ayarlıyor hep böyle yapıyor

Tabiki kolay olmayacak. Anlatirken yaptim oldu gibi gorunuyor olabilir ama sadece bu konuda degil bircok konuda istedigimizi almamiz icin yeri gelecek risk alacagiz, tartisacagiz, umursamayacagiz, uğrasacagız, calisacagiz vs... bircok sey.
Ondan kork bundan kork, laf duymaktan cekin. Böyle sikayetlenmekten baska hicbiyere varilmaz. :)

Annem bana hak veriyor artık bibim, "senin yaptığın doğruymuş meğer kızım" diyor. E yıllarca söyledim de dinletemedim.
Yok benim annem hala öyle demiyor :27: bayram temizliği yapamıyor diye dertleniyor yapamıyor dediğim camları falan silmiş :70: bütün dolaplar makinaları çekip arkalarını süpürüp silememiş bu sefer hiç bişey yapmadım diyor :70:

Dün bak eşimle gittik yemek yok neden önceden haber vermedin dedi.
Baktım taze fasülye var pilav var yoğurt o şu bu var e daha ne olsun dedim, ben evde hiç yemek yapmıyorum nerdeyse eşimde dalga geçiyor anne mis gibi yemek işte, bizim evde yemek gördüğümüz mü var :70: ama işte kadın böyle oh ne güzel dicene ey vah vah diyor bana :27: :27:

Aslında sadece kızların hizmetçi ruhlu yetiştirilmesi değil mesele, erkeklerin "Hizmet bekler" yetiştirilmesinden kaynaklı esasen bu sorunlar. Bi dikkat edin ya, erkek kendi kirli çorabını, kirli sepetine atmaktan aciz bir yaratık ülkemde.

Neden?
Kadın yapar, kadın erkeğinin arkasını toplar...

İnanın erkek kendi pisliğini, dağınıklığını, pasağını toplasa, kadın yemek yapmış, evi silmiş süpürmüş bu kadar ağır gelmez.
Sonra "Erkek" diye, "Erkek anasıyım" diye övünen tipler var mesela, yahu çocuğun tek başına kalsa mikrop kapıp geberir, çoğuna tuvalet terbiyesi dahi verilmiyor (nasıl olsa mokunu temizleyecek bi kadın olacak hayatında, evdeyken anası-abası-kardeşi, evliyken karısı-kızı) esas kadını bu ömürlük büyümeyen bebek bakıcılığı yoruyor, tüketiyor.
Valla çok çok güzel izah etmişsiniz. Biraz özel olacak ama banyo yapıp kıyafetlerini banyoya bırakıp giden arkasının toplanmasını bekleyen erkek müsveddeleri de gördüm. Bana göre bu utanılacak birsey ama onları o sekilde yetiştiren de aileler malesef

yemek bilsen bu seferde karsilastirmalar baslar.
benim kv 65 yasinda kadin bize geldiginde ben ne yapsam bende bunu soyle yapiyorum, bende boyle yapiyorum diye ogluna anlatiyordu, he cnm en guzel sen yapiyorsun, en bulunmaz hint kumasi senin golundu onuda ben kaptim :KK70:
En iyisi ciddiye almamak. Bu ev işleri yemek fln konusuna bir kere kapıldı mi kimse kendini kurtaramaz telef oluruz mazallah

Yok benim annem hala öyle demiyor :KK53: bayram temizliği yapamıyor diye dertleniyor yapamıyor dediğim camları falan silmiş :KK70: bütün dolaplar makinaları çekip arkalarını süpürüp silememiş bu sefer hiç bişey yapmadım diyor :KK70:

Dün bak eşimle gittik yemek yok neden önceden haber vermedin dedi.
Baktım taze fasülye var pilav var yoğurt o şu bu var e daha ne olsun dedim, ben evde hiç yemek yapmıyorum nerdeyse eşimde dalga geçiyor anne mis gibi yemek işte, bizim evde yemek gördüğümüz mü var :KK70: ama işte kadın böyle oh ne güzel dicene ey vah vah diyor bana :KK53:

Ben yemek, pasta, börek vs ne varsa yaparım çünkü seviyorum, sevmesem onu da göremezler :KK53:, ama arkamdan toplayacak birileri olsa tadından yenmez :D

Annem o kadar titiz ki, kalmaya geleceğinde bir gün öncesinde yardımcı geldi eve, cillop gibi yaptı, hani laboratuvar ortamı gibi hijyen :D Anneminse kapıdan girer girmez ilk cümlesi "sen kendini iyice saldın, ne bu evin hali" :D

