Ben erkek arkadaşım evime ilk kez geldiğinde yemek yapmıştım çünkü çocukcağız nöbetten çıkmıştı.

O yüzden yemek hazırlamıştım ama anne yemeği gibi değil tabi. Soslu biftek, yanına patates püresi, yeşil yapraklı salata, dolapta her daim bulundurduğum közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber konservelerinden sallamasyon iki tane meze, arkasından da yine her daim dolapta bulundurduğum, evdeki meyvelere çikolatalara göre falan yaptığım günün uyduruk parfesi. Üzerine de şu tek sıkımlık hazır çikolata sosundan. Çocuğun dibi düşmüştü haha. Ama siz bence bu kadar uğraşmayın, öyle aç bilaç gelecek olmasa ben de yapmazdım sanırım.
Şarap içerseniz güzel bir şarap, yanına şık bir peynir tabağı. Eski kaşar, Bergama tulumu, bulabilirseniz Kars gravyeri, bütçe elverirse kimyonlu gouda... Zevkinize kalmış. Tabakta kalan boşluklara da küçük bir salkım üzüm, ikiye bölünmüş incir, yine bütçe elverirse füme et, füme somon falan, varsa 1-2 grissini falan da koyarsınız al sana mis gibi havalı peynir tabağı. Küçük kaselere ceviz, fındık, badem falan koyabilirsiniz. Kühne'nin Alman tipi hafif tatlı turşuları var, her markette bulunuyor. O da çok güzel gidiyor şarapla. Yok ben istemem alkol falan derseniz de bir fondü seti alın. Peynir fondüsü yapın. İstediğiniz eriyen peynirlerden azar azar alıp rendeleyin, biraz sarımsak rendesi ve süt ile karıştırın mis gibi fondü. Yanına lokmalık kıtır ekmekler, haşlanmış sebzeler, sucuk, salam dilimleri koyabilirsiniz. Adam müthiş etkilenir bence ehehe. Gerçi fondü de şarapla güzel gider ama yanında şarap olması şart değil.
Edit: Destan yazmışım yav.