• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 16 1 yıl sonra negatif oldum!

LuckyCharm

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
229
Puanlar
303
Yer
Ankara
Evet kızlar 2024 yılı şubat ayında tesadüfen yapılan hpv testim 16 pozitif gelmişti. Hayatımın en kötü günüydü. Muayene olduğum Dr bana “smearın temiz olması kanser olmadığın anlamına gelmiyor. Kolposkopi ve biyopsi yapacağız” dediğinde bayılacak gibi olmuştum. Tabii ki o Dr ile devam etmedim. Gittiğim 2. Dr sağolsun beni çok rahatlattı. Herkesin başına gelebilir merak etme dedi. Kolposkopi yapmadı 6 ay sonra tekrar smear ve 1. Yılda hpv yine pozitif çıkarsa o zaman bi Kolposkopi yaparız dedi. Çok şükür bu süreçte smear hep temiz geldi ve son hpv testim de negatif geldi. Hemen yazdım çünkü negatif olduğum gün yazacağım diye söz vermiştim kendime … biliyorum neler hissettiğini ama inan bu geçecek… şöyle düşün hiç haberin olmayabilirdi ve vücudun bunu yine de en geç 2 yıl sonra atacaktı. Çünkü cinsel hayatı olan kişilerin %80 i bunu bir dönem geçiriyor ve çoğu farkında değil önce bi rahatla. Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim. Siz bırakabiliyorsanız bırakın ama ben sigarayı bırakamadım hatta daha da artırdım. Rutinimde hiç bir şey değişmedi. Çünkü bir şekilde gidecekti. Ama hemen yaptığım 3 şey var .
1. Aşılarımı hemen yaptırdım( mevcut virüsü gerilettiğini düşünüyor doktorlar)
2. Ahcc kullandım 6 ay çok düzenli (papinomore)
3. Papiloff fitil 2 kutu
Bunların dışında d vitamini ve ara ara propolis kullandım.
Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz kızlar. Geçmiş olsun

Evet kızlar 2024 yılı şubat ayında tesadüfen yapılan hpv testim 16 pozitif gelmişti. Hayatımın en kötü günüydü. Muayene olduğum Dr bana “smearın temiz olması kanser olmadığın anlamına gelmiyor. Kolposkopi ve biyopsi yapacağız” dediğinde bayılacak gibi olmuştum. Tabii ki o Dr ile devam etmedim. Gittiğim 2. Dr sağolsun beni çok rahatlattı. Herkesin başına gelebilir merak etme dedi. Kolposkopi yapmadı 6 ay sonra tekrar smear ve 1. Yılda hpv yine pozitif çıkarsa o zaman bi Kolposkopi yaparız dedi. Çok şükür bu süreçte smear hep temiz geldi ve son hpv testim de negatif geldi. Hemen yazdım çünkü negatif olduğum gün yazacağım diye söz vermiştim kendime … biliyorum neler hissettiğini ama inan bu geçecek… şöyle düşün hiç haberin olmayabilirdi ve vücudun bunu yine de en geç 2 yıl sonra atacaktı. Çünkü cinsel hayatı olan kişilerin %80 i bunu bir dönem geçiriyor ve çoğu farkında değil önce bi rahatla. Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim. Siz bırakabiliyorsanız bırakın ama ben sigarayı bırakamadım hatta daha da artırdım. Rutinimde hiç bir şey değişmedi. Çünkü bir şekilde gidecekti. Ama hemen yaptığım 3 şey var .
3. Papiloff fitil 2 kutu
Çok geçmiş olsun canım 🙏İlk gittiğiniz doktor korkutmuş gerçekten.Ben de 12 Ocakta rutin kontrol için gitmiştim.Hpv tip 31 ve tip 56 çıktı.Dünyam başıma yıkıldı.Hpv diye bir virüsün varlığından habersizdim.Arayan hemşire çok korkuttu beni.Hemen doktora gittik.Vajinal muayene yaptı bir sorun yok dedi.Smear sonucun da temiz çıkmış dedi.Beslenmene dikkat et dedi sadece başka hiçbir şey demedi.Bir yıl sonra telrar Hpv testi yap dedi.İlaç kullanmam gerekir mi dedim yok dedi.Korunmam gerekir mi dedim ona yok dedi.Kafınların büyük çoğunluğunda olan bir şey bu kadar korkmayın dedi.Eşime sarılıp ağladım doktorun yanında.Sigara alkol kullanmıyorum bu arada.

