Hormonların etkisi midir ?

Hayaldunya0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2025
16
7
1
20
Merhabalar 9 aylık gebeyim ve çok kontrolsüz bir duygu değişimi yaşıyorum ama öyle böyle değil . Önceki hayatımdaki pişmanlıklarım tekrar geldi yoğun şekilde nefes alamıyorum sürekli ağlama krizleri geliyor eşime karşı çok yoğun duygusallık var . Beynim istemsiz saçma korkunç düşünceler sokuyor aklıma bunlar beni mahf ediyor ağlamaktan helak oldum . Ben napmalıyım nasıl geçecek dua ediyorum sakinleşemiyorum bunlar hepsi gebelikten ötürü mü ? Bundan önce bu tür saçma şeyler yaşamıyordum .

ah ponçik anne, gel sarılalım daha bunun lohusalığı var ki oy oy oy:) geçecek bunların hepsi her anın tadını çıkarmaya çalış. Kesinlikle hormonlardan kaynaklı en azından benim öyle

ah ponçik anne, gel sarılalım daha bunun lohusalığı var ki oy oy oy:) geçecek bunların hepsi her anın tadını çıkarmaya çalış. Kesinlikle hormonlardan kaynaklı en azından benim öyle
Sarılalım Gerçekten çok korkunç hissediyor insan kendini ben başa çıkamıyorum .İnşallah Allah gönlümüze ferahlık verir

Çok geçmiş olsun,gebelikte bu duygu değişimleri çok yıpratıcı oluyor.İlginç gelen tek şey geçmiş hataları düşünüp kötü düşünceler içinde ağlamaktan helak olmanız bu bana fazla geldi . Bu durum asla olmaz demiyorum ama bana aşırı geldi.Dikkatinizi dağıtacak aktivite yapın,dans edin,komedi açın izleyin .Doğum yaklaşmış doğum sonrası zor bir süreç, güçlü olmanız gerekiyor.Doğum sonrası geçmezse mutlaka doktora gidin....

Evet aşırı yoğun duygu değişimleri oluyor gerçekten başa çıkmak zor kimse ile konuşmuyorum eşime de yansıtmak istemiyorum ama geçmiyor artıyor .Bilmiyorum …

Bunların hamililikten kaynaklı olduğunu bilin daha fazla kendinizi yormayın hepsi geçecek kafanizi takmamaya çalışın yeter zaten az bi zaman kalmış az daha sabredin

Sarılalım Gerçekten çok korkunç hissediyor insan kendini ben başa çıkamıyorum .İnşallah Allah gönlümüze ferahlık verir
Biz nelerin üstesinden geliyoruz hiç hafife alma kendini. içimizde bir can büyütüyoruz kolay mı. Baskılama aplamak istiyorsan ağla ağladığın sırada gülesin geldiyse gül hep çok normal ben mesela yamacımdan 15 aylık bebem karnımda 7 aylık bebemle hunilik oldum üstüne bide riskli gebelik bazen eşimle göz göze gelince dedemi öldürmüş gibi hırslanıyorum lohusalığım çok kötüydü ya ayyy biberonun kapağını kapatamadım diye kendimi tokatladığımı anımsıyorum annem ah anneciğim dehşetle bakakalmıştı yüzüme

Maşallah Allah bağışlasın senin işin daha zormuş iki bebişin varmış ben daha ilkinde üstelik daha doğmamışken böyleysem işim yaş Helal olsun sana maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…