• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv 16 pozitif serüvenim

karsev

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
14
3
1
29
Herkese merhaba
3 ay önce hpv 16 pozitif cıktı ve 2 ay önce biyopsi yapıldı sonucumda ise cin2- cin3 cıktı ve doktor ve gittiğim diğer doktorlar leep yapılması gerekiyor dedi.
Yaşım 29 cocugum yok evliyim bunu öğrenince ben kötü oldum ve hemen karar veremedim daha sonra leep olmaya karar verdim ve 2 gün önce doktora leep için randevu almaya gittim ancakkk 2 ay once leep yapalım hemen diyen doktorum dokularını al ve baska bir hastanede patalojide incelettir yaşın çok genc dedi. Bende o an sorgulamadan yaptım ama bugun şunu düşünüyorum neden bunu dedi ve diyelim ki sonuc aynı cıktı bana yaşın genc diyen doktor ne oldu da bu moda girdi aklım cok karısık her sey gittikce karmasık hale geldi gibi :( böyle bir sey yaşayab var mı aramızda ?

Merhaba, benim de 1 ay önce falan hpv16 pozitif geldi, smear sonucum negatifti bugün kolposkopi işleminde doktor parça almadan Leep ecc dedi. Biyopsi işlemi neden olmuyor dediğimde ordan da bi şey çıkarsa 2 işlem oluyor dedi. Çocuğum olmadığını ve Leep işleminin sorun olduğunu duyduğumu söylediğimde , düşük riski ve erken doğum riski var evet dedi

Evet ama hamile kaldığımda kadın doğum doktoruma söylemem gerekiyormuş durumu ona göre önlem alınıyormuş rahim ağzına bişey takıyorlarmış

Merhaba çok geçmiş olsun. Leep sonrası düşük riski oranları çok az diye okumuştum. Leep sonrası ne zaman hamile kalındığına da bağlı olabilir. Doktorlar her türlü ihtimali söylemek zorundalar. Ayrıca sitede leep işlemi geçirip hamileliğinde sıkıntı yaşamayan anneler de var. Rahim ağzı kendi kendini yenileyen bir doku. Eğer hamilelik sürecinizde Allah korusun leepe bağlı bir sıkıntı olursa rahim ağzına dikiş atılıyor (serklaj) ve düşük engelleniyor diye biliyorum. Her şeyin bir çözümü var yani🩷 Bunlar kendi araştırıp öğrendiğim şeyler

Back
X