Hormon testi nasıl yapılıyor?

semplefree

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
9
10
18
28
Regl düzensizliği ve tüylenme problemim var, pcos'tan şüpheleniyorum.
Devlet hastanesinden dahiliyeye randevu alacağım, o da beni endokrinolojiye yönlendirecek değil mi?
Sadece kan mı alınıyor yoksa ultrasonla vs. bakıyorlar mı? Bakıyorlarsa tam olarak nasıl bakılıyor? Alt tarafım tamamen çıplak mı olacak?
Bir de iştahsızım ve çok zayıfım, bu problemim de pcos'tan kaynaklı olabilir mi sizce?

Merhaba. Ben geçen hafta sizinle aynı sorunlardan bir kadın doğuma gittim ve orada muayene edildim. Doktor karnınızın biraz altına, kabaca söylemem gerekirse külodunuzun olduğu hizadan bir jel sürerek ultrason cihazı ile bakıyor. Bana regl günümde tekrar gelmemi söyledi, sizden de büyük ihtimal reglinizin ilk günü en geç dördüncü günü gelmenizi ister ve o zaman yapılacak bir kan testi veya başka bir test varsa onu yaparlar.

Hormon testi adetin 2 veya 3. Günü yapılır. Tekrar git gel yapmamak için o tarihlerde gidilir. Eğer bakireysen alttan genital muayene yapmaz, sadece karın ve kasık bölgeden ultrasonla bakar dahiliye değil, kadın doğum uzmanına gidin.

Evli isen vajinadan muayene olur değilsen karından. Adetin 3. Günü hormon testi verilir

Regl düzensizliği ve tüylenme problemim var, pcos'tan şüpheleniyorum.
Devlet hastanesinden dahiliyeye randevu alacağım, o da beni endokrinolojiye yönlendirecek değil mi?
Sadece kan mı alınıyor yoksa ultrasonla vs. bakıyorlar mı? Bakıyorlarsa tam olarak nasıl bakılıyor? Alt tarafım tamamen çıplak mı olacak?
Bir de iştahsızım ve çok zayıfım, bu problemim de pcos'tan kaynaklı olabilir mi sizce?
Kadın doğum uzmanları bir kan testi istiyorlar. Oradan tüm hormanlara bakılıyor. Dahiliyeye gitmenize gerek yok

Back
X