Hoşçakal baba...

karadutsarabi

Frau Troffea
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2012
141
2
46
İzmir
Bu gece uykusuzum, tadım yok.
İçimi dökmek istedim, kaldıramadıklarımı paylaşayım istedim. Gözlerinizi ağrıttıysam arkadaşlar, lütfen affedin beni.

8 Mayıs bugün. Tam üç yıl önce babam öldü benim… ki zaten yoktu. Öyle bile olsa kafiydi, en azından nefes alsaydı…

Baba demeyi unutalı 12 yıl olmuş be baba…
Seni gömmeye gelmedim. Yıllar önce toprağa vermiştim ben seni, ne gerek vardı…

Neden hep yanlışı seçtin sen baba? Neden hep bensizliği seçtin?

İkinci eşin “köpek” demişti 15 yaşındaki bir genç kıza, bana… Ben köpek değildim baba, evladındım senin… Neden savunmadın beni? Üstüne yürüdüm o kadının, doğru! Yine olsa yine tereddüt etmem. Suçsuzdum ben… En ufak saygısızlığım olmamıştı ki eşine. Ama baştanbaşa “hata” değil miydim zaten ben onun için?

O kadın sana “Evladın mı ben mi?” dedi. Sevmek koşulsuz değil midir baba? Koşulsuz sevdim ben seni. Sen şart koşanlara gittin…

12 yıldır görmedin. Merak ediyorum, özledin mi hiç beni? Ben hamileyim baba, ikinci oğlumu bekliyorum. Ben de bir üvey anneyim. Ama senin eşin gibi değilim baba… Teşekkür ederim bana “anne” olmayı öğrettiğiniz için, küçücükken…

Ağzımda kırık bir sözcük bıraktın ve gittin sen. Sonradan öğrendim, 6 Mayıs’ta, doğum günümde adımı söylemişsin bir kez, gitmeden… 12 yıl neden söylemedin adımı? Neden yoktun baba? Neredeydin?

Annem hep babana çok benziyorsun derdi. Tanıyamadım ki ben seni baba… Yüzünü bile getiremiyorum gözlerimin önüne. Belli belirsiz anılar ve duygular var zihnimde, sana dair… Bir de “Babam!” diye sarılışın baba. Çok iyi hatırlıyorum o duyguyu. İnsan bir şeyden yoksun olunca unutmuyor eksikliklerini. Ben o duyguya eksik kaldım baba. Eksiktim işte, paramparçaydım… Toplamadın ki kırıklarımı. Ellerin kanardı belki, batardım ellerine. Baba olmak bu değil miydi, yine de? Kanatsaydın ellerini…

Kırgınlıklarım yerini özleme bırakıyor baba. Büyüyorum. Hala küçücük kalmışım meğer ben. 15 yaşında bıraktığın kızınım ben senin. Kızınım ben senin baba.

Keşke yaşasaydın be baba. Gözlerimi kapayıp nefes aldığını bilseydim ben, belki süzülen bir damla yaş olsaydın da gözlerimden, gitmeseydin be baba…

Özledim seni baba, çok özledim.
Şimdi istesem de olamam ki yanında.
Bir vasıta mesafesi yok artık aramızda, bir ömür var belki de…
Hoşçakal baba…

Allah rahmet eylesin ağlattın beni gece gece zor zamanlar geçirmişsin ama zor zaman geçirtmemek için uğraştığın 2 evladın var belliki takdir ettim .

az önce konularınıza bir göz attımda, siz mükemmel bir annesiniz. yüreğiniz kocaman.
keşke herkes sizin kadar merhametli, şevkat dolu olabilse.

