- Konu Sahibi LuckyCharm
Evet kızlar 2024 yılı şubat ayında tesadüfen yapılan hpv testim 16 pozitif gelmişti. Hayatımın en kötü günüydü. Muayene olduğum Dr bana “smearın temiz olması kanser olmadığın anlamına gelmiyor. Kolposkopi ve biyopsi yapacağız” dediğinde bayılacak gibi olmuştum. Tabii ki o Dr ile devam etmedim. Gittiğim 2. Dr sağolsun beni çok rahatlattı. Herkesin başına gelebilir merak etme dedi. Kolposkopi yapmadı 6 ay sonra tekrar smear ve 1. Yılda hpv yine pozitif çıkarsa o zaman bi Kolposkopi yaparız dedi. Çok şükür bu süreçte smear hep temiz geldi ve son hpv testim de negatif geldi. Hemen yazdım çünkü negatif olduğum gün yazacağım diye söz vermiştim kendime … biliyorum neler hissettiğini ama inan bu geçecek… şöyle düşün hiç haberin olmayabilirdi ve vücudun bunu yine de en geç 2 yıl sonra atacaktı. Çünkü cinsel hayatı olan kişilerin %80 i bunu bir dönem geçiriyor ve çoğu farkında değil önce bi rahatla. Şimdi yaptıklarımı söyleyeyim. Siz bırakabiliyorsanız bırakın ama ben sigarayı bırakamadım hatta daha da artırdım. Rutinimde hiç bir şey değişmedi. Çünkü bir şekilde gidecekti. Ama hemen yaptığım 3 şey var .
1. Aşılarımı hemen yaptırdım( mevcut virüsü gerilettiğini düşünüyor doktorlar)
2. Ahcc kullandım 6 ay çok düzenli (papinomore)
3. Papiloff fitil 2 kutu
Bunların dışında d vitamini ve ara ara propolis kullandım.
Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz kızlar. Geçmiş olsun
1. Aşılarımı hemen yaptırdım( mevcut virüsü gerilettiğini düşünüyor doktorlar)
2. Ahcc kullandım 6 ay çok düzenli (papinomore)
3. Papiloff fitil 2 kutu
Bunların dışında d vitamini ve ara ara propolis kullandım.
Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz kızlar. Geçmiş olsun