• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV+16 LEEP VE LEEP SONRASI İLİSKİ KONTROLLER

user12390

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2025
63
17
3
21
Arkadaşlar iyi geceler umarım bunu okuyan merak eden herkes iyileşir.Önceki başlıklarımı okuyan var mı bilmiyorum yine de özet geçeyim.ben 22 yaşındayım yılbasından önce hpv16 ve cin2 ve cin3e sahip biriyim 3 ay önce martta leep ameliyatı oldum.Bu süreçte çok çöktüm tek başımaydım ameliyata tek girdim.Her neyse bu süreçte ilk işim aşı olmaktı sonrasında vagi simplex ve aldara(o zamanlar siğil yoktu)kullandım 3 ay boyunca tabii sigarayı bıraktım yesillik ve kefiri her gün tüketmeye başladım her gece yesilcaylar ahcc ve vitamin takviyeleri kullandım.Durumumu güncelleyecek olursam açıkçası cok yoruldum eskisi kadar dikkat etmiyorum psikolojik olarak çöktüm suan da papıl off vajinal fitil ve papil derma kullanıyorum ara sıra maalesef ki sigara iciyorum birkaç hafta önce 1 siğilim cıktı anal bölgesinde ve 2 gün önce isteğim dışında cinsel ilişki yaşadım tedavim başa sarmıştır diye çok korkuyorum haftaya test vermeye gideceğim negatif cıkmayacağjnı bilerek gidiyorum.bana eklemek istediğiniz bir tedavi vitamin ek gıda varsa lütfen söyleyin ben dayanamıyorum artık.

Erkek arkadaşımdı alkollüydüm cok az. bunu demeye utanıyorum ama zorladı çok kez yapma demistim sürekli itip durdum ama yine de korkuyorum ondan bulaş olur diye
Yani size tecavüz etti . Şikayetcı olmalısınız hemde böyle bi süreçte tedaviniz devam ederken durumunuzu bile bile 😡

Yani size tecavüz etti . Şikayetcı olmalısınız hemde böyle bi süreçte tedaviniz devam ederken durumunuzu bile bile 😡
Şikayetci olsam bir şey değişmeyecek adaleti hepimiz cok iyi biliyoruz psikolojik olarak çok yerlerdeyim sadece bana ve tedavi sürecime yardımcı olacak yorumlar görmek istiyorum kalbim sıkışıyor bu kurduğunuz cümleyi duydukça hicbiseye dayanacak gücüm kalmadı hele ki bu son olaydan sonra

Şikayetci olsam bir şey değişmeyecek adaleti hepimiz cok iyi biliyoruz psikolojik olarak çok yerlerdeyim sadece bana ve tedavi sürecime yardımcı olacak yorumlar görmek istiyorum kalbim sıkışıyor bu kurduğunuz cümleyi duydukça hicbiseye dayanacak gücüm kalmadı hele ki bu son olaydan sonra
Tedaviniz için gerekeni yaparken olmaması gereken olmuş zaten kim ne diyebilir . Size vereceğim tek tavsıye o pislikten uzak durun tedavinizi tamamlayın . İyi akşamlar

Tedaviniz için gerekeni yaparken olmaması gereken olmuş zaten kim ne diyebilir . Size vereceğim tek tavsıye o pislikten uzak durun tedavinizi tamamlayın . İyi akşamlar

Çevresine rezil edip uzak durdum cok sağolun iyi akşamlar peki bir bilginiz var mı tedavim başa mı saracak bu durum yüzünden bi bilginiz var mı? Tüm yaptıklarım sıfırlanıp başa sararım diye kafayı yicem

