Hormon testi bakar mısınız

smyyy0636

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2025
2
1
1
30
Regl 3. Günümde hormon sonuçlarım normal mi anlayan bakabilir mi?
Estradiol (e2): 27.8
Prolaktin:12
Lh:7.72
Fsh:5.37
T4:1.24
T3:3.41
Tsh:0.934

Tsh çok düşük
Estrodiol düşük
Fsh düşük
benim testime çok benziyor
Bunların yükselmesi gebelik şansını daha arttırır

Yanlış bilgilendirme değil referans aralığı normal gözüküyor kadın doğum uzmanı da normal olduğunu söylüyor ama gerçekten bu hormonları takip eden bir fitatoloji uzmanınız sormuştum yeterince gebeliğe elverişli olmadığını söylemişti ben de birkaç ay önce yaptırmıştım bu ay daha sağlıklı beslenip bir tekrar edeceğim testi

Yanlış bilgilendirme değil referans aralığı normal gözüküyor kadın doğum uzmanı da normal olduğunu söylüyor ama gerçekten bu hormonları takip eden bir fitatoloji uzmanınız sormuştum yeterince gebeliğe elverişli olmadığını söylemişti ben de birkaç ay önce yaptırmıştım bu ay daha sağlıklı beslenip bir tekrar edeceğim testi

Fitoloji uzmanlığı diye bir meslek yok. Fitoloji diye bir yüksek lisans programı var, bu program bitkiler üzerine. Buraya biyoloji mezunları filan da girebiliyor. Hekim olması şart değil.
Dolayısıyla hormon takip etme ve tedavi sürecine müdahil olma gibi bir yetkileri yok. 2 yıllık bir yükseklisans programının da sadece 1 yılı ders olur, kimse 1 yıl ders almakla o alanın uzmanı olmaz. İyi araştırın. Muhtemelen size ot çöp önerip hormonlarınızı daha da alt üst edecekler. Kaldı ki tsh yüksekliği ve o diğer hormonların yüksekliği gebeliği zorlaştırır. Pkos benzeri tablo oluşturduğu için.

Evet, regl döneminin 2. veya 3. günü yapılan hormon testleri yumurtalık rezervi ve hormonal denge hakkında bilgi verir. Değerlerine genel olarak bakalım:

---

FSH: 5.37 mIU/mL
  • Normal: 3–10 arası → Normal
  • Yüksek olması yumurtalık rezervinde düşüşe işaret edebilir ama seninki gayet iyi.

LH: 7.72 mIU/mL
  • Normal: 2–12 arası → Normal
  • FSH'ye oranı 1'den yüksek → PCOS şüphesinde bu oran önemli olur ama seninki hafif yüksek, tek başına anlamlı değil.

E2 (Estradiol): 27.8 pg/mL
  • Normal (regl 2-3. gün): 25–75 arası → Normalin alt sınırında
  • Yumurtalık rezervi değerlendirmesinde önemli. Düşük olması rezervin az olabileceği anlamına gelebilir ama FSH ile birlikte değerlendirilir. Seninkiler uyumlu.

Prolaktin: 12 ng/mL
- Normal: 4–25 arası → Normal

TSH: 0.934 µIU/mL
- Normal: 0.5–4.5 → Gayet normal

T3 (3.41) ve T4 (1.24)
- Her ikisi de tiroit hormonları ve değerlerin referans aralığında → Normal

---

Genel Yorum:
  • Hormonların genel olarak normal sınırlarda.
  • Yumurtalık rezerviyle ilgili detaylı yorum için AMH testi de istenebilir.
  • Hafif LH yüksekliği PCOS şüphesi varsa değerlendirilir ama tek başına tanı koydurmaz.

---

Back
X