Hocam lütfen yardımcı olun

angeelll

Mucizemi bekliyorum...
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
271
57
merhabalar hocam..Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim ve hiç korunmadık..ilk 5 ay fln olduğunda doktora gittim doktor adetin 2. günü test yaptı..bir problem çıkmadı..eşime sperm testi yaptı morfolojisi 3 çıktı,bunun dışındakiler normaldi. daha sonra bana rahim filmi çekti tüplerim açıktı,ancak o sırada rahmimin kalp şeklinde olduğunu gördü histereskopi ameliyatı oldum..ameliyattan sonra tekrar adetin 2. günü gel dedi.Daha olamadım çok kasık ağrım olmadı nedeniyle doktora gittim,gebelik testi yaptı ancak negatifti. bu arada pko'luyum bunun için şimdiye kadar hiç ilaç vermemişti. adetlerim çok düzensizdi bazen 32 bazen 35 bazen 36 günde bir hasta oluyorum onun dışında pko'yla alakalı başka sorunum yok (tüylenme,kilo vs) kilom oldukça düşük,bu yüzden sana ilaç vermek istememiştim zayıfsın diye ancak şimdi vericem dedi ve bana bugun glukofen adlı ilacı verdi. Hocam benim çok kafam karışık,bebeğimizin olmasını çok istiyoruz ancak ben pko'luyken eşiminde morfolojisi düşükken normal yollardan gebe kalmam mümkünmü acaba ? ve doktorum bana doğru tedavilermi uyguluyor sizce? çok şüpheliyim..bana hiç yumurtlama takibi fln yapmadı..

merhabalar hocam..Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim ve hiç korunmadık..ilk 5 ay fln olduğunda doktora gittim doktor adetin 2. günü test yaptı..bir problem çıkmadı..eşime sperm testi yaptı morfolojisi 3 çıktı,bunun dışındakiler normaldi. daha sonra bana rahim filmi çekti tüplerim açıktı,ancak o sırada rahmimin kalp şeklinde olduğunu gördü histereskopi ameliyatı oldum..ameliyattan sonra tekrar adetin 2. günü gel dedi.Daha olamadım çok kasık ağrım olmadı nedeniyle doktora gittim,gebelik testi yaptı ancak negatifti. bu arada pko'luyum bunun için şimdiye kadar hiç ilaç vermemişti. adetlerim çok düzensizdi bazen 32 bazen 35 bazen 36 günde bir hasta oluyorum onun dışında pko'yla alakalı başka sorunum yok (tüylenme,kilo vs) kilom oldukça düşük,bu yüzden sana ilaç vermek istememiştim zayıfsın diye ancak şimdi vericem dedi ve bana bugun glukofen adlı ilacı verdi. Hocam benim çok kafam karışık,bebeğimizin olmasını çok istiyoruz ancak ben pko'luyken eşiminde morfolojisi düşükken normal yollardan gebe kalmam mümkünmü acaba ? ve doktorum bana doğru tedavilermi uyguluyor sizce? çok şüpheliyim..bana hiç yumurtlama takibi fln yapmadı..
Merhabalar :
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. ( sızın durumunuzda da bu uygun olabılır)Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X