HORMON TESTİ SONUCUM

Selammmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
49
7
1
25
Merhabalar 8aylık evliyim bebek düşünüyoruz ovülasyon testiylede denedim olmadı henüz düzensizlik olduğundan hormon testi yaptırdım sonuçlar çok mu kötü engel midir gebeliğe yorumlayacak biri var mı?
Randevu aldım fakat daha 2 hafta var bekleyemedim
355d9513-24d7-41f1-9250-620c2aa17533.webp

E2 yüksek çıkmış sadece diğerleri iyi.Ben de dün hormon testi sonuçlarımı attım buraya kimse cevap vermedi.

İnsanlar garip.Biri eşiyle ilgili problemini anlatsa yüzlerce kişi yorum yapıyor.Dün kaç kez sordum tüp bebek yaptıranlar yaptırmadan önce değerleriniz nasıldı diye kimse cevap vermedi.

İnsanlar garip.Biri eşiyle ilgili problemini anlatsa yüzlerce kişi yorum yapıyor.Dün kaç kez sordum tüp bebek yaptıranlar yaptırmadan önce değerleriniz nasıldı diye kimse cevap vermedi.
Ben hiç ilgilenmedim şuan bile Bilmiorum hiç sormadım sonuçlarını öyle dümdüz gittim geldim

Benim hormon testi sonuçlarına göre rezerv azlığı var sadece diğer hormonlarım çok dengeli.Kısacası benim tek problemim yaş faktörü

Merhabalar 8aylık evliyim bebek düşünüyoruz ovülasyon testiylede denedim olmadı henüz düzensizlik olduğundan hormon testi yaptırdım sonuçlar çok mu kötü engel midir gebeliğe yorumlayacak biri var mı?
Randevu aldım fakat daha 2 hafta var bekleyemedimEki Görüntüle 3584584

1.

Luteinleştirici Hormon (LH):

Sonuç: 12.50 IU/L

Referans: 1.7 - 8.6

Yorum: Yüksek. LH seviyesinin yüksek olması, Polikistik Over Sendromu (PCOS), yumurtlama bozuklukları veya menopoz ile ilişkili olabilir.

2.

TSH (Tiroid Stimülan Hormon):

Sonuç: 1.820 mIU/L

Referans: 0.87 - 6.15

Yorum: Normal aralıkta. Tiroid fonksiyonları açısından normal.

3.

FSH (Folikül Uyarıcı Hormon):

Sonuç: 5.33 IU/L

Referans: 1.5 - 12.4

Yorum: Normal aralıkta. Bu da yumurtalık rezervi açısından olumlu olabilir.

4.

Estradiol (E2):

Sonuç: 82.00 ng/L

Referans: 25.8 - 60.7

Yorum: Yüksek. Siklusun hangi evresinde yapıldığına bağlı olarak yorumlanmalı. Foliküler fazda bu düzey yüksek sayılır, ovulasyon döneminde ise normal olabilir.

5.

Prolaktin:

Sonuç: 12.77 µg/L (28.04.2025)

Referans: 2.1 - 17.7

Yorum: Normal aralıkta.

6.

Total Testosteron:

Sonuç: 24 ng/dL

Referans: Premenopozal: 12.0 - 59.4

Yorum: Normal.

7.

Prolaktin (tekrar ölçüm):

Sonuç: 15.5 ng/mL (30.01.2025)

Yorum: İlk sonuçla benzer; yine normal.

8.

Beta-HCG:

Sonuç: <2 mIU/mL

Yorum: Gebelik yok anlamına gelir.

9.

TSH (başka bir test):

Sonuç: 2.07 µIU/mL

Referans: 0.55 - 4.78

Genel Değerlendirme:

• LH yüksekliği ve estradiol yüksekliği, özellikle adet döngüsünün ilk yarısında bakıldıysa, hormonal dengesizlik ya da PCOS yönünden araştırılmalı.
  • Tiroid ve prolaktin değerleriniz normal.
  • Testosteron ve FSH düzeyleri normal.

