home office, çalışmak mı çalışmamak mı?

10mayis1subat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
270
368
18
35
merhabalar.. herkese mutlu gunler dılerım..
efenim, 30 yasında bır cocuk annesı (3 yaş) evlı bır kadınım.
geçtığımız gunlerde bır ış teklıfı aldım.
4.500 tl +prim. (sanıyorum kı max. 200-300 tl kadar)
500 tl yemek kartı.
ssk
ve internet faturamın ödeneceği paylaşıldı. (170 tl)
calışma saatlerı ise, 10 saat, 70dk mola hakkım var, ve vardıyamı kendım secebılıyorum. Home office olacak sekılde, yanı evden çalışma ımkanı.

ancak benım kızım 3 yasında. pandemie sebebi ile de butun gun evde yanı kreş ımkanım yok ve aılelerımıze uzagız. 2 kedım var, eşim calısıyor. cok sessız bır ortama ıhtıyacım var.

eşimin bana yardımcı olacagına emınım, cocuk bakımı olsun gunluk işlerımızde olsun.

bu teklıfı kabul etmek de kararsızım. tek duşuncem ıse kızım. tam bana ıhtıyac oldugu zamanlar. zıhnını guzellıkler ıle doldurmak ıstıyorum. tv dahı yok evımzde. kımseye muhtac olmadan kendı yagımızda kavurluyoruz evet, ama kıstıgımız bırcok nokta var. yıne de cok mutlu sakın duzenlı sarmaş dolaş bır hayatımız var cok şükür.

evımız kıra ve esımın maası da takrıben 4.500 tl kadar. yer istanbul. kararsızım fikirlerınıze sevınırım.
ps: yazım hataları varsa kusuruma bakmayın, türkiyeye sonradan geldım.

GUNCELLEME:

Kizimi krese verdikten sonra ilk alim oldugunda baslamaya karar verdim. Evet bu is sartlarima cok uygun. Mesai bolumunu de konustuk ve anlastik. Ancak simdi baslayip 2 gun sonrq birakmak zorunda kalip, isi tamamen kaybetmeyi goze alamadim. Kizimi kres e yerlestirip alistirip ilk isci aliminda basvuracagim. Dilerim dogru karar vermisimdir..kendim icin kizim icin ailem icin. Ve dilerim bu is de riskim vardir. Herkese tesekkur ederim.

Son düzenleme:
Pandemi bitecek illaki, zaten kreş yaşı gelmiş çoçuğunuzun. Çocuklar sosyal varlıklar, kendi yaşıtlarıyla iletişim kurmaları lazım. Ben bu noktada annelerin bir yerden sonra yetebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca İstanbul gibi bir şehirde 4500 lira ile çocuk büyüdükçe ihtiyaçlarına yetişmek zor geldi bana. Zaten büyümüş çocuğunuz bence çalışabilirsiniz.

Pandemi bitecek illaki, zaten kreş yaşı gelmiş çoçuğunuzun. Çocuklar sosyal varlıklar, kendi yaşıtlarıyla iletişim kurmaları lazım. Ben bu noktada annelerin bir yerden sonra yetebileceğini düşünmüyorum. Ayrıca İstanbul gibi bir şehirde 4500 lira ile çocuk büyüdükçe ihtiyaçlarına yetişmek zor geldi bana. Zaten büyümüş çocuğunuz bence çalışabilirsiniz.
Tesekkur ederim. Bende sizin gibi dusunuyorum. Ancak suan kres e gitmeden nasil idare edebilirim, onu dusunuyorum. Cok cok sessiz bir ortam a ihtiyacim var. Is den calismak tan korkmam usenmem. Bende calismayi cok istiyorum. En cok da kizim icin bu gelire ihtiyacim var. Yani kresler suan acik olsa hemen baslarim, ama mevcut durumda ne yapmam gerekir. Beklemek mi baslamak mi?

