• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv sürecim

Hpv olsun ya da olmasın kadın rahim sağlığı çok önemli kendinizi ihmal etmeyin. Cinsel hayatı olan her kadının 6 ayda bir alttan düzenli muayene olması gerekir. Doktorların ilgisizliği ve iş bilmemezliği nedeniyle 1 senedir kontrole gitmemenize üzüldüm gerçekten. Aynı ihmalleri ben de hpv pozitiflik sürecimde yaşadım. Yaşım gereği ve belirtim olmadığı için kimse beni ciddiye almadı hpv testimi kendim zorla kontrol amaçlı verdim. Araştıran bi insan olmasam hpvyi ileride çok daha kötü bi şekilde öğrenebilirdim. Kendimi yalnız hissettim ancak kontrollerimi düzenli yaptırıyorum. Sarı kaşıntılı akıntı normal değil tedavi edilmesi gerekir. Doğru antibiyotikle de tedavisi çok kolaydır. Sizde kronikleştiyse biraz uzun sürebilir
Ayrıca doktorlar bunun yönlendirmesini yapmıyor ancak lütfen HPV+CYBH PANELİ+KÜLTÜR testlerinizi düzenli verin burayı okuyan her kadın için söylüyorum lütfennn🙏🏻🙏🏻🩷

Tabiki sıkıntı ben evli olmadığım için doktor ilk günden beri cinsel temasla bulaşır dedi.Özellikle üstünde durduğu konu cinsellikten uzak dur dedi prezervatif bile korumaz dedi.Tek yapacağın şey cinsel temastan uzak dur.Temas olduğu sürece sıkıntılı evet.Çünku erkeklere yapılan test yok dolayısıyla esinizde pozitiflik devam ediyorsa size tekrar bulastirabiliyor.Kisaca prezervatif korumaz yine temas oluyor ten tene değiyor.
Ben 3 doz aşımı oldum şuan hpv smear negatif. Eşim olmadı aşı gerek yok 2 doktorda. Bu sebeple şuan ilişkiye devam edebilirsin dedi doktorum ama ben korkuyorum :/ Aşı olduğum türleri kapsıyordu sahip olduğum türler, artık bunları tekrar kapmazsın dedi o yüzden ilişki konusundan korkuyorum

Ben 3 doz aşımı oldum şuan hpv smear negatif. Eşim olmadı aşı gerek yok 2 doktorda. Bu sebeple şuan ilişkiye devam edebilirsin dedi doktorum ama ben korkuyorum :/ Aşı olduğum türleri kapsıyordu sahip olduğum türler, artık bunları tekrar kapmazsın dedi o yüzden ilişki konusundan korkuyorum
Benim doktorumda evli olanlara iliski konusunda devam et yada etmeme konusunda bilgi vermemiş.
Galiba o konuya çok karışmak istemiyor.Ben bekar olduğum için direk bana cinsellikten uzak dur diyor.Erkeklere aşı konusunu sorduğumda olsun diye bişey söylemedi.Bence sebebide bütün erkeklerde virüs var dediği için zaten kapmislar aşida vücuda bulaşan virüse karşı koruyuculuğu olmadığı içindir.İliski konusunda korkmakta çok haklisiniz eger esinizde virüs varsa emeğiniz boşa gitmiş oluyor.

