hormon testi sonucuna bakabilir misiniz hocam?

suskunsevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
259
57
Adetin 3. Günü hormon testi yaptırdım nişanlıyım adetim düzenli ultrasonumda da bişe çıkmadı temiz çıktı. Ve doktor hafif derecede polikistik over olduğumu söyledi, fakat ultrasonum temiz çıktığından adetim düzenli olduğundan içim rahat etmedi. Bir de siz bakar mısınız hocam?

Eklentiler

• sonuç.jpg
    sonuç.jpg
    33,3 KB · Görüntüleme: 213
Benimde aynı ben evliyim adet düzenli ultrasonda polikistik görünüm var ama ilaçsız yumurtlamam var gününüde biliyorum.polikistik çok korkulcak birşey yok hamile kalmak istediğinizde yumurta uyarıcı verilir büyür çatlatılır çok ileri düzey pko durumunda bu yapılıyor.Onun haricinde korkulacak br durum yok merak etmeyin

Benimde aynı ben evliyim adet düzenli ultrasonda polikistik görünüm var ama ilaçsız yumurtlamam var gününüde biliyorum.polikistik çok korkulcak birşey yok hamile kalmak istediğinizde yumurta uyarıcı verilir büyür çatlatılır çok ileri düzey pko durumunda bu yapılıyor.Onun haricinde korkulacak br durum yok merak etmeyin
Teşekkür ederim canım yinede emin olmak için başka hastaneye gittik bugün kan verdim sonuçlar haftaya ama ultrasonuma bakarak temiz çıktı yumurtlaman normal polikistik yok dedi ama bakalim

cnm polikistik ille kistle olan birşey değil kimisinin hiç kisti yok ama kabak gibi polikistik hastası yani değişir kişiye göre.burada bakacağın şey yumurtlaman kendiliğinden veya en azından bir ilaçla ki bu klomen oluyor mu oluyorsa sorun yok eşin baktırsın kendine yani polikistiğin hamile kalmakta tek engeli yumurta o varsa sorun yok:)

cnm polikistik ille kistle olan birşey değil kimisinin hiç kisti yok ama kabak gibi polikistik hastası yani değişir kişiye göre.burada bakacağın şey yumurtlaman kendiliğinden veya en azından bir ilaçla ki bu klomen oluyor mu oluyorsa sorun yok eşin baktırsın kendine yani polikistiğin hamile kalmakta tek engeli yumurta o varsa sorun yok:)
Anladım canım teşekkür ederim bende netten araştırmıştım biraz öyle biliyodum tabikide daha bebek için çok çok erken ama tanıdıgım biri vardı onda baya belirtileri vardı direk kısırlıkla alakalı konusmustuk da yani öyle söylemişti evlenince hemen çocuk yapıcam yoksa olmazmış felan insan ister istemez düşünüyo direk öyle bilince ama yanlıs oldugunu anladım tabi kulaktan dolma bilgilerle de olcak iş değil en iyisi uzmanlarına danışmak :)

Adetin 3. Günü hormon testi yaptırdım nişanlıyım adetim düzenli ultrasonumda da bişe çıkmadı temiz çıktı. Ve doktor hafif derecede polikistik over olduğumu söyledi, fakat ultrasonum temiz çıktığından adetim düzenli olduğundan içim rahat etmedi. Bir de siz bakar mısınız hocam?
Merhabalar :
Polikistik over sendromu usg de yumurtalıklarda kolye gibi dizilmiş 2-9mm buyuklukte ve 12 den daha çok sayıda kistleri varlıgında tanı alır. .
Polikistik over teşhisinde izlenilecek adımlardan ikıncısı hormon tetkiklerine bakmak olacaktır. Erkeklik hormonu, progesteron seviyelerine bakılarak bilgi edinebilmek gerekebilir.
Bakılan hormon kanlarında LH yüksek( 3 katı kadar ) olacak ve FSH düşük çıkacaktır. Kilo problemi yaşayan bayanların kanda glikoz seviyeleri de yükselmiş olabilir. Böyle bir durumda glikoz yükleme testleri ve açlık- tokluk kan şekeri ilişkisine bakmak gerekebılır .PCOS durumunda yumurtlama düzensizliği- geç adet olmak ya da hiç olamamak ,Erkeklik hormonunun yükselmesi ile ciltte problemler- tüylenme, sivilce, göbek çevresi kilo alımları ayrıca düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebe kalamamak gorulebılmektedır. Gebe kalma problemı olanlarda yumurtlamanın hap veya ıgneler ıle yerıne konulması gıbı yardımcı ureme teknıklerı ıle kolay mucadele edılebılen bır durumdur. Adetler düzenli olması cogunlukla yumurtlama işaretıdır. Hormonlarınızda hafıf LH yukseklıgı polıkıstık over dusundurmekte. Ancak usg ve klınık bulgular ıle bırlıkte degerlendırılmelı.Ancak duzenlı adet gormenız olumlu bır ozellık .

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X