Hormon testi

Yani hem tüylenme hemnde yumurtlamam pcos oluyormuş öyle söyledi bana illaki çok yüksek AMH veya başka bişeye aramamız gerekmez pcosun çeşitleri var şekilinde konuştu ama bilemedim tabiki
Doğrudur o zaman 👍 ona göre beslenip insülin, kilo falan dikkat eder ve yumurta takibi yaptırsanız inşallah en kısa sürede hamile kalırsınız 🤲🏻
Amh ve hormon değerleri açısından iyi.
Ama rahim filmi ve sperm testini de ihmal etmeyin.
Biz en başında, eksik bir şey kalmasın diye hemen bütün testlerimizi yaptırmıştık.

Doğrudur o zaman 👍 ona göre beslenip insülin, kilo falan dikkat eder ve yumurta takibi yaptırsanız inşallah en kısa sürede hamile kalırsınız 🤲🏻
Amh ve hormon değerleri açısından iyi.
Ama rahim filmi ve sperm testini de ihmal etmeyin.
Biz en başında, eksik bir şey kalmasın diye hemen bütün testlerimizi yaptırmıştık.
Umarım şimdi tabiki bu değerler Ocak şubat ayına ait araya 4,5 ay girdi tekrardan başlamak istiyorum artık kiloda verdim belki artık büyüyor bi eksiklik var küçük bilemem. Birde adetim hep hafta sonuna denk geliyor bunun bir çözümü YÖK’mü test vermeyiroum. Benim 3 gün sürer cuma oluyorum cumartesi tatil pazar tatil pazartesiye bitmiş oluyor

Umarım şimdi tabiki bu değerler Ocak şubat ayına ait araya 4,5 ay girdi tekrardan başlamak istiyorum artık kiloda verdim belki artık büyüyor bi eksiklik var küçük bilemem. Birde adetim hep hafta sonuna denk geliyor bunun bir çözümü YÖK’mü test vermeyiroum. Benim 3 gün sürer cuma oluyorum cumartesi tatil pazar tatil pazartesiye bitmiş oluyor
Büyüyüp büyümediğini veya çatladığını öğrenmek için adetli gitmenize gerek yok.
Ovulasyon takibi yapıp örneğin 13.-17. Günler arası muayene olabilirsiniz.
Adetliyken hormon ve antral folikül sayısına ve durumuna bakıyorlar zaten.

Büyüyüp büyümediğini veya çatladığını öğrenmek için adetli gitmenize gerek yok.
Ovulasyon takibi yapıp örneğin 13.-17. Günler arası muayene olabilirsiniz.
Adetliyken hormon ve antral folikül sayısına ve durumuna bakıyorlar zaten.
Benim folikül sayıma adetsiz bakılıdı adetli veya adetsiz bu fark eder mi

Benim folikül sayıma adetsiz bakılıdı adetli veya adetsiz bu fark eder mi
Antral folikül sayısına adetli bakılır normalde.
Aday foliküller. Ovulasyon döneminde ise baskın olan büyür ve çatlar.
13. Veya 14.gününe gelen aşağı yukarı bu sayılardadır diye düşünüyorum. Tabi o arada küçülüp yok olanlar da oluyordur.

Antral folikül sayısına adetli bakılır normalde.
Aday foliküller. Ovulasyon döneminde ise baskın olan büyür ve çatlar.
13. Veya 14.gününe gelen aşağı yukarı bu sayılardadır diye düşünüyorum. Tabi o arada küçülüp yok olanlar da oluyordur.
Yani ozaman adetli benim daha fazlamı çıkar böylemi anlamalıyım

Yani ozaman adetli benim daha fazlamı çıkar böylemi anlamalıyım
Aşağı yukarı birkaç tane fazla da çıkabilir eksik de çıkabilir.
Tüp bebek tedavisinde adetin 2.veya 3.günü folikül sayılıp kontrol ediliyor. Ve ilaçlara başlanıyor. Bazen başta görülen yumurta kaybolabiliyor ya da çok ufak görünmeyen de sonra büyüyebiliyor. Arada 2-3 tane olabiliyor.
Siz bu saydıklarını dikkate alın. 17-18 yumurta var gibi düşünün. Bu arada bazı aylar yumurta sayısı değişebilir ama o da yine buna yakın olur.

Aşağı yukarı birkaç tane fazla da çıkabilir eksik de çıkabilir.
Tüp bebek tedavisinde adetin 2.veya 3.günü folikül sayılıp kontrol ediliyor. Ve ilaçlara başlanıyor. Bazen başta görülen yumurta kaybolabiliyor ya da çok ufak görünmeyen de sonra büyüyebiliyor. Arada 2-3 tane olabiliyor.
Siz bu saydıklarını dikkate alın. 17-18 yumurta var gibi düşünün. Bu arada bazı aylar yumurta sayısı değişebilir ama o da yine buna yakın olur.
Allah sizden razı olsun Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Back
X