• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HORMON SONUÇLARIMA BAKAR MISINIZ?

tombaa

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
561
170
23
27
Kızlar ben 1 yıldır çocuk sahibi olamıyorum. Eşimin değerleri iyi. Benim prolaktinim kronik bir şekilde yüksek çıkıyordu endokrine gittim dostinex verdi 1.5 aydır kullanıyorum henüz gebe kalamadım. Vajinal baktı pko yok dedi her şey güzel dedi. Ama laf arasında polikistik değil multkistik gibi bir şey söyledi üstünde durmadı. Bu ay hormon testi verdim. Amh yüksek çıktı ama fsh lh oranına bakınca ve muayenede de pko değilsin demişti. Yorumlar mısınız??

total testesteron: 57.91
Amh 5.8
dhe-so4: 156
shbg: 50
kortizol: 8.28
Tsh: 2.679
estradiol: 37.98
beta hcg: <0.5
Lh: 8.59
serbest t4: 0.79
prolaktin: 5.75
fsh: 9.95

Ultrasonla muayenede pkos yok dendi fsh lh oranı pkosta genelde 2 olur benim 0.89. Pkos olabilir miyim yine de bilemedim
Hayır canım ıh hormonu pco da çok yüksek olur hatta şöyle söylim 10 un üstüne çıkınca şüphe edilir pconun farklı belirtileri vardır kimi ultrasonda görünürken kimi amh ile anlaşılır bence doktorla bir görüş amh 5 yüksek demek normal değer aralığı 1 ile 3,5 4 arasıdır

Hayır canım ıh hormonu pco da çok yüksek olur hatta şöyle söylim 10 un üstüne çıkınca şüphe edilir pconun farklı belirtileri vardır kimi ultrasonda görünürken kimi amh ile anlaşılır bence doktorla bir görüş amh 5 yüksek demek normal değer aralığı 1 ile 3,5 4 arasıdır
Lh’ım 10 üstünde değil, adetlerim düzenli, sivilcelenme tüylenme yok yumurtlama görüyorum vs. Bunlar varken pko dan bahsedemeyiz diye biliyorum ben ama biraz önce kardeşimin doktoruna sorduk tahliller gayet iyi demiş pko olsa söyler miydi acaba.. Bir de oranına bakılarak söyleniyor oranı 2 üstünde olursa pkos diyorlar yapay zeka da öyle dedi

Lh’ım 10 üstünde değil, adetlerim düzenli, sivilcelenme tüylenme yok yumurtlama görüyorum vs. Bunlar varken pko dan bahsedemeyiz diye biliyorum ben ama biraz önce kardeşimin doktoruna sorduk tahliller gayet iyi demiş pko olsa söyler miydi acaba.. Bir de oranına bakılarak söyleniyor oranı 2 üstünde olursa pkos diyorlar yapay zeka da öyle dedi
Canım pco sadece onlarla deil bence sor amh birkaç doktora mesela benimde arkadaşımın ultrasonda deil ama amh 9 ağır pcos dendi yani amh önemli benim bildiğim değer aralığı da o yani ıh yüksek senin demedim ki o değişken bir değer kendimden örnek vereyim bir kere ıh 11 çıktı bir kere 2 çıktı yani ıh değişir her zaman ben fsh yüksek dedim fsh 5 lerde olması gerekir derler ha doktor deilim ama araştırıyorum sürekli

Bak senin için bende yapay zekaya sordum o da şunu diyor 4 ün üstüyse pcodur diyor bak atayım ekran da birde canım pco yada pcos olup adeti düzenli olan çok kişi var ona da bakmaz kişiden kişiye değişiyor

Eklentiler

• IMG_2231.webp
    IMG_2231.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 31
burda lh gibi görünmüş de..

Canım pco sadece onlarla deil bence sor amh birkaç doktora mesela benimde arkadaşımın ultrasonda deil ama amh 9 ağır pcos dendi yani amh önemli benim bildiğim değer aralığı da o yani ıh yüksek senin demedim ki o değişken bir değer kendimden örnek vereyim bir kere ıh 11 çıktı bir kere 2 çıktı yani ıh değişir her zaman ben fsh yüksek dedim fsh 5 lerde olması gerekir derler ha doktor deilim ama araştırıyorum sürekli
Şimdi şöyle.. Pkos yumurtlama bozukluğudur pkoslu kadınlarda yumurtlama olmaz ya da senede 3-4 kez olur 12 kez olması gerekirken.. ama benim her ay yumurtlamam oluyor çatlamam oluyor şimdi kardeşimin doktoruna sordum tahlillerin temiz eşin de baktırsın sende sorun yok dedi. Eşim de baktırdı onun da sonuçları iyi.. 2-3 ay daha bekleyip rahim filmi çektireceğim. Pkos değilsin dedi doktor😊