klasik anlayisi reddediyorum, cok sorunlar yasadim bu konuda daha da yasiyorum ama pes etmiycem sanirim.
evelnemden once zaten senelerce evden uzakta yasayip her isimi kendim gormeye alismisin, o yuzden ev isini kadin yapar erkek calisir para kazanir mantigi bana oldukca terstir. her isimi kendim gorebilirken niye ev isi sadece bana kalsin, yeri gelince herturlu sozde erkek isinide ben yaaprken niye ev islerine sira gelince is bana kalsin.
ben disarda calsiiyorum esim evden calisiyor, tabikide cocugu o alip birakacak, camasiri bulasigi o yapacak, yemek yoksa bir zahmet arada onada el atacak. yapiyor sukur ama bu seviyeye gelene kadar neler yasadim oda ayri konu. annesiyle iki gun basbasa kalmasi fabrika ayarlarina donmesine yeter onuda soylemeden gecemiycem tabi.
ben kendi ailemde erkektir yapasin mantigini gormedim, babam cok yogun calsiirdi ama kendi isini kendi gorurdu evde, corabini camasirini ortada birakip hamin sen topla demezdi, arada mutfakta ufak tefek seylerde yapardi. yetistirilme tarzi buna cok ters olmasina ragmen akil edip en azindan bu kadarini yapardi. erkek kardesim belkide annemin yetistirme tarzindan dolayi rahat yasamaya cok alisti evlenince nasil olur orasini bilemem ama umarim yatip karisina buyuran bir tip olmaz.
bence is annede ve erkegin az biraz aklini kullanmasinda bitiyor. erkek cocuklari pasa gibi yetistirip evlendirince is yapmayan zaten yapamayan kocalar oluyorlar, sonra gelsin kavgalar gitsin bosanmalar.
yazacak cok sey var ama daha uzatmamak adina keseyim burda :)
Valla aynı gorusteyiz:) kadınların farkı ne de hem çalışıp hem koca derdi çekip hem temizlik çocuk uğraşacak. Erkekler çalışıyorsa biz de çalışıyoruz belki daha çok YORULUYORUz

Çok zor gerçekten ama imkansız değil. Beni mesela gerçekten yadırgıyorlar, bırak şu feministliği diyenler bile oldu kendi hemcinslerimden. Sanki insanların elinden toz bezini alıp, 'yapma' demişim gibi şaşırıyorlar, çoğu da yalan zannediyordur muhtemelen abartıyorum.
Bir evin tüm yükünü alan, çocuk büyüten üstüne bir de çalışan kadınların enerjileri bende olsa dünyayı fethederim galiba bu düşüncelerimle. Çünkü tam bir asiyim. Kadınlar enerjilerini boşa harcıyorlar bence.
Onlarıda anlıyorum öyle sartliyorlar ki kendilerini. Benim temizlik yapmam lazım, misafiri harika ağırlamam lazım fln filan.

Ben yemek, pasta, börek vs ne varsa yaparım çünkü seviyorum, sevmesem onu da göremezler :KK53:, ama arkamdan toplayacak birileri olsa tadından yenmez :KK70:

Annem o kadar titiz ki, kalmaya geleceğinde bir gün öncesinde yardımcı geldi eve, cillop gibi yaptı, hani laboratuvar ortamı gibi hijyen :KK70: Anneminse kapıdan girer girmez ilk cümlesi "sen kendini iyice saldın, ne bu evin hali" :KK70:
Hahahah bana temizlikçide gelmiyor :63: canım istediğinde büyük temizlik yapıyorum mesela annem bize gelicekse :skandal: o pasta börek yemek işinde bende iyiyim ama yapmak istemem lazım :KK45:

Erkek kadın ayrımı konusunda amcamın eşini tek geçerim 3 çocuğu var ikizler erkek kız ilk çocuğu erkek hiç bir ayrım yok hatta erkekler daha çok ev işi ile uğraşıyor ☺

Oğlan çocuğu hastalığından oluyor bunlar. . .
Kız çocuklarina evin yuku verilirken erkek çocukları corabini kirliye bile atmiyor

bizde kimse bana iş yaptırmaz annem hep sen dersini çalış derdi misafir falan gelmeyecekse yada çok sıkışmadıysa annem kesinlikle elimi sürdürmezdi anneannem babaannemde öyle bana hep ders çalış derlerdi şimdide çalışıyorsun sen otur dinlen modundalar hatta bazen erkek kardeşime arada annem kahvaltı hazırlamama yardım et diyor :D ama haklısınız toplumda bu algı çok fazla benimde herşeyi kızlarından bekleyen arkadaşlarım var bazen abartılı şekilde olan hatta kardeşinin annesi gibi herşeyiyle ilgilenmek zorunda bırakılan arkadaşlarım var bana gerçekten doğru gelmiyor sonuçta herkes bir birey o çocuğu doğururken ablası baksın diye mi doğuruyorlar anlamıyorum tamam abla ama o kadar da değil yada kızımız gelinizmiz var oh tüm işleri ona yıkarız modunda düşünüyorlar ki bu halkımızda erkek çocuk! sevgisinin abartı olmasından kaynaklanıyor sanki erkeklere hizmet için varmışız gibi bir algı var hala ki bunu değiştiecek olanlar yine bizleriz yani olay anneden kaynaklanıyır bence

Bu durumlarda en buyuk rol ailenin..
Aileden ne ogreniliyorsa onu yapıyorlar malesef..
Ama benim bir tanidigim var evlenmeden once elini hicbir ise sürmezdi evlendikten sonra camlari bile o siliyor:KK45:
Yani biz bayanlar olarak biraz yontabiliriz bence:KK66:

Back
X