hormon degerleri

turkuazturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
181
0
46
Hatay
merhaba arkadaşlar ben bugün hormon degerlerimi öğrendim reglimin 3. günü
tsh 1.07
lh 2.84 ****
e2 53
prolaktin 11.98
progesteron 0,23 ********
fsh 6,88

yani lh ve progesteronum düşük çıktı :(başına böyle bir durum gelen varmı...acaba bu durumda hamile kalabilirmiyimm dr uma ulaşamıyorum:(

merhaba arkadaşlar ben bugün hormon degerlerimi öğrendim reglimin 3. günü
tsh 1.07
lh 2.84 ****
e2 53
prolaktin 11.98
progesteron 0,23 ********
fsh 6,88

yani lh ve progesteronum düşük çıktı :(başına böyle bir durum gelen varmı...acaba bu durumda hamile kalabilirmiyimm dr uma ulaşamıyorum:(

canım merhaba
bende bu konularda yenıyım
pcos oldugumu yenı ogredım
adetımın 3. gunu testlerım yenı yapıldı sımdı 22. gunu testımı beklıyorum
değerler hakkında bek bılgım yok burdakı forumdakı arkadasların sayesınde bırseyler ogrenmeye basladım
bu bılgılerıde bugun ınternetten buldum umarım yardımcı olur

Follicle Stimulating Hormon (FSH) (Adetin 3. günü) = 3-20 mIU/ml olmalıdır.
FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.
Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.

Estradiol (E2) (adetin 3. günü)= 25-75 pg/ml
Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.

Luteinizing Hormone (LH) (Adetin 3. günü) = < 7 mIU/ml olmalıdır.
Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.

Prolactin (Adetin 3. günü) = < 24 pg/ml olmalıdır.
Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

Progesteron (P4) (Adetin 3. günü) =< 1.5 ng/ml olmalıdır.
Sık sık foliküler dönem seviyesi diye bilinir. Sınırdan büyük değer , düşük gebelik oranını işaret edebilir.

Son düzenleme:
Evet canım masallah hersey normal :)
doktorum stresın de gebe kalamamada onemlı bır etken oldugunu soyledı
stres yapma sakın canım bak hersey normal kaç aydır bebek ıstıyorsunuz kı
bak bana e2 degerım 830larda diğerleride baya yüksek baska testlere geçiyoruz bu ay :(
umarım en kısa surede hamıle oldugun haberını duyarım burdan
opuyorum cok

Evet canım masallah hersey normal :)
doktorum stresın de gebe kalamamada onemlı bır etken oldugunu soyledı
stres yapma sakın canım bak hersey normal kaç aydır bebek ıstıyorsunuz kı
bak bana e2 degerım 830larda diğerleride baya yüksek baska testlere geçiyoruz bu ay :(
umarım en kısa surede hamıle oldugun haberını duyarım burdan
opuyorum cok
bu ay da olmazsa tam 1 yıl olacak:// stres bu konuda yokta işte çokoluyo izinemi ayrılsamm :) canım inş seninde en kısa sürede olr inş burdan güzel haberi paylaşırız..

inşallah canım
benımde stres hat saffada bu ay yıne hormon testım var
adetın 22 gun yapılan testı yumurtlamaya bakacaklar
ınsallah canım mutlu haberlerımızı paylasırız burdan
guzel haberlerını beklıyorum ben test sonucum cıkınca paylasırım senınle
sevgıyle kal

ben dr a da gitmedim tahlil sonucumu göstermek için.eşimçok tedavi taraftarı degil biraz daha oluruna bırakmak istiyor :( bu işte tek taraflı olacak bişey degil..bekliyelim bakalım..

ben dr a da gitmedim tahlil sonucumu göstermek için.eşimçok tedavi taraftarı degil biraz daha oluruna bırakmak istiyor :( bu işte tek taraflı olacak bişey degil..bekliyelim bakalım..

talil sonucların zaten masallah cok guzel canım haklısın bı sorun yoksa doktorda 1 sene deyın oyle gelın dıyor
bakalım ben 18ınde kan testıne gıdıyorum ne olcak umarım yumurtlamam vardır
canım guzel haberlerını beklıyorum ınsallah en kısa sure gelır bebısınn

canım inş hepimiz kucagımız bebişlerimizi alırız biz zaten 1 yıldır istiyoz ama olmuyor:( bendeki bu streslede çok zor hele bu aralar resmen çatlıcam...bakalım az kalı bu ayda 25 ini beklicezzz inş olur yaaaa

