Yazılım öğrenmek hobi olamaz ki, oldukça çalışmak gerektiren , yorucu ve kavraması zor bir şey. Hobi olarak yazılım öğrenmek ilginç geldi:)
Hobi dediğin insanın yapmaktan zevk aldığı şeydir. Mesela müzik aleti çalmak benim için bir hobi olamaz çünkü hem müzik kulağım yok,hem de yeteneğim yok. Ama koroya katılmak bir hobi çünkü şarkı söylemeyi seviyorum ve sesim cırtlak olsa da koroda bundan çekinmiyorum:)
Siz de kendinize hem yeteneğinizin olduğu hem de ilginizin olduğu şeyler arayın. Mesela benim teYzemin bahçesi çiçeklerle doludur. O kadar zevk alır ki bir şeyin tohumunu çıkarıp onun büyümesini görmekten. Annemse hiç sevmez,hediye verilen saksı çiçeğini bile sulamayı unutur, kurutur. Yani birine hobi olan birine eziyet olur:)
O yüzden,siz neleri seversiniz?
Nasıl bir insansınız?
Mesela örgü örmek size iyi gelebilir. Basit bir model seçip kendinize boyunluk örebilirsiniz.
Şu modeli eski sevgilime şapka olarak ormustum, elime ilk defa tığ aldığım halde bir günde bitmişti . Kalın ip bulursanız sizinki de hemencecik biter.
Bu kış yeni bir şeyler örmek istiyorum. Basit bir modelle örgü örmek cidden insanı rahatlatiyor. Hem çabucak meyvesini veriyor :)
Onun dışında istanbuldaysaniz ücretsiz kano yapacağınız yerler mevcut. Eğer vaktiniz ve enerjiniz varsa bu da güzel bir hobi. Hem omuz bölgesindeki kasları çalıştırdığı için tonla da yararı var.
Bir koroya katılabilirsiniz. İstanbul'da fatih ve Kadıköy Belediyesi'nin halk koroları var bildiğim ama her şehirden arayanın bulacagina inanıyorum:)
Onun dışında bitki yetiştirebilirsiniz. Hatta sıfırdan tohum cimlendirip ekebilirsiniz balkonunuza.
Diksiyonunuz güzelse sesli kütüphaneye kitap bağışlayabilirsiniz. Ben ogrenciyken küçük bir şehirdeydim,6 nokta körler derneğine çocuk kitabı doldurmuştum. İstanbul'a gelince araştırdım,fatih belediyesinde varmış böyle bir sesli kütüphane. İlginizi çekerse bu da harika bir uğraş.
Daha daha ne olabilir... Ahşap boyayabilirsiniz. Bir zımpara bir boya ile tüm evi değiştirebilirsiniz:)