güzel yürekli arkadasim benim
senin acini senin kadar paylasmak imkansiz
ben ogrendim ki
acilar insani insanlastirirmis
kucuklerin yuregi buyuk olurmus
sanirim bu yuzdendirki
icindeki kucuk kiz buyumedigi icin
yuregin hala KOCAMAN
icindeki yaralarin kabuklariyla oynadigin bu gecede
goz yasini silemesemde yuregine su serpemesemde
o koca yuregine sigdirdigin oglunla
icinde buyuttugun insalastirdigin evladinla
hep ama hep mutlu olmani diliyorum

çok duygulandım ya.. benimde babam ve annem ayrı.... çok az hatırlıyorum babamla anılarımı, görüşmüyorum zaten.. ama içimi kanattın doğrusu... :14:

Allah rahmet eylesin
her ne yaşanırsa yaşansın ölüm çok acı çok
gün geçtikçe daha da derine iniyor ve daha da acıtıyor

başın sağolsun. Allah sizlere ve çocuklarınıza uzun güzel ömürler versin. Çok duygulandım...

öncelikle başın sağolsun,cok duygulandırdın beni
malesef insanlar bir anlık duygulara kapılıp vazgecilmeyecek şeylerden mahrum bırakıyorlar kendilerini
benim de babama karşı cok kırgınlıklarım var,hepsi aklımın bir köşesinde
ama eskisi gibi katı bakmıyorum ona, ölümün bizi nerde yakalayacagı belli değil,bir gördüğümüzü bir daha göremeyebiliriz
yaşanmıslıkların üstünü kapadım kalan zamanı iyi gecirmeye calısıyorum

Çok içimi acıttın arkadaşım.Başın sağolsun.Eski konundan da tanıyorum seni.Sen çok saygı duyulacak bir insansın.Annesin.Allah seni evlatlarına bağışlasın.:nazar:

başın sağolsun çok duygulandım ben de annemi 8 ayşındayken kaybettim babam birdaha evlenmedi ama yurtta büyüdüm sonra babam aldı beni acını anlayabiliyorum allah sabır versin allah seni çocuklarına bağışlasın üzme kendini hayatta olabiliyor böyle şeyler sonra insanın içinde acı kalıyor

Allah rahmet eylesin baban için....Hayatta olduğunu bilipte anne ve babanın evladına sahip çıkmaması çok acı olsa gerek..
Benimde annem melek oldu babam 2. evliliğini yaptı hiçbirşey eskisi gibi değil artık :(

güzel yürekli arkadasim benim
senin acini senin kadar paylasmak imkansiz
ben ogrendim ki
acilar insani insanlastirirmis
kucuklerin yuregi buyuk olurmus
sanirim bu yuzdendirki
icindeki kucuk kiz buyumedigi icin
yuregin hala KOCAMAN
icindeki yaralarin kabuklariyla oynadigin bu gecede
goz yasini silemesemde yuregine su serpemesemde
o koca yuregine sigdirdigin oglunla
icinde buyuttugun insalastirdigin evladinla
hep ama hep mutlu olmani diliyorum

Canım arkadaşım, iyi ki varsın. Gerçekten çok mutlu oldum yazını okuyunca.

Öldürmeyen kadarı güçlü kılıyor sanırım acının, Nietzsche'nin de dediği gibi...

Umarım sen de sevdiğin insanların desteğinden hiçbir zaman mahrum kalmaz, her daim mutlu olursun.
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarını... annemi 7 yaşında bir çocukken kaybettik, ertesi yıl evlendi babam. yaşıyordu ama yoktu... ben evlenirken nikaha misafir gibi geldi... her bayram eksiğim, her bayram bir mücadele... onca yılım onsuz geçti... ve bir gün onu kaybadersem neye daha çok yanarım bilmiyorum...

Allah rahmet eylesin,Allah affetsin..az önce başka birkonu okuyup duygulanmışken senin yazınla kocaman bir düğüm oldu boğazımda..Allah yardımcın olsun..sana emanet çocuğa ve kendi çocuğuna harika bir annesin inşallah hepte böyle kalırsın..melek kalbin hiç bozulmasın..

Back
X