Hormon testi ile ilgili kafam karıstı bi bakar mısınız lütfen

M-Mavera2048

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2020
2.733
3.289
63
Merhabalar
Ben nerdeyse iki ayın ardından regl oldum sonunda
Hormon testi vermeyi planlamıstım bu ay
Yalnız dün çok az bi lekelenme oldu, bugün tam anlamıyla basladı reglim
Ben dünü mü birinci gün saymalıyım yoksa bugünü mü
Ona göre dünü sayarsam pazar günü, bugünü sayarsam pazartesi yani rehlin dördünü günü tahlillerimi yaptırıcam
Çok bişey değişir mi
Pazartesi gitsem geç olur mu
Zaten ilk defa böyle bi gecikme yasadım
Bide saçma bi günde verirsem değerlerim kötü çıkar diye korkuyorum
Fikri olanlar paylasırsa sevinirim..

Benim de lekelenmeyle başlar ilk lekenin geldiği hğn 1. Hün kabul ediliyor. 2. Ya da 3. Gün olmalı dediler bana hep haftasonuna denk geliyorsa diğer aya kalır dediler.

Yanlış hatırlamıyorsam doktorim lekelenmeden sayarız demişti. Bide hormon testini 2 ya 3 tapmak bi fark etmez. Adetin başı olsun yeter.

Benim doktorum lekenin ertesi gününü bir sayar hep. Sabah geldiyse birinci gün akşam üstü filan hep ertesi gün 1 saydılar özellikle saat sorardı hemşireler

Merhabalar
Ona göre dünü sayarsam pazar günü, bugünü sayarsam pazartesi yani rehlin dördünü günü tahlillerimi yaptırıcam
Çok bişey değişir mi
Bugünü 1. Günü olarak saymalısınız. Yarın yada ertesi gün tahlillerinizi yaptırmanız gerekiyor.

Benim de lekelenmeyle başlar ilk lekenin geldiği hğn 1. Hün kabul ediliyor. 2. Ya da 3. Gün olmalı dediler bana hep haftasonuna denk geliyorsa diğer aya kalır dediler.
Ya normalde benimde en basta biraz lekenmeyle baslıyo ama dün aksama doğru hafif bi akıntı gibi geldi sabahta yoktu bişey ondan emin olamadım
Doktorum 3 yada 4. Gün yaptır demişti
Bende haftasonuna denk gelirse diye yaptırmam gereken tahlilleri aldım aslında
Muhtemelen özeldde yaptırcam bi ay daha geciksin istemiyorum bakalım

Benim doktorum lekenin ertesi gününü bir sayar hep. Sabah geldiyse birinci gün akşam üstü filan hep ertesi gün 1 saydılar özellikle saat sorardı hemşireler
Akşam üzeri gibiydi ya sabaha Kdar da bişey yoktu aslında bugün epey basladı diyebilirim

Ya normalde benimde en basta biraz lekenmeyle baslıyo ama dün aksama doğru hafif bi akıntı gibi geldi sabahta yoktu bişey ondan emin olamadım
Doktorum 3 yada 4. Gün yaptır demişti
Bende haftasonuna denk gelirse diye yaptırmam gereken tahlilleri aldım aslında
Muhtemelen özeldde yaptırcam bi ay daha geciksin istemiyorum bakalım
Benim de bu şekilde kafam karıştı bi kaç kez o ilk damladan itibaren saydık hep. 🤷🏻‍♀️

Bugünü 1. Günü olarak saymalısınız. Yarın yada ertesi gün tahlillerinizi yaptırmanız gerekiyor.
Sizde sanırım 2 yada 3. Günler şeklinde biliyosunuz
Ben 3 veya 4 diye not etmişim ama
Reglin uzunluğuna göre mi söyledi naptı hatırlamıyorum hiç onuda

Benim de bu şekilde kafam karıştı bi kaç kez o ilk damladan itibaren saydık hep. 🤷🏻‍♀️
Ya zaten o kadar saçma bi süreç oldu ki bu ay tahlil yaptırım diye karar verdim nerdeyse bi ay gecikti arada bi iki gün geldiği oldu doktor vajinal muayeneyle bakıp onları saymadı hala rahim kalın sökülmemiş dedi ilaç verdi ilaç bitti on gün oldu nerdeyse işte dün hafif lekeyle basladı
Bugün geliyoda
Zaten bu ay özellikle hormonlarım kesin dengesiz çıkar eminim