Bu pandemi dönemi bitene kadar yatılı bir yardımcı bulup yapabilirsiniz.hem hiç dışarı çıkmamış olursa bakıcı eve risk te getirmez tüm maaşınız oma gider ama geçici bir süreç işi de kaçırmamış olursunuz.evde çalışmaya göre çok iyi para ben olsam kaçırmazdım

Tesekkur ederim. Bende sizin gibi dusunuyorum. Ancak suan kres e gitmeden nasil idare edebilirim, onu dusunuyorum. Cok cok sessiz bir ortam a ihtiyacim var. Is den calismak tan korkmam usenmem. Bende calismayi cok istiyorum. En cok da kizim icin bu gelire ihtiyacim var. Yani kresler suan acik olsa hemen baslarim, ama mevcut durumda ne yapmam gerekir. Beklemek mi baslamak mi?
Yani buna bir şey söylemek zor, aileden biri varsa anca öyle olur sanırım. Bu dönemde birilerine emanet etmek de sıkıntı. Erteleyebiliyorsanız, öyle bir imkan varsa şu sıra ertelenebilir sanki. 3 yaşında çocuk 10 saat tek başına sessiz durmaz doğal olarak.

Yani buna bir şey söylemek zor, aileden biri varsa anca öyle olur sanırım. Bu dönemde birilerine emanet etmek de sıkıntı. Erteleyebiliyorsanız, öyle bir imkan varsa şu sıra ertelenebilir sanki. 3 yaşında çocuk 10 saat tek başına sessiz durmaz doğal olarak.
Peki sizce pandemie bittiginde, tam gun kres mi yada yarim gun kres mi? Aslinda aklimda sevgili k.valideme yakin tasinma fikri de var. Yarim gun kres olsa, guluk 1-2 saat de babanne dede ile vakit gecirse? Yapayanliz iz burada. Onlarin da tek toelrunu, birbirlerine hasret kaliyorlar. Kendi ailem sehir disinda.Evimiz cok guzel butik site arkadaslari parki da var. Herseyi lafam da oturtup, vakti geldiginde icraat a gecmek istiyorum.

Bu pandemi dönemi bitene kadar yatılı bir yardımcı bulup yapabilirsiniz.hem hiç dışarı çıkmamış olursa bakıcı eve risk te getirmez tüm maaşınız oma gider ama geçici bir süreç işi de kaçırmamış olursunuz.evde çalışmaya göre çok iyi para ben olsam kaçırmazdım
:( buna evim hic uygun degil. 2 +1. Ucuncu bir kedi sahiplenmek istiyoruz, ancak ona bile yer bulamadigimizdan vazgectik. Yani haricen bir dikey supurge alsak nereye koyarm diye dusinuyorum :)))

4,5 yas cocuguyla beraber evden calisiyorum. Bazen imkansiz hale geliyor cunku cocukla bir seyler yapmam lazim. Etkinliktir, yemek seanslaridir cocukla ilgilenilmesi gereken zamanlarda calisilmiyor. Cogu zaman gece olmasini bekliyorum mecbure . Kres olsa bulunmaz nimet ama.

4,5 yas cocuguyla beraber evden calisiyorum. Bazen imkansiz hale geliyor cunku cocukla bir seyler yapmam lazim. Etkinliktir, yemek seanslaridir cocukla ilgilenilmesi gereken zamanlarda calisilmiyor. Cogu zaman gece olmasini bekliyorum mecbure . Kres olsa bulunmaz nimet ama.
Degil mi.. gercekten bende sabirsizlaniyorum bu is icin. siz de evden calisiyormuşsunuz, sunulan imkanlr nasil sizce?

Degil mi.. gercekten bende sabirsizlaniyorum bu is icin. siz de evden calisiyormuşsunuz, sunulan imkanlr nasil sizce?
Sunulan imkanlar iyi elbette. Tabi mezuniyet durumunuzu bilmeden soyluyorum. Sizi inanilmaz rahatlatir maddi olarak. Ben salgin sebebiyle evden calisiyorum,normalde de keske oyle olsam. Deseler ki maasinin yarisina evden calisir misin olur derim ;) okullar kresler bu yaz acilir mi bilemiyorum. Sanmam pek. Acilsa da gondermeye korkariz gibi geliyor bana. Hakkinizda hayirlisi

Gece calisabiliyor musunuz? Uyku ile araniz cok iyi degilse birkac ay kresler acilana kadar gece calisma ile idare edebilir misiniz? Ben kariyer firsatlarini kacirmama ve bir yerden baslama taraftariyim.

