home office, çalışmak mı çalışmamak mı?

Kızım 2,5 yaşında ben de 1 senedir evden çalışıyorum. Benim işim 2,5-3 saat kadar sürüyor. Öğle uykusuna denk getiriyorum fakat ev işini, yemeği falan hep kızım uyanıkken halletmeye çalışıyorum ve evde kaos oluyor. Bu aralar eşim evde diye biraz rahat ettim

İşe hemen başlamak zorunda mısınız? Erteleyebiliyorsanız erteleyin olmuyorsa da bu aralar tüm çocuklar evde 16-17 yaşlarında dışarı ile teması olmayan bi komşu kızı bulun yani oyun ablası. Her gün gelip çocuğunuzu 3 saat oynatsa ve aylık 500 gibi ödeme yapsanız hem siz hem de çocuk rahat eder

iş çok güzel lakin ben annesi polis olduğu için tek başına büyüyen biri olarak şunu söyleyeyim ki annemin yanımda olmasını her şeye tercih ederdim

Bence kacirmayin

Pandemi sonsuza kadar surecek degil ya, kresler acilana kadar kocaniz idare etsin biraz baksin cocuga olmaz mi?

Kızım 2,5 yaşında ben de 1 senedir evden çalışıyorum. Benim işim 2,5-3 saat kadar sürüyor. Öğle uykusuna denk getiriyorum fakat ev işini, yemeği falan hep kızım uyanıkken halletmeye çalışıyorum ve evde kaos oluyor. Bu aralar eşim evde diye biraz rahat ettim

İşe hemen başlamak zorunda mısınız? Erteleyebiliyorsanız erteleyin olmuyorsa da bu aralar tüm çocuklar evde 16-17 yaşlarında dışarı ile teması olmayan bi komşu kızı bulun yani oyun ablası. Her gün gelip çocuğunuzu 3 saat oynatsa ve aylık 500 gibi ödeme yapsanız hem siz hem de çocuk rahat eder
Harikaziniz ya!!!! Ben islerimi temizligimi kizim uyanikken yapabiliyorum. Bana musadr ediyor. Yani oyle aman yoran bir cocuk degil, ancak tabiki bir cocuk. O uyudu mu bende uyuyorum hatta oglenleri. Uykusundan sonra ise ( pandemie donemi haric) mutlaka assaga parka yuruyise gezmeye cikardik. Islerim o uyuyana kadar biter

Bence kacirmayin

Pandemi sonsuza kadar surecek degil ya, kresler acilana kadar kocaniz idare etsin biraz baksin cocuga olmaz mi?
Kendisi de calisiyor. Mesai hafta sonuna denk gelirse ben eve yemege cocuga da bakarim dedi. Yani evde oldugu zaman bana tam destektir. Orn.bugun 2 saat balkonda kizimla oynadi bene onlari izlip yemek yaptim.

Kvalidem de bakmayi teklif etti, hatta hagta da bir gelirim evin derij temizligini yaparim dedi. Boyle bir beklentim asla yok tabi ki, cani sagolsun kizima baksin yeter. Ama aramizda 25 km kadar yol vat ve araba yok. Yoksa herkes tam destek

iş çok güzel lakin ben annesi polis olduğu için tek başına büyüyen biri olarak şunu söyleyeyim ki annemin yanımda olmasını her şeye tercih ederdim
Benimde annem caliaiyor du, saclarimi dahi taramaya vakti olmadan cikardi. Okulda benimle alay ederlerdi saclarina bak diye:( artik isi birakinca herhun sacimi ona ordururdum. Dugunumun oncesi aksami dahi oturdum sacimi ordurdum. Aglaya aglaya koklaya koklaya ordu kiymetlim. Kizim bunu yasarsa kahrolurum. Herseyi onuj icin istiyorum ben. Kres acilaa sorun olmaz ustesinden gelirim onu ihmal etmesen. Kres de iyi gelecektir yavruma. Ben sadeve hemen baslamak icin firsat kolluyorum.

Evde çalışarak 4500 maaşlı iş bulmuşsun kaçırma yapış. Ztn İstanbul'da başka iş bulsan iki saatin yolda geçecek minimum bı sürü de yıpranma payı

Benimde annem caliaiyor du, saclarimi dahi taramaya vakti olmadan cikardi. Okulda benimle alay ederlerdi saclarina bak diye:( artik isi birakinca herhun sacimi ona ordururdum. Dugunumun oncesi aksami dahi oturdum sacimi ordurdum. Aglaya aglaya koklaya koklaya ordu kiymetlim. Kizim bunu yasarsa kahrolurum. Herseyi onuj icin istiyorum ben. Kres acilaa sorun olmaz ustesinden gelirim onu ihmal etmesen. Kres de iyi gelecektir yavruma. Ben sadeve hemen baslamak icin firsat kolluyorum.
Bu kadar dramatik olmaya gerek yok. Çoğu anne çalışıyor benimki de çalışarak büyüttü beni hiç de psikolojim bozulmadı.