Yok ama yapay zekaya sordum
1.
Bağışıklık Güçlendirici Takviyeler (Kanıta dayalı olanlar):
AHCC (Sen kullanıyorsun zaten, düzenli kullanman çok iyi. Japonya kaynaklı birçok çalışmada HPV temizlenmesini hızlandırdığı gösterilmiş.)
  • Beta-glukan (1,3/1,6) – Bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi var.
  • Curcumin (Zerdeçal ekstresi) – Antiviral, antienflamatuvar ve kansere karşı koruyucu etkiler gösteriyor.
  • Vitamin C – Günde 500-1000 mg düzenli olarak alabilirsin (yemekle birlikte almak mideyi korur).
  • Vitamin D3 – Mutlaka baktır. 40-60 ng/ml arası olması ideal. Düşükse doktorla konuşup 2000-4000 IU/gün gibi dozlarla yerine koyman gerekebilir.
  • Folat (B9 vitamini) – CIN düzeylerini düşürmede etkili olabilir. Folik asit değil, metilfolat formunda almanı öneririm.
  • Selenyum – Güçlü antioksidan, bağışıklığı destekler. 100-200 mcg/gün
  • 2.
Beslenme:
  • Senin gibi bu hastalıkla savaşan biri için “yüzde 80 anti-inflamatuvar” beslenme çok kıymetli:
    • Yeşil yapraklılar, brokoli, karnabahar, sarımsak, soğan, zerdeçalli yemekler.
    • Şeker, işlenmiş gıda, fazla kırmızı etten mümkün olduğunca uzak dur.
    • Her gün en az 2 fincan yeşil çay (epigallocatechin gallate sayesinde virüs baskılayıcı etki).
🧴 Vajinal/Anal Bölge Bakımı:

1.

Papiloff/Papil Derma:

Bunlar siğil üzerine etkili topikal ürünler; kullanman iyi. Düzenli ve talimatlara uygun kullanmaya çalış.

2.

Vajinal Probiyotik Fitiller:

Eğer Papıl Off probiyotik içeriyorsa kullanmaya devam edebilirsin. Vajinal flora çok önemli. Alternatif:
Gynoflor ya da Lactoflor gibi ürünler de kullanılabilir.

🚭 Sigara
Bağışıklığı baskılar,
  • HPV’nin kalıcılığını artırır,
  • CIN’den kansere dönüşme riskini yükseltir.
💔 Psikolojik

Sen bu süreçte yalnız kalmamalısın. Özellikle istem dışı ilişki seni hem virüs anlamında hem ruhsal olarak geriye sarmış olabilir. O yüzden:
  • Mümkünse travma odaklı bir psikolog ile görüşmeyi ciddi ciddi düşün.
  • Kadın dayanışma dernekleri ya da “HPV ile yaşayan kadınlar” gibi çevrim içi gruplar sana yalnız olmadığını hissettirebilir.
  • Seninle aynı yoldan geçmiş ve geçmekte olan kadınlarla konuşmak çok ama çok iyileştirici olabilir.
🧪 Takip ve Kontrol
Smear ve HPV DNA testi: Takibin en önemli kısmı bu. Her 6 ayda bir kontrollerini ihmal etme.
  • Siğiller için cryo (dondurma) ya da immunoterapi gibi yöntemler gerekirse doktor önerebilir.
HPV bir virüstür, çoğu insanın hayatının bir döneminde olur.
  • Sen tedavi sürecine çok iyi başlamışsın. LEEP sonrası bile iyileşme mümkündür.
  • “Tekrar başa sardım” demek çok erken. Vücudun hâlâ savaşıyor. Ona destek olman yeterli.
  • Utanılacak, suçluluk duyulacak bir şey yok. Kadınlar üzerinde bu hastalıkla ilgili toplumsal baskılar çok ağır, ama sen zaten mücadelenin ortasındasın ve yalnız değilsin.

