Sevgili ladym,
Holunuz genis degilse duvar kagidi fikrinden vazgecin, zamanla caninizi sikabilir. Ozelliklede siyah ve beyaz gibi iki zit renk ve baskin bir geometrik bir desen varsa.
Mobilyaniz tavana kadar uzansin ve belirttiginiz gibi mutlaka duvara sabitleyin. Mobilyayi duvarla ayni renk yaptirmanizi tavsiye ederim veya duvarinizi sececeginiz mobilyaya gore boyayiniz. Mobilyaniz tek renk olsun, iki renkten kacinin. Mobilyanizda kapaga destek amacli metal bant kullanilmasin, bu gibi detaylar olmasin mobilya uzerinde aksi halde gozun akisini keser. Kulplari cok sade olsun yahut kulpsuz yaptirin. Eger buyuk mobilya alani bogacaksa alcak ve genis bir ayakkabilik ustunde aski kullanin. Ikea'daki duvara sabitlenen askiliklara ben kanca askiyla asiyorum giysilerimizi. Tek sira ve duzenli duruyorlar. Fazla mobilya sevmedigim icin hem holumu genis tutmus oldum hem de masraf etmemis oldum.
Aydinlatma olarak ben bir kac spot oneriyorum. Imkaniniz yoksa ve hol kucukse kordonunu biraz daha kisa tuttugunuz sik bir sarkit hatta mermer veya ahsap duylu tek bir buyukce ve tombulca bi ampul dahi dogru secim olur, eger hol buyukse daha detayli aydinlatma kullanabilirsiniz ancak avizelerden kacinin.
Bir yuksek mimar adayi olarak mekani gormedenki genelgecer tavsiyelerim bunlardir. Gule gule kullanin simdiden.