Çok geçmiş olsun canım 🙏İlk gittiğiniz doktor korkutmuş gerçekten.Ben de 12 Ocakta rutin kontrol için gitmiştim.Hpv tip 31 ve tip 56 çıktı.Dünyam başıma yıkıldı.Hpv diye bir virüsün varlığından habersizdim.Arayan hemşire çok korkuttu beni.Hemen doktora gittik.Vajinal muayene yaptı bir sorun yok dedi.Smear sonucun da temiz çıkmış dedi.Beslenmene dikkat et dedi sadece başka hiçbir şey demedi.Bir yıl sonra telrar Hpv testi yap dedi.İlaç kullanmam gerekir mi dedim yok dedi.Korunmam gerekir mi dedim ona yok dedi.Kafınların büyük çoğunluğunda olan bir şey bu kadar korkmayın dedi.Eşime sarılıp ağladım doktorun yanında.Sigara alkol kullanmıyorum bu arada.
Canım sana da çok geçmiş olsun. Evet hiç korkma bak bende en geç negatife dönen tip dedikleri 16 vardı ama 1 sene sonra yok oldu. Yine de aşılarını yaptırmanı tavsiye ederim

3. Papiloff fitil 2 kutu
2. Gittiğiniz Doktorunuzdan memnunmuydunuz,bende 6,31,52 var.tip 6 yı önemsemediler,kolkoskopi günü almaya gittiğimde,17 Ocak 2026 smear temiz,hpv 6,31,52 pozitif,siğil şüphem var büyük ihtimal siğildir,doktorunuz iyise bende ona gitmek isterim rica etsem doktorunuzun ismini öğrenebilir miyim?

2. Gittiğiniz Doktorunuzdan memnunmuydunuz,bende 6,31,52 var.tip 6 yı önemsemediler,kolkoskopi günü almaya gittiğimde,17 Ocak 2026 smear temiz,hpv 6,31,52 pozitif,siğil şüphem var büyük ihtimal siğildir,doktorunuz iyise bende ona gitmek isterim rica etsem doktorunuzun ismini öğrenebilir miyim?
Doktorum Gökhan Kılıç. Evet iyi bir Dr hangi ildesiniz bilmiyorum ben Ankaradayım. Strese sokmayan rahat bir Dr arıyorsanız tavsiye ederim. Ama dediğim gibi bana zaten herhangi bir işlem yapılmadı kolposkopi dahil. Sadece takip ettik. Siğiliniz varsa yaktırın ve aşılarınızı olup ahcc kullanın size tavsiyem. Zaten negatif olacaksınız en geç 1 yıl içinde

İstanbulda yaşıyorum,Şüpheli ilişki 5 Mart 2025,
17 Ocak 2026 hpv,smear testi yapıldı
Neredeyse 1 yıla yakın inşallah dediğiniz gibi atlatırım
Viral yükünüzü biliyormuydunuz,viral yüklerimde canımı sıkıyor
Tip31-3.9log
Tip52-5.1log
Tip6-6.7log

İstanbulda yaşıyorum,Şüpheli ilişki 5 Mart 2025,
17 Ocak 2026 hpv,smear testi yapıldı
Neredeyse 1 yıla yakın inşallah dediğiniz gibi atlatırım
Viral yükünüzü biliyormuydunuz,viral yüklerimde canımı sıkıyor
Tip31-3.9log
Tip52-5.1log
Tip6-6.7log
Hayır viral yükten haberim yok. Prezervatif kullanın ilişkide eğer aşı olmadıysanız başka türler de geçebilir bu sürede

3. Papiloff fitil 2 kutu
Öncelikle çok geçmiş olsun.. hpv 16 pozitif için ahcc yi günde kaç tablet olarak kullandın acaba? Senin yazdıklarını okuyunca bende bi ümitlendim.. 8senedir hpv 16pozitifim bende ve gittiğim doktorlar tedavisi yok takip edilecek sadece diyor.. papiloff fitil aldım papinomore da sipariş ettim ama günde kaç tane kullanmam lazım onu da söyleyebilirsen çok sevinirim..

Öncelikle çok geçmiş olsun.. hpv 16 pozitif için ahcc yi günde kaç tablet olarak kullandın acaba? Senin yazdıklarını okuyunca bende bi ümitlendim.. 8senedir hpv 16pozitifim bende ve gittiğim doktorlar tedavisi yok takip edilecek sadece diyor.. papiloff fitil aldım papinomore da sipariş ettim ama günde kaç tane kullanmam lazım onu da söyleyebilirsen çok sevinirim.
Geçmiş olsun 8 sene çok fazla hpv için,bu süreçde neler yaptınız.
Her 6 ayda bir kolposkopi mi oluyorsunuz?
Cin var mı?
Vitamin degerleriniz nasıl?
Korunmasız cinsellikde negatif olma sürecini uzatıyor.