Benimde annem caliaiyor du, saclarimi dahi taramaya vakti olmadan cikardi. Okulda benimle alay ederlerdi saclarina bak diye:KK43: artik isi birakinca herhun sacimi ona ordururdum. Dugunumun oncesi aksami dahi oturdum sacimi ordurdum. Aglaya aglaya koklaya koklaya ordu kiymetlim. Kizim bunu yasarsa kahrolurum. Herseyi onuj icin istiyorum ben. Kres acilaa sorun olmaz ustesinden gelirim onu ihmal etmesen. Kres de iyi gelecektir yavruma. Ben sadeve hemen baslamak icin firsat kolluyorum.
Annem ben uyanmadan çıkardı evden ben tek başıma okula hazırlanir kahvaltımı yapardım okuluma yürüyerek giderdim akşam olurdu tek başıma eve gelirdim annem yine olmazdı hazırladığı yemekleri ısıtır yerdim karanlıkta
Korkunç bir çocukluğum vardı yani
Bu yüzden bir gün çocuğum olursa yalniz kalmaması için elimden gelen her şeyi yapacağım
Siz zaten evdesiniz çocuğunuz bunları yaşamaz eğer eşiniz de destek olacaksa hiç sorun olmaz

A
Çocuksuz belki iyi olabilirdi. Ama çocukla aynen şöyle

-Çocuk kendisiyle değil de bilgisayarla uğraşmanızı kıskanıp huysuzluk çıkarıyor. İşim yoksa kendi kendine çok güzel oynayan oğlum ne zaman iş gelse tepemden inmiyor.

-Ne zaman telefon gelse özellikle gürültü yapıyor, buna ağlama dahil.

-Önemli bir telefon geldiğinde ağlama sesi gelmesin diye konuşma bitene kadar başka odaya kapatıyorsunuz.

-Güzel havalarda dışarı çıkmak istiyor ama iş olmasa bile her an gelebileceği için dışarı çıkamıyorsunuz.

-Bir yandan çocuk bir yandan iş derken bazen kahvaltı bile yapamıyorum. Oğluma yemek yedirirken acele etmeye çalışıyorum işe dönebilmek için.

-Nasıl olsa evdesiniz diye salıyorsunuz kendinizi... Dışarı çıkmaya üşenmeye başlıyorsunuz. Alışverişinizi bile internetten yapıp kendinizi iyi hissetmek için giymeye fırsatınız bile olmayacak şeyler alıyorsunuz.

-İş varken nasıl olsa evdesiniz diye misafir gelebilir. Çünkü kimse size çalışıyor gözüyle bakmaz. Ne de olsa evdesinizdir. Bu yüzden kayın ailede sürekli "evde ya, yemeğe çağırsa" beklentisi oluyor. Şimdiye kadar çok seyrek çağırdım ama sık sık bu konuda dürtülüyorum.

-Dışarıda çalışırken evinizi temizlemek bile eğlenceli gelir. Farklı birşey çünkü. Ama evde çalışırken tepsiyi mutfağa götürmek bile zulüm gibi geliyor.

-Her gün üstünü başını düzeltip dışarı çıkıp hava almak bile inanın insana iyi geliyor. Bu dönemde benim psikolojik rahatsızlıklarım arttı.

-İşyerinde çok arkadaşım olmasa bile insanlarla bir iki sohbet etmek iyi geliyordu. Bazen iş çıkışı bir yerlere gidip sohbet ettiğimiz oluyordu. Evden çalışmaya başladığımdan beri sosyal hayatım kalmadı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Evden çalışmak hele de çocukla stres makinesi oluyorsunuz. Bunun üzerine meslek hastalıkları da ekleniyor. Mesela bende fibromiyalji, boyun fıtığı, mouse tutan elimde sinir sıkışması var.

Diyeceklerim bu kadar...
Agziniza saglik cok merji :)

Ben zaten kres acilana kadar kizimin uyku ararinsa halleymeye calismak isriyorum, ve tabi esimin destegi ile.

Acikcasi ben cok sosyal bir inaan degilim. Aileme dahi yilda bir defa giderim ;l evcimen ev kusuyuzdur ailecek. Bir iki komaumla sohbetim vardir sadece. Yani kapimi calan tek kisi kargocu;)

Kvalidem bana yuk olmayi birakin. Her duamin icinde olan bir kadubdir.pirlanta dir o benim icin. Dogum aancilari cekerken 2 gun sanci odasinda o benim elimi tuttu, kendi annem degjl. Daha bugun bana sana her hadta derin temizlige gelirim caliatiginda dedi. Tabiki kabul etmedim.

