Amh düşükken foliküllerin iyi çıkması

bubblesbubbles

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhaba 9 aydır gebelik deniyoruz fakat olmuyor şöyle ki prolaktinim 46 küsür geldi bundan sebep olmuyo diye düşündük ilaç kullandım 28lere kadar geriledi FSh:7,10 Lh:12,7 Tsh:3,23 E2:63.4 bunlar reglmin 2. Günü bakılan değerlerim progesteron ise 21. Gün bakıldı 14.4 geldi bu değerlerim gayet normal gözüküyoe sonra amh baktırdım 0.55 geldi. Daha sonra adetimin yine 3. Günü ultrasonla folikül sayımı yaptırdım bu sefer foliküllerim gayet iyi olduğunu söyledi doktor 12-14 arası folikül saydık. Amh değeriyle uyuşmuyor pek dedi tekrardan amh baktırdım farklı bi kurumda baktırdım bu sefer devlette referans 0.89 la başlıyodu benim 0.88 geldi amhım. Yaşım 26 yani değerlerim aşağı yukarı normalken sadece amhım düşük ama doktor foliküllerin iyi dedi böyle bi durumda tüp bebek aşılama vs düşünmeli miyim daha fazla gecikmek istemiyoruz. Amh düşük çıkıp folikülleri iyi çıkan var mı aramızda

Merhaba 9 aydır gebelik deniyoruz fakat olmuyor şöyle ki prolaktinim 46 küsür geldi bundan sebep olmuyo diye düşündük ilaç kullandım 28lere kadar geriledi FSh:7,10 Lh:12,7 Tsh:3,23 E2:63.4 bunlar reglmin 2. Günü bakılan değerlerim progesteron ise 21. Gün bakıldı 14.4 geldi bu değerlerim gayet normal gözüküyoe sonra amh baktırdım 0.55 geldi. Daha sonra adetimin yine 3. Günü ultrasonla folikül sayımı yaptırdım bu sefer foliküllerim gayet iyi olduğunu söyledi doktor 12-14 arası folikül saydık. Amh değeriyle uyuşmuyor pek dedi tekrardan amh baktırdım farklı bi kurumda baktırdım bu sefer devlette referans 0.89 la başlıyodu benim 0.88 geldi amhım. Yaşım 26 yani değerlerim aşağı yukarı normalken sadece amhım düşük ama doktor foliküllerin iyi dedi böyle bi durumda tüp bebek aşılama vs düşünmeli miyim daha fazla gecikmek istemiyoruz. Amh düşük çıkıp folikülleri iyi çıkan var mı aramızda
Evet ben varım. Bence asıl baz alınması gereken amh çünkü potansiyel yumurtanızı gösteren tek ölçü o tabi fsh ve e2 ile birlikte, e2 50 üzeri çıktığında fsh ı maskeliyor diye biliyorum. Ki bunda fsh ınız normalden daha yüksek anlamına geliyor. Bunu korkutmak amaçlı söylemiyorum. Sadece keske biri de bana söyleseydi. AFC olayı yani folikül her ay değişir bir ay 7 bir ay 2 görebilirsiniz. Asıl önemli olan vücduunuzda olanlar birlikte fsh e2 ve amh değeri. Bende e2 ve fsh çok sonra ölçüldü e2 im 38-40 fshım 11-15 arasındaydı folikük sayım amh a göre yüksekken dahi bir sürü permenopoz semptımu yasadım hala da yasıyorum, kas eklem agrıısndan tutun terlemeye döngümün 24-25 lere dusmesıne ve adet miktarımın azalmasına kadar. Çovuk planınız varsa ve korunmasız 1 yıla yakındır olmuyorsa bence vakit kaybetmeden tüp bebeğe gidin. Ben perimenopozum baslamısken kendimi tüp bebek merkezinde buldum ve inanaın süreç çok daha zorlu geçiyor. Keske ilk öğrendiğimde amh tek basına bir sey ifade etmiyor demek yerne bu önlemi alıp hayatımı ona göre şekillendirseydim diyprum.

Merhaba ben de 26 yaşındayım bir buçuk yıllık evliyim sekiz aydır düşünüyoruz ama çocuk olmuyor doktora gittim bir hastanede Amh 1 diğer hastanede 0.42 en son profesöre gittim o da 0.76 ölçtü foliküllerime baktı 12 tane görünüyor dedi ama amh düşük neden anlamadım dedi Dört ay daha doğal yolla dene olmazsa tüp bebek dedi gerçekten çok üzülüyorum .

Merhaba ben de 26 yaşındayım bir buçuk yıllık evliyim sekiz aydır düşünüyoruz ama çocuk olmuyor doktora gittim bir hastanede Amh 1 diğer hastanede 0.42 en son profesöre gittim o da 0.76 ölçtü foliküllerime baktı 12 tane görünüyor dedi ama amh düşük neden anlamadım dedi Dört ay daha doğal yolla dene olmazsa tüp bebek dedi gerçekten çok üzülüyorum .
Merhaba yaşım 35 Amh 0.62 çıkmıştı çok moralım bozulmuştu kaç gün agladım üzüldüm
Aşılama yerıne tüp bebek yapalım dedıler bu Amh ıle geç olur doğal beklersenız dedi yaaımdan dolayı yaptırdık şükür tuttu embrıyomuz oluştu yumurta sayısına doktor da Amh göre şaşırmıştı

Merhaba benim Amh 0.40 fsh sizin değeriniz gibi çıkmıştı tüp bebek önerdiler ama doğal yol ile iki defa gebe kaldım amh değerine çok takılmayın gittiğim çoğu dr doğal yol ile %20 şansın var demişlerdi en kısa sürede inşallah hamile kalırsınız

0.34 amh ile 4. Ayda doğal yolla gebe kaldım. Amh takılmayın. Yumurtaları güçledirin.