canım inş hepimiz kucagımız bebişlerimizi alırız biz zaten 1 yıldır istiyoz ama olmuyor:( bendeki bu streslede çok zor hele bu aralar resmen çatlıcam...bakalım az kalı bu ayda 25 ini beklicezzz inş olur yaaaa

amın canım ısallah hemen alırız mutlu haberlerı
streste cok etkılıyormus aman sakın stres yapma
olmazsa sende adetın 22 gunu yumurtlamana baktırırsın
zaten yumurta da sorun varsa hemen bı ılacla yumurtlama uyarılıyor saglıklı yumurta gelısımı saglanıyormus

ya benim 22. günüm dündüüüü :((( neyse bakalım bu ay olmazsa dr a gidcem taktım kafaya zaten bu ne ya dene dene yok hadi bakalım inş sonuçların iyi çıkarrr canım seninde...galiba aynı gün reglimizi bekliyoz bi bakarmışsın ikimiz de bu ay hamiş olurmuşuz:))

ya benim 22. günüm dündüüüü :((( neyse bakalım bu ay olmazsa dr a gidcem taktım kafaya zaten bu ne ya dene dene yok hadi bakalım inş sonuçların iyi çıkarrr canım seninde...galiba aynı gün reglimizi bekliyoz bi bakarmışsın ikimiz de bu ay hamiş olurmuşuz:))

Canım sonuclarım cıktı sanırım pek ıc acıcı degıl
pek anlamıyorum doktora faksladım sonucları gun ıcınde donecekmıs bana
yumurtlama yok :(( anladıgım kadarıyla
sıkıntılardayım ıcım daralıyor
bakalım saat 5 gubu arayacakmıs doktor ne dıyecek sanırım yumurtlama tadavılerı baslayacak
canım sende bu ayı gecır hemen doktora gıt
en azından boyle bı sorun var erkenden baslarsın tadavıye
yoksa bu gecen zaman kayıp oluyor
umarım sende yoktur boyle seyler bebıs haberını verırsın bu ay bana
en de bu ay aldıgım en guzel haberı alırımm

:(( yaaaa çok üzüldümmm canım artık nerdeyse herşeyin tedavisi var allah şifasız hastalık vermesin..bende dayanamadım idrar testi yaptım şimdiii sonuç negatif :( gerçi daha varsa bile 3+2 çok erken demiii:(( sen aradınmı dr u ne edi sana.habersiz bırakma beni...

Canım aradım doktoru tahmın ettıgım gıbı yumurtlama da sorun var dedı
yumurtlamayı uyarıcı ılac verdı adetın 5 gunu ıcılmeye baslanacak
bakalım hayırlısı umarım sonuc ıyı olur :)) 4 ay devam edecegım bu ılaca eger sonuc vermezse
baska ılaca gececekmıs umarım hersey guzel olur
allahım hepımıze hayırlısını versın

test ıcın erken canım ıdrar testı hatta daha gec cıkıyor
adetın gectıkten 3-4 gun sonra yapın dıyorlar yıne bıle negatıf cıkabılıyormus
en ıyısı adet gectıkten sonra kan testıne kosmak en ıyı sonuc oymus
ayyy hadı ınsallahhh hamıssındır canımm dualarım senınle
mutlu haberlerını beklıyorummm

amaaaaaaannnn nerdeee bugün kan testi yaptırdım 0.1 çıktı :((( bu ayda olmadı bakalım kocamı ikna edersem dr gidicem...bende bebiş istiyommm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :((((((((((((

amaaaaaaannnn nerdeee bugün kan testi yaptırdım 0.1 çıktı :((( bu ayda olmadı bakalım kocamı ikna edersem dr gidicem...bende bebiş istiyommm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :((((((((((((

cok uzuldum canım ama sakın moralını bozma hemen doktora gıt vakıt kaybetme
bakarsın yumurtlama takıbıyle hemen hamıs olursun
ben klomene baslıcam bu ay bakalım ne olcak
umarım onumuzdekı ay mutlu haberlerımızı verırırız bırbırımıze
bu arada folık asıt falan alıyorsun demı bana doktor bu ay elevıt pronatal diye bı vıtamın verdı
bunların gebelıkten once alınması onemlıymıs sakın atlama canımm

yine oluruna bırakıyoruz bakalımmm...üf olmasada napım yaa çok kasıyorum kendimi galiba

canım aynı sekılde bende cok kasıyorum kendımı ılıskıye gırmek bıle olcak mı olmucak mı sorularından cık zor oluyor
rabbım ne zman olur derse o zaman olcak deyıp duruyorum
ınsallah guzel haberler alırım senden burdan hamısım dıye aykırırsın
yumurtlama takıbı yapıyormusun pekı canım

Back
X