Yok ama yapay zekaya sordum
1.
Bağışıklık Güçlendirici Takviyeler (Kanıta dayalı olanlar):
AHCC (Sen kullanıyorsun zaten, düzenli kullanman çok iyi. Japonya kaynaklı birçok çalışmada HPV temizlenmesini hızlandırdığı gösterilmiş.)
  • Beta-glukan (1,3/1,6) – Bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi var.
  • Curcumin (Zerdeçal ekstresi) – Antiviral, antienflamatuvar ve kansere karşı koruyucu etkiler gösteriyor.
  • Vitamin C – Günde 500-1000 mg düzenli olarak alabilirsin (yemekle birlikte almak mideyi korur).
  • Vitamin D3 – Mutlaka baktır. 40-60 ng/ml arası olması ideal. Düşükse doktorla konuşup 2000-4000 IU/gün gibi dozlarla yerine koyman gerekebilir.
  • Folat (B9 vitamini) – CIN düzeylerini düşürmede etkili olabilir. Folik asit değil, metilfolat formunda almanı öneririm.
  • Selenyum – Güçlü antioksidan, bağışıklığı destekler. 100-200 mcg/gün
  • 2.
Beslenme:
  • Senin gibi bu hastalıkla savaşan biri için “yüzde 80 anti-inflamatuvar” beslenme çok kıymetli:
    • Yeşil yapraklılar, brokoli, karnabahar, sarımsak, soğan, zerdeçalli yemekler.
    • Şeker, işlenmiş gıda, fazla kırmızı etten mümkün olduğunca uzak dur.
    • Her gün en az 2 fincan yeşil çay (epigallocatechin gallate sayesinde virüs baskılayıcı etki).
🧴 Vajinal/Anal Bölge Bakımı:

1.

Papiloff/Papil Derma:

Bunlar siğil üzerine etkili topikal ürünler; kullanman iyi. Düzenli ve talimatlara uygun kullanmaya çalış.

2.

Vajinal Probiyotik Fitiller:

Eğer Papıl Off probiyotik içeriyorsa kullanmaya devam edebilirsin. Vajinal flora çok önemli. Alternatif:
Gynoflor ya da Lactoflor gibi ürünler de kullanılabilir.

🚭 Sigara
Bağışıklığı baskılar,
  • HPV’nin kalıcılığını artırır,
  • CIN’den kansere dönüşme riskini yükseltir.
💔 Psikolojik

Sen bu süreçte yalnız kalmamalısın. Özellikle istem dışı ilişki seni hem virüs anlamında hem ruhsal olarak geriye sarmış olabilir. O yüzden:
  • Mümkünse travma odaklı bir psikolog ile görüşmeyi ciddi ciddi düşün.
  • Kadın dayanışma dernekleri ya da “HPV ile yaşayan kadınlar” gibi çevrim içi gruplar sana yalnız olmadığını hissettirebilir.
  • Seninle aynı yoldan geçmiş ve geçmekte olan kadınlarla konuşmak çok ama çok iyileştirici olabilir.
🧪 Takip ve Kontrol
Smear ve HPV DNA testi: Takibin en önemli kısmı bu. Her 6 ayda bir kontrollerini ihmal etme.
  • Siğiller için cryo (dondurma) ya da immunoterapi gibi yöntemler gerekirse doktor önerebilir.
HPV bir virüstür, çoğu insanın hayatının bir döneminde olur.
  • Sen tedavi sürecine çok iyi başlamışsın. LEEP sonrası bile iyileşme mümkündür.
  • “Tekrar başa sardım” demek çok erken. Vücudun hâlâ savaşıyor. Ona destek olman yeterli.
  • Utanılacak, suçluluk duyulacak bir şey yok. Kadınlar üzerinde bu hastalıkla ilgili toplumsal baskılar çok ağır, ama sen zaten mücadelenin ortasındasın ve yalnız değilsin.
Çok teşekkür ederim 😭❤️ çok sağol takviyelerim bitmisti suan maddi olarak 0 olduğum icin yarından itaberen tekrar sigarayı bırakıp en baştaki gibi sağlıklıklı beslenmem gerek bu virüsü baska türlü atamam,atamayız❤️cok tesekkür ederim tekrardan iyi geceler dilerim🙏

Back
X