Öne Çıkan Noktalar:

• LH (12.5) yüksek, FSH (5.33) normal: Bu oran (LH/FSH > 2) sıklıkla Polikistik Over Sendromu (PCOS) ile ilişkilidir. PCOS, yumurtlamayı engelleyebilir ve gebe kalmayı zorlaştırabilir.
  • Estradiol (82) yüksek: Eğer bu test adet döngüsünün ilk günlerinde yapıldıysa, bu düzey normalin üzerinde sayılır. Yüksek estradiol, FSH’nin baskılanmasına neden olabilir, bu da yumurtalık rezervi değerlendirmesini zorlaştırabilir.
  • Prolaktin, TSH ve testosteron: Normal. Bu iyi bir haber çünkü bu hormonların bozukluğu da gebeliği zorlaştırabilir.

Ne Yapılabilir?

• Düzenli yumurtlama var mı, bunu görmek için doktorunuz adet döngüsüne göre progesteron testi (21. gün) isteyebilir.
  • Ultrason ile yumurtalıklar ve rahim durumu değerlendirilmelidir (örneğin, kist var mı, yumurta gelişimi nasıl).
  • Eğer PCOS düşünülüyorsa, kilo kontrolü, insülin direnci testi (HOMA-IR) ve beslenme düzeni çok önemli.
  • Gerekirse ovulasyon indüksiyonu (yumurtlamayı ilaçla sağlama) planlanabilir.

Adet düzensizliği, yumurtlama problemi, gebelik planı ya da PCOS gibi bir durum varsa, bu testler bir kadın doğum uzmanı ya da endokrinolog tarafından değerlendirilmeli.

adet düzensizliği var üstüne söktürücü kullandım 6.gün hala devam ediyor ablamda da pcos mevcut korkuyorum bende de olmasından fakat ultrasonda kist falan olsa gözükürdü heralde

1.

Luteinleştirici Hormon (LH):

Sonuç: 12.50 IU/L

Referans: 1.7 - 8.6

Yorum: Yüksek. LH seviyesinin yüksek olması, Polikistik Over Sendromu (PCOS), yumurtlama bozuklukları veya menopoz ile ilişkili olabilir.

2.

TSH (Tiroid Stimülan Hormon):

Sonuç: 1.820 mIU/L

Referans: 0.87 - 6.15

Yorum: Normal aralıkta. Tiroid fonksiyonları açısından normal.

3.

FSH (Folikül Uyarıcı Hormon):

Sonuç: 5.33 IU/L

Referans: 1.5 - 12.4

Yorum: Normal aralıkta. Bu da yumurtalık rezervi açısından olumlu olabilir.

4.

Estradiol (E2):

Sonuç: 82.00 ng/L

Referans: 25.8 - 60.7

Yorum: Yüksek. Siklusun hangi evresinde yapıldığına bağlı olarak yorumlanmalı. Foliküler fazda bu düzey yüksek sayılır, ovulasyon döneminde ise normal olabilir.

5.

Prolaktin:

Sonuç: 12.77 µg/L (28.04.2025)

Referans: 2.1 - 17.7

6.

Total Testosteron:

Sonuç: 24 ng/dL

Referans: Premenopozal: 12.0 - 59.4

Yorum: Normal.

7.

Prolaktin (tekrar ölçüm):

Sonuç: 15.5 ng/mL (30.01.2025)

Yorum: İlk sonuçla benzer; yine normal.

8.

Beta-HCG:

Sonuç: <2 mIU/mL

Yorum: Gebelik yok anlamına gelir.

9.

TSH (başka bir test):

Sonuç: 2.07 µIU/mL

Referans: 0.55 - 4.78

Genel Değerlendirme:

• LH yüksekliği ve estradiol yüksekliği, özellikle adet döngüsünün ilk yarısında bakıldıysa, hormonal dengesizlik ya da PCOS yönünden araştırılmalı.
  • Tiroid ve prolaktin değerleriniz normal.
  • Testosteron ve FSH düzeyleri normal.

