Hocam lütfen yardım tüp bebek mi denesem?

monaroza01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
848
414
83
hocam merhaba 1.5 yıllık Evliyim 24 yaşındayım biri Haziran diğeri Kasım Ayında olmak üzere iki kurtajım var. Polikistik over sendromu var ama doktorum şiddetli olmadığını söyledi. Çünkü kilo verdiğim zaman adetlerin düzenli oluyor ama çok kilo aldım son 1 yılda 90 kilo oldum. Pko dan dolayı malum yumurtlama sıkıntım var. Ilk hamileliğimi klomenle ikinciyi aşılamayla elde etmiştim ve ikisi de ilk denemede tutmuştu. Fakat 6 hafta 5 gün olunca ikisinin de kalbi durdu. Tüm araştırmaları yaptık pıhtılaşma, kromozom vs. ama hiçbir şey çıkmadı. Bebeği de incelettik onun da kromozomlarında sıkıntı yok. Bilinen tek rahatsızlığım insülin direncim var Pko dan dolayı. Şimdi tekrar çocuk istiyorum ve ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Ltfn cvp verin 2. Aşılamam bugün 6.gun kasıklarım ağrıyor benim ağrıyor sol tarafta yumru gibi birsey hissediyorum adetin 10 ocakta ama adet ağrısı çekmeyen biriyim Aşılamam tutmuş olabilir mi

Ben aşılama yaptırdıktan 10 gün sonra evde test Yaptım çıkmıştı.

İnşallah tutmuştur ve Sağlıcakla alırsın kucağına canım.

hocam merhaba 1.5 yıllık Evliyim 24 yaşındayım biri Haziran diğeri Kasım Ayında olmak üzere iki kurtajım var. Polikistik over sendromu var ama doktorum şiddetli olmadığını söyledi. Çünkü kilo verdiğim zaman adetlerin düzenli oluyor ama çok kilo aldım son 1 yılda 90 kilo oldum. Pko dan dolayı malum yumurtlama sıkıntım var. Ilk hamileliğimi klomenle ikinciyi aşılamayla elde etmiştim ve ikisi de ilk denemede tutmuştu. Fakat 6 hafta 5 gün olunca ikisinin de kalbi durdu. Tüm araştırmaları yaptık pıhtılaşma, kromozom vs. ama hiçbir şey çıkmadı. Bebeği de incelettik onun da kromozomlarında sıkıntı yok. Bilinen tek rahatsızlığım insülin direncim var Pko dan dolayı. Şimdi tekrar çocuk istiyorum ve ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar : Tekrar eden gebelık kayıplarınız nedenı ıle bazı arastırmalar gerekır . Rahım tüp fılmınde rahım ve tuplerın durumu aydınlıga kavusturulmalı . Akabınde genetik tanı uygulama tekniği ile tüp bebek yapmak sizin için en doğru yol olur.Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak saglıklı-saglıksız embrio ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekir. Bunun öncesinde bu başarısız gebelıkler kürtaj ıle sonlandırıldı ıse rahım iç zarını da(endometrıum) ultrasonografı ve hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek) ıle gormekte fayda vardır. Histeroskopide rahım ıcınde var olabılen dogustan gelen veya sonradan olusan ( kurtaj sonrası yapısıklıklar) problemler gorulerek aynı anda cozumlenmelıdır. Polıkıstık over hastalarımızda gorulen kıloya meyıl , zor kılo verme ( glukoz ıntoleransı -insulın dırencı) durumları bazı ılaclar baslanarak ,beraberınde dietısyen kontrolunde ve duzenlı egzersız yaparak kılo verme durumu saglanmalıdır. Daha detay bilgi ve sorularınız için 0533 580 14 81 nolu telefondan arayarak bızımle temas kurabıleceksınız. Bol şans dılerım.

Ltfn cvp verin 2. Aşılamam bugün 6.gun kasıklarım ağrıyor benim ağrıyor sol tarafta yumru gibi birsey hissediyorum adetin 10 ocakta ama adet ağrısı çekmeyen biriyim Aşılamam tutmuş olabilir mi
Merhabalar : kanama olmadıgı surece kasık agrısı olabılmekte. Gebelık testı gunu kanda bakılacak gebelık hormon duzeyı ıle durumu kesınlestırmek faydalı olucaktır. Testınızın pozıtıf cıkması dıleklerımızle. Bol şans dılerım.

Back
X