Gece calisabiliyor musunuz? Uyku ile araniz cok iyi degilse birkac ay kresler acilana kadar gece calisma ile idare edebilir misiniz? Ben kariyer firsatlarini kacirmama ve bir yerden baslama taraftariyim.
Kizim aksam 9 sabah 7 arasi uyuyor. Oglenleri de 2-3 saat kadar uyuyor. Calisma aaatlerinde yardimci olabiliyorlar evet. Yani mesaiyi 2 ye bolme gibi, ornek olarak 5 saat gunduz 5 saat gece gibi. Daha ne yapsinlar dimi insanlar :)

Kizim aksam 9 sabah 7 arasi uyuyor. Oglenleri de 2-3 saat kadar uyuyor. Calisma aaatlerinde yardimci olabiliyorlar evet. Yani mesaiyi 2 ye bolme gibi, ornek olarak 5 saat gunduz 5 saat gece gibi. Daha ne yapsinlar dimi insanlar :)

Bencede çalışın
Çünkü pandemi geçtikten sonra allak bullak bir ekonomi bekliyor bizi, iş bulabilmek bu dönemde çok önemli

Degil mi, esim zaten ozel sektor de. Yarin ne olacagi belli degil hic birimizin. En azindan olasi kotu bir durumda, yeni bir is bulana kadar kendim calissam dahi suanki sartlarimiz gibi yasariz. Bu is karsima ciktiysa mutlaka bir sebebi oldugnu dusunuyorum, ve kabul etmek istiyorum. Hafta sonu ve ozel gunlerde 2 kati aaat ucreti ile odeme yapiliyor. Yani saatligi 18 degil 36 tl olarak hesaplaniyor. Esim de hagta sonlari ve ozel gunler de calis ( yanlis anlasilmasin, esimin para da gozu oldugunsan degil. Kendi maas karti dahi bende dir, cebine para ben koyairm.) kizi ve evi bem hallederim sen rahat edersin diyor. Kabul etmek ve baslamak isriyorum.

Çocukla evde siz yalnız olacaksınız değil mi? 10 saat çok zor, kızınızın kendi başına vakşt geçirmesi gerekiyor ama o yaştaki bir çocuk bunu imkansız başaramaz. 70dk içinde yemek mi hazırlayacaksını, diğer fiziksel ihtiyaçlarını mı gidereceksiniz. Tabi bir yandan kendinizin de ihtiyaçları olacak. Teklif ve rakam çok iyi ama şartları kendinize uyduramazsanız çok çok zor.

Çocukla evde siz yalnız olacaksınız değil mi? 10 saat çok zor, kızınızın kendi başına vakşt geçirmesi gerekiyor ama o yaştaki bir çocuk bunu imkansız başaramaz. 70dk içinde yemek mi hazırlayacaksını, diğer fiziksel ihtiyaçlarını mı gidereceksiniz. Tabi bir yandan kendinizin de ihtiyaçları olacak. Teklif ve rakam çok iyi ama şartları kendinize uyduramazsanız çok çok zor.

Mesaiyi 2 ye bolme imkanim var. Kizim 21-07.00 saatleri arasinda uyur. Saat 10 gibi mesaiye baslasam 3 4 saat kadar calissam. Kalan saatlerin 3 saatini ogle uykusunda yapsam. Ah bilemiyorum. Cok istiyorum. Ama yetisememekten kizimi ihmal etmekden korkuyorum. Ve sinirli gergin biri olmaktan. Kres e gidebiliyor olsaydi cok rahat yapabilirdim. Kres ler acilan a kadar idare etmeye caliassam.. hatta bolye mesaiyi bolerek kullandigimda 70 dk mola ya ihtkyacim olmaz. Gercekten bir cikar yol ariyorum. Sessiz ortam olduktan sonra isin yani sira utu camasie katlama hafif sen toZ alma corba pilav yapma gibi isleri halledebilecegim soylendi. Yeter ki sessiz ortam olsun. Zaten ise baslarsam robot aupurge alirim en azindan supurme isim kalmaz. Evde 2 kedi ve kizim oldugu ixin mutlaka her gun supurup siliyorum

Back
X