6 ayda bir Smear veriyorum sadece.. 2 kere kolposkopi ve Biyopsi yaptırdım.. cin yok çok şükür.. düzenli vitamin kullanıyorum sadece.. bu sürede çocuğum oldu..

6 ayda bir Smear veriyorum sadece.. 2 kere kolposkopi ve Biyopsi yaptırdım.. cin yok çok şükür.. düzenli vitamin kullanıyorum sadece.. bu sürede çocuğum oldu..
Ankara da hpv tip 16 ise sadece smearle yetinmiyorlar smear yanıltabiliyor, kesin kolposkopi yapıyorlar.cin olmayınca daha cabuk negatif olunuyor aslında ama korunmasız ilişki pinpon etkisi yapıyor.Çok geçmiş olsun.

Kolposkopi için tekrar randevu alayım o zaman ben bi. Siz negatife döndünüz mü peki? Neler kullanıyorsunuz ya da kullandınız ?

Kolposkopi için tekrar randevu alayım o zaman ben bi. Siz negatife döndünüz mü peki? Neler kullanıyorsunuz ya da kullandınız ?
Bende de 16 vardı gümüş suyu ile 16 gitti.
10 ay gibi sürede
Her üç ayda bir kan degerlerime baktırdım.Hastanenın referans aralıgının biraz üzerinde olmasına dikkat ettim.(d vit ,b12,b9,magnezyum,demir,çinko)
6 ay ahcc kullandım
İnmum44 kullandım 3 ay kadar
Cinsellik yaşamadım.

Ahccyi günde kaç tablet olarak kullandınız peki? Bide gümüş suyunu nasıl kullandınız acaba? Ben vitaminleri düzenli olarak kullanıyorum aslında.. bağışıklığım da öyle düşük değil ama yine de bağışıklığı destekleyici bi ilaç alsam iyi olacak sanırım ek olarak..

Ahccyi günde kaç tablet olarak kullandınız peki? Bide gümüş suyunu nasıl kullandınız acaba? Ben vitaminleri düzenli olarak kullanıyorum aslında.. bağışıklığım da öyle düşük değil ama yine de bağışıklığı destekleyici bi ilaç alsam iyi olacak sanırım ek olarak..
Ahcc sabah aç 6 tablet öneriliyor hpv lilere.Gümüşü trendyoldan falan almayın Ademoglu.adam sayfasına bakabilirsiniz.4 ay vajinal yıkama ve içme öneriyor.Detaylıda anlatıyorlar

Ahcc sabah aç 6 tablet öneriliyor hpv lilere.Gümüşü trendyoldan falan almayın Ademoglu.adam sayfasına bakabilirsiniz.4 ay vajinal yıkama ve içme öneriyor.Detaylıda anlatıyorlar
6 tableti aynı anda mı alcaz? Gün içinde yemekten önce 2-2-2 şeklinde alsak olur mu sizce? Gümüş suyu için dediğiniz sayfaya bakıyorum hemen..

6 tableti aynı anda mı alcaz? Gün içinde yemekten önce 2-2-2 şeklinde alsak olur mu sizce? Gümüş suyu için dediğiniz sayfaya bakıyorum hemen..
Hpv de aynı anda aç karna 6 adet öneriliyor.40 dk sonra kahvaltı.

merhabalar geçen aylarda smear testi yaptırdım boşanalı 7-8 sene oldu ve bir ilişkim olmadı HPV_TARAMA_TESTI POZİTİF HPV_TIPI_BILGISI HPV TIP 66 sonucu çıktı. biraz panikledim nerden nasıl bulaşmış olabilir bilmiyorum. Bilgisi olan paylaşabilirmi

merhabalar geçen aylarda smear testi yaptırdım boşanalı 7-8 sene oldu ve bir ilişkim olmadı HPV_TARAMA_TESTI POZİTİF HPV_TIPI_BILGISI HPV TIP 66 sonucu çıktı. biraz panikledim nerden nasıl bulaşmış olabilir bilmiyorum. Bilgisi olan paylaşabilirmi
Geçmiş olsun nadirende olsa vclerden ortak kullanım eşyalarından geçebilir miş.Birde vücutta yıllarca sessiz kalabilir miş bağışıklık düşünce ortaya çıkabilir miş

Nerden geçtiğinin bir önemi yok sadece cinsel hastalık olarak adlandırılmasi insanı kötü ediyor.siz bağışıklık yükseltmeye önem verin, moralinizi yüksek tutun biliyorum zor ama

Back
X