Ya zaten o kadar saçma bi süreç oldu ki bu ay tahlil yaptırım diye karar verdim nerdeyse bi ay gecikti arada bi iki gün geldiği oldu doktor vajinal muayeneyle bakıp onları saymadı hala rahim kalın sökülmemiş dedi ilaç verdi ilaç bitti on gün oldu nerdeyse işte dün hafif lekeyle basladı
Bugün geliyoda
Zaten bu ay özellikle hormonlarım kesin dengesiz çıkar eminim
Stres yapmayın. Zaten stresten böyle olmuş. Benim de mayıs ayı inanılmaz ilginçti. Tüm ay boyunca kanamam oldu nerdeyse iki damla üç damla durdu başladı durdu başladı. Bir iki hün durdu bi damla geldi bir iki gün durdu 4 5 gün damla damla az az geldi. Bazen kıpkırmızı bi damla geldi tamam dedim regl geliyor ama devam etmedi. İnanılmaz değişikti. Kesin kist filan oldu dedim bir şey olmamıştı. Hormonlarım normal çıktı. Kokrmayın. 🤗

Merhabalar
Hormon testi vermeyi
Sizde sanırım 2 yada 3. Günler şeklinde biliyosunuz
Ben 3 veya 4 diye not etmişim ama
Reglin uzunluğuna göre mi söyledi naptı hatırlamıyorum hiç onuda
Daha 6 gün önce yaptırdım canım. Adetin 2. Günü. İsterseniz doktorunuzla görüşün bu konuyu tekrardan. Hormon testi için, 4. Günü geç olacağını düşünüyorum. Özellikle testlerinizin içinde ( amh ) testi yapılacak ise.

Bence lekelenme de sayılır siz o günü sayıp gidin doktora böyle böyle olmadı diye anlatın olmadı ertesi gün yine çağırır

Stres yapmayın. Zaten stresten böyle olmuş. Benim de mayıs ayı inanılmaz ilginçti. Tüm ay boyunca kanamam oldu nerdeyse iki damla üç damla durdu başladı durdu başladı. Bir iki hün durdu bi damla geldi bir iki gün durdu 4 5 gün damla damla az az geldi. Bazen kıpkırmızı bi damla geldi tamam dedim regl geliyor ama devam etmedi. İnanılmaz değişikti. Kesin kist filan oldu dedim bir şey olmamıştı. Hormonlarım normal çıktı. Kokrmayın. 🤗
Değişikmiş gerçekten =) insallah benimde temiz çıkar hayırlısıyla bakalım
Sonraki ayda belki bebiş için bişeylere başlarıs artık🙏

Daha 6 gün önce yaptırdım canım. Adetin 2. Günü. İsterseniz doktorunuzla görüşün bu konuyu tekrardan. Hormon testi için, 4. Günü geç olacağını düşünüyorum. Özellikle testlerinizin içinde ( amh ) testi yapılacak ise.
Amh yoktu sanırım ama
Duruma göre ben en geç üçte gideyim o zamanda doğru sonuçlar alayım en azından
Teşekkürler cevaplarınız içinde😘

O zaman ertesi günü bir say ama hormonda fark etmez çok iki üç takılma
Saolun yorum için, bugünğ bir sayıp üçüncü gideyim diye karar verdim bakalım
Hayırlı sonuçlar çıkar insallH
Siz hamilesiniz sanırım az kalmıs doğumada, darısı başıma🙏
Sağlıkla alırsınız insallah bebeğinizi kucağınıza

Bence lekelenme de sayılır siz o günü sayıp gidin doktora böyle böyle olmadı diye anlatın olmadı ertesi gün yine çağırır
Haftasonuna denk geldi işte ah haftaiçi olsa en azından asistanıylada görüşür fikir alırdımda oda yokmuş
O yüzden buraya danışayım dedim

Saolun yorum için, bugünğ bir sayıp üçüncü gideyim diye karar verdim bakalım
Hayırlı sonuçlar çıkar insallH
Siz hamilesiniz sanırım az kalmıs doğumada, darısı başıma🙏
Sağlıkla alırsınız insallah bebeğinizi kucağınıza
Amin canım darısı isteyenin başına inşallah

Merhabalar
Çok bişey değişir mi
5.gününe kadar yaptığın hormon testi üçüncü günle aynı sonucu verir.

Back
X