Merhabalar,
4 sene önce siğil çıkmasıyla başladı sürecim. 2 hafta içinde siğil kendiliğinden kayboldu. 6 ay sonra da sarı kaşıntılı bir akıntı başladı. smear ım ascus geldi. ilk gittiğim doktor hpv testi yaptırmamı söyledi. KETEM e yönlendirdi. durumun şokuyla aslında nasıl yönlendirilmem gerektiğini bilmiyordum. KETEM’de yapıldı testim. negatif geldi. daha sonra geçmeyen bu akıntımdan dolayı araştırma hastanesine gittim. 3 tane doktora göründüm. hpv yok sende bu akıntı da normal diyip fitil ve antibiyotikleri verip gönderdiler. bu antibiyotikler yüzünden ürtiker olup acillerde kaç defa gün geçirdim bilmiyorum. ascus hiç değişmedi. en son bi doktor kolposkopi yapılmalı dedi. yapıldı. cin1 ve kronik endoservisit geldi. o doktor da özel muayenesi olduğu için sadece parasının derdindeydi. hemen leep olmalısın dedi. ve ben pes ettim. 1 yıldır kontrole gitmiyorum. leep de olmayı kabul etmedim. çünkü leep olmam gerek fiyatı da şu dendi direkt. sağlık sektörü korkunç bir hal almış. sadece para istenen hastanın derdi dinlenmeyen bir çöplüğe dönmüş. gittiğim araştırma hastanesinde de sürekli intern ler vardı. onlar da antibiyotikleri verip geçtiler. bu süreçte tek başımaydım hala öyle. geçmeyen akıntım kaşıntım devam ediyor. ama doğru düzgün bir doktor bulmadan da bi yere gitmeyeceğim. benim gibi olan herkese şifalar diliyorum. yalnız değilsiniz 🫶🏽
Merhaba geçmiş olsun öncelikle ne yaptınız iyileştiniz leep oldunuz mu olmadıysanız nasıl iyileştiniz beni de bilgilendirir misiniz ben de şu anda HPV pozitif 16 yıl cin 2 bazı bitkisel ilaçlar kullanıyorum fitoterapi doktoruna gittim o verdi ilaçları leep olmak istemiyorum bende leep olmadan kurtulabilir miyim bundan bilmiyorum cevap yazarsan çok sevinirim

Doktorunuz aşı konusunda doğru bilgiler vermiş benimde doktorum aynı şekilde söyledi, yalnız aşı olmamı önerdi.En azından aşı bulaşmayan tipe karşı korurmuş.Ne yazık ki bulaşan tiplere karşı korumuyormus bağışıklık düştüğü anda da bu virüs tekrar pozitiflesiyormus teste negatif çıkilsa bile çok az miktarda rahim ağzında varmış bu da testlerde görülmüyormuş bağışıklık düşünce tekrar çıkabiliyormuş.Dediginiz gibi ya eşinizden bulaştı ya da tekrar pozitiflesti.Bagisikliginizin düştüğü durumlar oldu mu ?
İster istemez oluyor bağışıklık zayıflığı hasta düşüyoruz yada çoçuk okul ev üst üste yorgunluklar grip bile zorluyor

Benim doktorumda evli olanlara iliski konusunda devam et yada etmeme konusunda bilgi vermemiş.
Galiba o konuya çok karışmak istemiyor.Ben bekar olduğum için direk bana cinsellikten uzak dur diyor.Erkeklere aşı konusunu sorduğumda olsun diye bişey söylemedi.Bence sebebide bütün erkeklerde virüs var dediği için zaten kapmislar aşida vücuda bulaşan virüse karşı koruyuculuğu olmadığı içindir.İliski konusunda korkmakta çok haklisiniz eger esinizde virüs varsa emeğiniz boşa gitmiş oluyor.
Eşimde zaten ben benzer siğiller gördüm hemen Dr gönderdim fakat Dr hiç test vs alma gereği bile duymadan asiviral sür geçer demiş geçiyor ama tekrarlıyor işte kendi Dr ma sordum o hiç dir her ürolog bunu fark etmeyebilir dedi

Evet dönebiliyor malesef 3 doz aşı yaptırmasına rağmen pozitife dönen vardı hastanede kolposkopi sonrası cin varsa seviyesi çıkar ama şu an lsil olarak yazmış
Ee bunun bir çözümü yok mu ya? İnsana artık kafayı yedirtecek bu konu. Ben şuan negatifim cin1 geriledi. Evliyim şimdi cinsellik olmayacaksa boşanayım bari :) Sürekli bulaş olacaksa ne anlamı kaldı bu işin

Back
X