Şimdi şöyle.. Pkos yumurtlama bozukluğudur pkoslu kadınlarda yumurtlama olmaz ya da senede 3-4 kez olur 12 kez olması gerekirken.. ama benim her ay yumurtlamam oluyor çatlamam oluyor şimdi kardeşimin doktoruna sordum tahlillerin temiz eşin de baktırsın sende sorun yok dedi. Eşim de baktırdı onun da sonuçları iyi.. 2-3 ay daha bekleyip rahim filmi çektireceğim. Pkos değilsin dedi doktor😊
Peki canım her doktora güvenme tek doktorla kalma derim kendim yaşadığım için söylüyorum örnek vereyim ki profilimdeki msjlarda da vardır bir sene önce rahim filmi çektim doktor çok iyi sorun yok dedi kendim filme bir baktım bariz t rahimdi hemen 3 4 doktora gösterdim hepsi bu t rahim histeroskopi olman gerek dendi ki düşüklerim vardı bende ameliyat oldum yani bu küçük bir örnek bariz filmdeki rahmi yorumlayamadı doktor Oyüzden aman tek doktorla kalma en az 3 4 doktora danış yazık yılların harap olmasın kötü manada demiyorum yanlış anlama ben bildiklerimi söyledim

Ayrıca pco olup düzenli yumurtlayan da var canım yakın arkadaşlarım da gördüm ki gebe kalan da oldu dediğim gibi kişiden kişiye değişir kimi kilo alır kimi çok zayıfır yani bu belirtiler herkeste olmaz

Peki canım her doktora güvenme tek doktorla kalma derim kendim yaşadığım için söylüyorum örnek vereyim ki profilimdeki mallarda da vardır bir sene önce rahim filmi çektim doktor çok iyi sorun yok dedi kendim filme bir baktım bariz t rahimdi hemen 3 4 doktora gösterdim hepsi bu t rahim histeroskopi olman gerek dendi ki düşüklerim vardı bende ameliyat oldum yani bu küçük bir örnek bariz filmdeki rahmi yorumlayamadı doktor Oyüzden aman tek doktorla kalma en az 3 4 doktora danış yazık yılların harap olmasın kötü manada demiyorum yanlış anlama ben bildiklerimi söyledim
Anlıyorum canım doğru tabi ki ama sadece amh ile de pkos dedin ya ben de bildiklerimle anlatmaya çalıştım. Tek basına amh yükseliği lh ve fsh oranına bakmadan ve bulgulara bakmadan pkos olamaz.. Ultrasonda da yok.. Kesin konuşulmaz yani. Ben yumurtlama görüyorum çünkü her ay.. Pkosta her ay yumurtlama görülmez lh hep yüksek olur

Ayrıca pco olup düzenli yumurtlayan da var canım yakın arkadaşlarım da gördüm ki gebe kalan da oldu dediğim gibi kişiden kişiye değişir kimi kilo alır kimi çok zayıfır yani bu belirtiler herkeste olmaz
Bende kilo alma zayıflama belirtileri de yok hiçbir belirti yok tek belirti hamile kalamama o da prolaktin yükseldiğinden dendi ilaç kullanıyorum

Bende kilo alma zayıflama belirtileri de yok hiçbir belirti yok tek belirti hamile kalamama o da prolaktin yükseldiğinden dendi ilaç kullanıyorum
Tamam onu diyorum işte kimi kilolurdur pco var derler ama her pco da kilo almaz diyorum normal kilo da olup pco alanda var yani zayıflayıp kilo alır deil

Anlıyorum canım doğru tabi ki ama sadece amh ile de pkos dedin ya ben de bildiklerimle anlatmaya çalıştım. Tek basına amh yükseliği lh ve fsh oranına bakmadan ve bulgulara bakmadan pkos olamaz.. Ultrasonda da yok.. Kesin konuşulmaz yani. Ben yumurtlama görüyorum çünkü her ay.. Pkosta her ay yumurtlama görülmez lh hep yüksek olur
Sadece amh demedim fsh da yüksek senin canım neyse dediğin gibi olsun inşallah en kısa zamanda olur

Tamam onu diyorum işte kimi kilolurdur pco var derler ama her pco da kilo almaz diyorum normal kilo da olup pco alanda var yani zayıflayıp kilo alır deil
Bu arada bana doktor multikistik dedi polikistik değilsin dedi ondan da yüksek çıkmış olabilir hastalık değil ultrason bulgusu gebeliğe de engel değil dedi

Hadi inşallah canım Allah gönlüne göre versin nezamandır deniyorsun
11 ay oldu ama ilk 2024 martta hormon baktırdım prolaktin yüksek çıktı daha baktırmadım heo yüksekmiş bu sene geçen ay yaptırdım yine yüksekti ilaç kullanıyorum 46’dan 5’e düşmüş doktor sende sorun yok sen 1-2 aya bu ilaçla hamile kalırsın nasipse dedi

Back
X