Hoşuma gitti sızde okuyun ıstedım...

bizim bu memleketteki erkek analarının tavrı öldürüyor zaten beni!
canını paylaşmıştır da gıkı çıkmamışmış...
sanki dünyada binbir zorlukla dünyaya evlat getiren onlar da diğerleri ağaç kovuğundan çıkarıyor çocuğunu..
eşek kadar adama oğluşum da oğluşum deyip adamları kendilerine bağımlı kılıyorlar.
hiç düşünmezler alem kızını ne zorluklarla büyütüp gelin ediyor diye..ama yok oğluşunu zar zor vererek lütufta bulunuyor zaten..
öyleyse o kızda kayıtsız şartsız eşek gibi hizmetçilik yapacak..ama kendi kızlarına böyle yapılsa kavga kıyamet!

kuzenim avusturya da birkaç sene kayak hocalığı yaptı 3 yaş gurubu çocuklar için.veliler artık eti senin kemiği benim diye getiriyorlarmış..düşe kalka öğrensin gibilerinde diye..bizde mümkün mü peki?kabullenemeyiz 50 yaşınada gelse bizden ayrı ağaç olduğunu..hep bizim ağacımızın dalı olarak kalmalı o!

birgün sosyal medya sitelerinden birinde geziyorum..ırkının kızlarının güzelliğiyle,onları dışarı gelin vermemekle,sürekli ahlak,namus ve haysiyetli ve onurlu bir milletin evladı olmaktan bahseden bir milletin çocuğu(hangi ırktan bahsettiğimi anlayan anlamıştır zaten fazla da birşey söyleyemem olay çıkmasın diye,lütfen sizde takılmayın)'annem ile babam diğer milletlerin kızlarıyla gez gez gönül eğlendir ama en nihayetinde bizden kız al diyor'gibilerinde birşeyler yazmış.Allah senin ki gibi ailenin ..versin dedim içimden.bu mu ahlak anlayışınız.çocuğa verilen terbiyeye bak.inşallah sizin ailenizden bir kızı böyle paçavra gibi kullanıp atarlar diye öyle içten beddua ettim ki!yanlış anlaşılmasın ben tek bir kişi üzerinden bütün o ırkın mensuplarını kötülemiyorum ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demiştim..gerçi aşağı yukarı bu bütün erkek analarının düşüncesidir.gezsin tozsun eğlenceliklerle..ama günün birinde bizim istediğimiz gibi kız alsın..

neyse konuyu dağıttım..ama fena doluydum...

neden bizim annemizden hassas olsun ki bizim annemizde canını paylaşmış sonuçta başka bir erkekle hem daha zor birşey bu bence.
kesin gelini kendisiyle yarışan bi kaynana yazmıştır bunu.

Allah iyiliğinizi versin nasıl güldüm ben öyle :1::1::1:

başka bir kadınla paylaştığında canının yandığını hiç sanmıyorum erkek annelerinin
o süre zarfına kadar büyük ihtimalle 1 değil 100 kızla paylaştı belki asıl ona gıkı çıkmadı üstüne üstlük mahalle günlerinde anlattı oğluyla düşüp kalkan kızları :26:
başka biri ile paylaştı diye bir tek kız ana-babasının içi acır ben bunu bilir bunu söylerim.:50: bu ülkenin kayınvalidelerinin bir çoğu için gelin oğlunun arkasını toplamak için "alınmış" bir eşyadır adeta.
evlat gibi sevebilen bir kayınvalide görmedim ben şimdiye kadar. evlat olabilmek için çabalarsın tırnaklarınla kazırsın o senin annendir ama sen onun evladı değilsindir hayatında başka kimseye bu kadar ödün vermemişken hemde.

Canını paylaşmış gene de sesini çıkarmamıştır...

Çok ilginç bir cümle olmuş.

Okur okumaz buna takıldım valla .

Gıkını çıkaracak ne var ki.Mutlu olması gerek oğluşunun saadetine.

"Canını paylaşmıştır başka bir kadınla yine de gıkını çıkartmamıştır."

"O seni 1 seviyorsa sen O'nu 5 seveceksin ki gelin değil evlat olabilesin..."