Öne Çıkan Noktalar:

• LH (12.5) yüksek, FSH (5.33) normal: Bu oran (LH/FSH > 2) sıklıkla Polikistik Over Sendromu (PCOS) ile ilişkilidir. PCOS, yumurtlamayı engelleyebilir ve gebe kalmayı zorlaştırabilir.
  • Estradiol (82) yüksek: Eğer bu test adet döngüsünün ilk günlerinde yapıldıysa, bu düzey normalin üzerinde sayılır. Yüksek estradiol, FSH’nin baskılanmasına neden olabilir, bu da yumurtalık rezervi değerlendirmesini zorlaştırabilir.
  • Prolaktin, TSH ve testosteron: Normal. Bu iyi bir haber çünkü bu hormonların bozukluğu da gebeliği zorlaştırabilir.

Ne Yapılabilir?

• Düzenli yumurtlama var mı, bunu görmek için doktorunuz adet döngüsüne göre progesteron testi (21. gün) isteyebilir.
  • Ultrason ile yumurtalıklar ve rahim durumu değerlendirilmelidir (örneğin, kist var mı, yumurta gelişimi nasıl).
  • Eğer PCOS düşünülüyorsa, kilo kontrolü, insülin direnci testi (HOMA-IR) ve beslenme düzeni çok önemli.
  • Gerekirse ovulasyon indüksiyonu (yumurtlamayı ilaçla sağlama) planlanabilir.

Adet düzensizliği, yumurtlama problemi, gebelik planı ya da PCOS gibi bir durum varsa, bu testler bir kadın doğum uzmanı ya da endokrinolog tarafından değerlendirilmeli.
Bana bir uygulama atmıştın canım.Sonuçlarımı oraya attım hormonların çok dengeli tek sorun yaşa bağlı yumurta rezervi azlığı var dedi.Ama bu hormon sonuçlarına göre hala tüp bebek şansın var dedi

Bana bir uygulama atmıştın canım.Sonuçlarımı oraya attım hormonların çok dengeli tek sorun yaşa bağlı yumurta rezervi azlığı var dedi.Ama bu hormon sonuçlarına göre hala tüp bebek şansın var dedi
Sevındım Senın adına inşallah Rabbim nasip etsin kuzucum vallahi sayfaya baktıkca herkese dua ediyorum kimsenın kucağı boş kalmasın die 😞

Siz tüp bebek tedavisine başladınız mı?

Yok canım Mayısın 15 inde Aret hocaya ilk randevumuz var
Bir arkadaşım var 44 yaşında, gittiği doktorlar artık donör yumurta kullanalım bu yaştan sonra kendi yumurta başarı oranınız cok çok az demişler. Türkiyede de mi denese yoksa gerçekten bizde para için mi yapıyor doktorlar bu işlemi onu merak ettim. Biz almanyadayiz.

Bir arkadaşım var 44 yaşında, gittiği doktorlar artık donör yumurta kullanalım bu yaştan sonra kendi yumurta başarı oranınız cok çok az demişler. Türkiyede de mi denese yoksa gerçekten bizde para için mi yapıyor doktorlar bu işlemi onu merak ettim. Biz almanyadayiz.
Donör yumurta başkasının çocuğu oluyor ben şahsen kabul etmezdim böyle bir şeyi.Ayrıca benim bir arkadaşım 43 yaşında doğal yollarla hamile kaldı ve 6 aylık hamile şuanda.Bırak tüp bebeği donör yumurtayı 45 ten sonra doğal yollarla hamile kalan bir sürü insan var.Türkiye tüp bebek konusunda iyi ve gerçekten alanında uzman bir sürü doktor var.Bir de Türkiye de denesin şansını

Kızlar 8 aylık evliyim bebek istiyoruz adetin üçüncü günü hormon testi verdim anlayan yorumlayabilir mi lütfen

Eklentiler

• IMG_9806.webp
    IMG_9806.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_9805.webp
    IMG_9805.webp
    28 KB · Görüntüleme: 64
Back
X