Merhaba benim Amh 0.40 fsh sizin değeriniz gibi çıkmıştı tüp bebek önerdiler ama doğal yol ile iki defa gebe kaldım amh değerine çok takılmayın gittiğim çoğu dr doğal yol ile %20 şansın var demişlerdi en kısa sürede inşallah hamile kalırsınız
İnşallah teşekkür ederim hsg rahim filmi bile çektirdim defalarca hormon testleri de yaptırdım sürekli olucak olsun diye strese giriyoruz bu da etkiliyo tabi

0.34 amh ile 4. Ayda doğal yolla gebe kaldım. Amh takılmayın. Yumurtaları güçledirin.
Çok sevindim sizin adınızaa Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah siz yumurtalarınızı güçlendirmek için herhangi bir şey yaptınız mı öneriniz var mı

Daha çok genciz inşallah en tez zamanda hayırlısıyla anne oluruz bizde sadece isyan değil ama böyle güzel ve kolay olarak görülen bi şeye bile bu kadar zor ulaşıyo olmak hatta ulaşamıyo olmak üzüyo psikolojiyi de çok etkiliyo. Gerekirse tüp bebek düşünürüz diyoruz ama o süreçte çok meşakatli o kadar gözümde büyüyo ki her şey olması gerektiği zamanda olur diyorum Allah yüreğimize ferahlık versin 😞

Merhaba, umarım sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bu aralar instagramda bir doktoru takibe aldım, amh çılgınlığına savaş açmış durumda, tek bir yumurta bile gebeliğe yeter diyor ve yorumlarda gördüğüm hep bana mail atın durumunuzu diyor. Değerlerinizi gönderip bir fikrini sorun isteseniz

Merhaba, umarım sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bu aralar instagramda bir doktoru takibe aldım, amh çılgınlığına savaş açmış durumda, tek bir yumurta bile gebeliğe yeter diyor ve yorumlarda gördüğüm hep bana mail atın durumunuzu diyor. Değerlerinizi gönderip bir fikrini sorun isteseniz

Çok teşekkür ederim baştan sona anlatıp kendisine şimdi mail attım görür inşallah

Her ay folikül sayımız değişiyor, önemli olan gerçekten kaliteli yumurta ve biraz da şans açıkçası. Biz geneik nedenden tüp bebek sürecindeyiz ve 2 yıl oldu sürece gireli. 2024 eylül'de başladığımızda AMH'ıma baktırmamıştı doktor ama ilk ay 8 yumurta toplanmışken sonraki aylarda 5, 3, 2 diye azalarak gitti. Genetik testten 4 tane en iyi kalite embriyo geldi 2'şer tane 2 kere transfer oldu ama tutmadı ki doktorum rahmim ve tüplerim için kitaba koysan derste bu olması gerekir diye anlatırsın diyordu. Hiçbir problem yoktu ama tutmadı. Şans bence çok çok büyük bir faktör.

Sonra 3-4 ay ara verdim, tekrar sürece başladım. Hamileliğe hazırlık diyetine, takviylere ve homeopati tedavisine de başladım bir yandan. Ağır spor yasaktı sadece yürüyüş yapıyordum haftada 4-5. Onda da maksimum 3 yumurtam büyüyordu o sıra AMH testi yaptırmıştım 0,68 çıkmıştı. Bu tedavide de tüm embriyolar genetikten hasta geldi transfer bile olamadım.

Son 4 aydır diyete eskisi kadar dikkat etmiyorum ve 3 gün HIIT yani nabzımı yükseltecek antrenmanlar yapıyorum, 3 gün yürüyüş 2 gün de pilates yapıyorum ve 2 ay önce sürece yeniden başladım ve bu sefer 5 yumurtam büyüdü, toplama yapıldı. Bu ay da toplama oldu 6 yumurtam büyüdü. AMH'ıma tekrar baktırmadım ama inanın çok da bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yani 1 sene boyunca 2-3 yumurtam varken birden sayı 5-6'lara çıktı. Hoş sağlıklı embriyolarla da gebelik elde edemedim, doktorun tutmaz dediği embriyolarla bebek sahibi olan arkadaşlarım da var. Yani elimizden geleni yapmak ve gerisini de akışa bırakmak gerekiyor. Bir yerden sonra sınırlı yapabileceklerimiz. Değerler değişiyor her ay ve bu düzeni ölçtürmeye başlayınca kendimize ekstra stres yaratıyoruz. Kutay Hoca'yı ben de severek takip ediyorum ve dedikleri çok çok mantıklı geliyor :) Umuyorum bundan sonrasında kolayca ve keyifle ilerler süreciniz ve bebek sahibi olursunuz 🙏

Back
X