Bu satırları söyleyebilen bir kadının iyi bir k.valide olabileceğini düşünmüyorum....

bu şiiri yazan bizim yaşadığımı dunyadamı yaşıyor çok merak edıyorum yada ne içmişte bukadar güzelleşmiş kötü gelinlerde yok değil ama kvdeler bu işte artık prof. oldular bır gençkız en masum duygularla evlenır güzel bı evı olsun mutlubı yuvası olsun ister sevmeye şartlar kendısını sevılmeyı bekler kv.de gibi sürekli kusur bulmaya şartlamaz ayrıca kaç gelinin aklına kocasını annnesınden kıskanmak gelir ama kvdeler daha oğlu sevgılım var dese o kızı kıskanmaya kusurlarını bulmaya çalışır oğlumla ne çok geziyor nasıl kız bu böyle vs.vs. bır kvde gelin olmuştur o yolları geçiştir tecrubelidir ama daha gelinler neyın ne olduğunu bılmez bulutların üzerinden bakar evlendığı zaman dunyaya o bulutları tek tek kara bulutlara dönduren kişiye kv denır hiç sevıyorum hiç bır zaanda sevmıycem bu şiirede sınır oldum benımde bır oğlum var eğerki ben oğlumun sevdığı kadına kvdemın bana yaptıklarını yaparsam oğlumda sevmesın benı

Her iki tarafta burdaki gibi düşünmeyi başarabilse ne boşanmalar olur ne de kıskançlıklar...

Canını paylaşmıştır başka bir kadınla yine de gıkını çıkartmamıştır.

çok tuhaf.

Yazıda bile bariz kayınvalide öfkesi hissettim.

O canını paylaşmış, peki bizim annelerimiz neyini paylaşmış?

Yada kendiside bir başkasının canını almış, ne kadar mükemmel bir gelinlik yapmış?

herkes aynı kefeye konmamalı bence.
doğurdu diye herkes iyi annemi oluyor bu yanlış. her annenin evladı üzerinde emeği farklıdır benim k.v. eşimin doğduğu tarihi bilmiyor geçtim saati falan nüfüstaki tarihi sıradan bir tarih.
kendi halinde büyümüş eşim, benim annemle onun annesini asla bir tutamam. eşimde annemin emeği k.v.den daha çoktur eminim kadın kendi oğlundan ayrı tutmaz. eşimde benim ailemi ona göre sever sayar zaten.

böyle kaynanalar çok az o yüzden hepde kayın valide değil kaynana olarak kalacaklar

Çok hoşuma gitti zelemele :61:
En çok da bu hoşuma gitti :61:
Çok doğru.

Senin bu kadınla yarışacağın hiçbir şeyin olamaz.
Hiçbir savaşın olamaz..

Ama bazi kaynanalarada ne yaparsan yap yinede yaranamazsin...

Biz de annemizin canı değil miyiz?
Bizim annemizde canını paylaşmış olmuyor mu?
Niçin hatta daha hassas oluyorlarmış :)

Asıl erkek çocuğun evlenmesindan daha acı verir kızını vermek..
Kızın ele karışır..
Kız anneleri damadını gerçekten oğlu gibi benimser.
Ama erkek anası için el kızıyız hep ne yapsak yaranamayız.

Kp ve kv oğlunun evliliğine cart diye burnunu sokar hakkı olduğunu
düşünür buna utanmadan.

Ev almaya karar verin bize sordunuz mu derler.
Hamile kalırsın hemen paylaşmazsın niye söylemedin diye hesap sorarlar..
Gezmeğe gidersin tatile çıkarsın benim niye haberim yok derler!

Ben hiç kız ana babasından duymadım böyle şeyler varsa da 100 de birdir.
Kız anası babası çekinir kolay kolay müdahale etmez.
Onlar için daha acı daha üzücü emin olun..

Hiç bir kaynanaya öz evlat olamazsınız kızlar ben bunu anladım.

Evladı gibi sever fasa fiso evladıyla karşı karşıya gel haklı ol
haksız evladının yanında mı haklı olan senin yanında mı ona bak
Sonra karar ver buna derim..
Ben bu yazıdan daha güzelini daha doğrusunu yazarım:31:

Tüm insanlığı bilen, her yavrunun bir ana kuzusu olduğunu unutmayan anneler özeldir kız anası erkek anası fark etmez:34:

yazdıklarınıza a' dan z'
ye katılıyorum çok etkiledim tebrik ederim ...

benim kayınvalidem benim günlüğümü bulup okumuş bunu da benim suratıma söyledi... sen günlüğüne neden böyle şeyler yazdın diye, utanmadan bana hesap sordu inanın ağzım açık kaldı şoktan kurtulduktan sonra sen benim günlüğümümü okuduuuuunn diye feryat ettimm ,, evet okudumm ne var dediii .. daha neleer neler bu yazdığım devede kulak kalır.. ben bu kadına ne saygısı göstereciğimmm allahaşkınaa aklıma geliyor bazen gece uyku uyuyamıyorum...

Çok hoşuma gitti zelemele :61:
En çok da bu hoşuma gitti :61:
Çok doğru.

Senin bu kadınla yarışacağın hiçbir şeyin olamaz.
Hiçbir savaşın olamaz..
Ben yazmadım canım =) face de gordum ama kızlar pek sevmemıs bellı kı ...

Back
X