Yani mutlaka hakliainIz tecrubelisiniz. Ancak bana gelip gelebilecek en buyuk teklif bu olabilirdi. Yillarca voyle bir is kolladim. Sadece gecici sure kres acilana kadar bir cikaryol ariyorum. Kizim meaq suan gece uykuauna yatti bile. Ve ben mesainin yarksini suan yapabilirim.

Cok mu imkansiz:(

3 yaşında çocuğu başka bir odada tek başına mi bırakacaksınız?
Yo asla. Mumkun mu oyle birsey. Zalim miyim ben. Kizim 21 itibari ile gece uykusuna yatti. Mesayi yi 2 ye bolme imkani var. Suanda otursam 4-5 saatlik bir mesayi yaoabilirdim. Kalan 4-5 saati ise oglen uykusuna denk getiesem diyorum. Guzel bir etkinlik eklerim uykusundan sonra. Sadece geecici sure kres acilana kadar. Olmaz mi? Kacirmak istemiyorum

Yo asla. Mumkun mu oyle birsey. Zalim miyim ben. Kizim 21 itibari ile gece uykusuna yatti. Mesayi yi 2 ye bolme imkani var. Suanda otursam 4-5 saatlik bir mesayi yaoabilirdim. Kalan 4-5 saati ise oglen uykusuna denk getiesem diyorum. Guzel bir etkinlik eklerim uykusundan sonra. Sadece geecici sure kres acilana kadar. Olmaz mi? Kacirmak istemiyorum
Deneme süresi yok mu?

Bence mesaiyi dediğiniz gibi ikiye bölerek yapabilirsiniz. Sizin için biraz yorucu olur ancak kreşler açılana kadar bu şansı kaçırmamış olursunuz.

Sözleşme yapacaksanız fesih koşullarını vs. dikkatli okuyun.

Bence yapabilirsiniz anlattığınıza göre, kayınvalideniz ve eşiniz de destekler normalleşme sürecine girilip kızınız kreşe başlayana kadar. Bol şans👍

merhabalar.. herkese mutlu gunler dılerım..
efenim, 30 yasında bır cocuk annesı (3 yaş) evlı bır kadınım.
geçtığımız gunlerde bır ış teklıfı aldım.
4.500 tl +prim. (sanıyorum kı max. 200-300 tl kadar)
500 tl yemek kartı.
ssk
ve internet faturamın ödeneceği paylaşıldı. (170 tl)
calışma saatlerı ise, 10 saat, 70dk mola hakkım var, ve vardıyamı kendım secebılıyorum. Home office olacak sekılde, yanı evden çalışma ımkanı.

ancak benım kızım 3 yasında. pandemie sebebi ile de butun gun evde yanı kreş ımkanım yok ve aılelerımıze uzagız. 2 kedım var, eşim calısıyor. cok sessız bır ortama ıhtıyacım var.

eşimin bana yardımcı olacagına emınım, cocuk bakımı olsun gunluk işlerımızde olsun.

bu teklıfı kabul etmek de kararsızım. tek duşuncem ıse kızım. tam bana ıhtıyac oldugu zamanlar. zıhnını guzellıkler ıle doldurmak ıstıyorum. tv dahı yok evımzde. kımseye muhtac olmadan kendı yagımızda kavurluyoruz evet, ama kıstıgımız bırcok nokta var. yıne de cok mutlu sakın duzenlı sarmaş dolaş bır hayatımız var cok şükür.

evımız kıra ve esımın maası da takrıben 4.500 tl kadar. yer istanbul. kararsızım fikirlerınıze sevınırım.
ps: yazım hataları varsa kusuruma bakmayın, türkiyeye sonradan geldım.

GUNCELLEME:

Kizimi krese verdikten sonra ilk alim oldugunda baslamaya karar verdim. Evet bu is sartlarima cok uygun. Mesai bolumunu de konustuk ve anlastik. Ancak simdi baslayip 2 gun sonrq birakmak zorunda kalip, isi tamamen kaybetmeyi goze alamadim. Kizimi kres e yerlestirip alistirip ilk isci aliminda basvuracagim. Dilerim dogru karar vermisimdir..kendim icin kizim icin ailem icin. Ve dilerim bu is de riskim vardir. Herkese tesekkur ederim.
Merhaba,
İşe başladınız mı acaba? Benim de home office bir işe ihtiyacım var. Deneyiminizden bahseder misiniz? Benim mesleğim muhasebe. Ama yapabileceğim başka bir iş de olsa yaparım açıkçası çocuk da yok ev ortamı uygun yani.

Back
X