Hormon testlerin ve pko

Pinarkemal75

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
618
167
103
Estradiol 18.06 iken 11.14
Fsh 5.15 iken 4.38
Lh 9.23 iken 7.88
Progestron 0.05
Prolaktin 29.81 iken 23.52
Tsh 1.89 iken 1.56 ya düşmüş ilk testim 2016 Ağustos ta yaptırdım 2 sini 31 Mart pko luyum 9 aydır çocuk olmuyor 2 aydır adetlerim gecikmesi 40 gün ve üzeri oldu ne yapsam doktor 1 sene dolsun diyor

Prolaktin referans aralığı nedir ? Açıkçası referans içinde olsa bile yüksek ve prolaktinde hamileliği etkileyen bişey.

İlaç vermiyolarsa gıdalarlada çözebilirsiniz prolaktini . Dereotu kuru meyve özellikle üzüm soda taze soğan kesinlikle yemeyin .

Meme ucunuzla oynamayın . Meme ucunuzda kalıntı oluyosa sıkmayın . Dar sütyen ve demirli sütyen kullanmayın .

Prolaktin referans aralığı nedir ? Açıkçası referans içinde olsa bile yüksek ve prolaktinde hamileliği etkileyen bişey.

İlaç vermiyolarsa gıdalarlada çözebilirsiniz prolaktini . Dereotu kuru meyve özellikle üzüm soda taze soğan kesinlikle yemeyin .

Meme ucunuzla oynamayın . Meme ucunuzda kalıntı oluyosa sıkmayın . Dar sütyen ve demirli sütyen kullanmayın .
Prolaktin aralığı 3.33 26.72 arası benim 23.52 hayiti tohumu alıcam sanırım ve spor çok fazla kilom yok ama yinede vermem gerekli sanırım

Prolaktin biraz yüksek. Ve estradiol düşük. Benim anladıklarım bunlar

Prolaktin aralığı 3.33 26.72 arası benim 23.52 hayiti tohumu alıcam sanırım ve spor çok fazla kilom yok ama yinede vermem gerekli sanırım

Pkoda asla 35günü geçmemeli regl aralığı .
Prolaktin yinede yüksek hayıtın kimyasalını veriyokar aslında böyle durumlarda diğer hormonlarıda dengeliyo . Bir genel cerrahada gidin hem meme kontrolünüzü yapsın hemde prolaktin için ilaç versin . Otun gramını vs ayarlamak zor olur

Pkoda asla 35günü geçmemeli regl aralığı .
Prolaktin yinede yüksek hayıtın kimyasalını veriyokar aslında böyle durumlarda diğer hormonlarıda dengeliyo . Bir genel cerrahada gidin hem meme kontrolünüzü yapsın hemde prolaktin için ilaç versin . Otun gramını vs ayarlamak zor olur
Doktor öyle bi öneride bulunmadi bekle diyor ama bende bazı şeylere geç kalmak istemiyorum

Doktor öyle bi öneride bulunmadi bekle diyor ama bende bazı şeylere geç kalmak istemiyorum

Genel cerraha gittiniz mi ki öneride bulunmadı ?
Memeye genel cerrahlar bakar problemin çözümü de ondadır . Prolaktin fazla ihmale gelmez ben yıllarca düşüremedim endüşük değer 35-40tır yüksek diyolardı ee diyodum yüksek . 9 ay kadar hiç regli olmayınca endokrin dru genel cerraha yolladı memeye pıhtı atabilir diye . Prolaktin kaynaklı fibro kistler var memede .
Ben hem o ilacı kullandım hem gıdalara dikkat ettim hemde memeyle temas sütyene 13ü geçmiyo şimdi .

Kadın doğum meme muaynesi yapabilir dahiliyede yapar ürologta başka bölümde ama memeyle genel cerrahi ilgilenir . Oyüzden ona gitmeniz lazım prolaktinde süt hormonu oluyo buarada oyüzden meme diyip duruyorum

Bazı pkolar sadece hormonal olabiliyor herkeste kist olmuyor o yüzden sordum. Benim de ara ara lh değerim yükseliyor ama ultrasona girince kist filan göremiyorlar

Eğer karından bakılıyosa ultrasonla çişinizin olması lazım hemde çatlıycak kadar o durumda değilseniz sizi dışarı alıp 2 litre kadar su içmenizi isterler

Böyle mi bakıldı ?

Genel cerraha gittiniz mi ki öneride bulunmadı ?
Memeye genel cerrahlar bakar problemin çözümü de ondadır . Prolaktin fazla ihmale gelmez ben yıllarca düşüremedim endüşük değer 35-40tır yüksek diyolardı ee diyodum yüksek . 9 ay kadar hiç regli olmayınca endokrin dru genel cerraha yolladı memeye pıhtı atabilir diye . Prolaktin kaynaklı fibro kistler var memede .
Ben hem o ilacı kullandım hem gıdalara dikkat ettim hemde memeyle temas sütyene 13ü geçmiyo şimdi .

Kadın doğum meme muaynesi yapabilir dahiliyede yapar ürologta başka bölümde ama memeyle genel cerrahi ilgilenir . Oyüzden ona gitmeniz lazım prolaktinde süt hormonu oluyo buarada oyüzden meme diyip duruyorum
Bu kadar bilgim yok tu allah razı olsun yarın bi gidim

Hayır sadece karnımdan baktı bi kerede adetliyken alttan bakti

Tamam sizinkini görmüş zaten ben diğer arkadaş için dedim ultrasonda birşey yokmuş ya .

Geçmiş olsun pco zor bişey bütün hormon sistemini zamanla bozuyo . Tiroid şeker insülin direnci prolaktin testesteron hatta daha ileri yaşlarda kolestrol problemi .

Derdi sadece birden fazla yumurtanın aynı anda çatlama yarışması olmayıncada yumurtalık çöp kutusu görevi görüyo o çatlamayan yumurtalar inci gibi diziliyo kist oluyo . bu da regl düzenini bozuyo sonra tüylenme başlıyo vs .
Sen istersen bi endokrine git onlar pcolu hastsları testleri yaptıktan sonra interfilite bölümüne sevk ediyo . Eminim orda daha çok yardımcı olurlar .

Back
X