Merhaba...Ilk başta böyle korkmanız gayet normal..HPv ile enfekte olduğunu öğrenen herkes ilk başta internette okudukları karşisında dehşete düşüyor.Bende öyle olmuştum..Gecelerce uyuyamamiştım.Ama keşke o kadar kendimi yıpratmasaymışim..Elbette tedavisi var..HPV 16 evet kanser olma riski en yüksek tip..Ama bu sadece bir olasılık..Çünkü bağışıkliğınızı yüksek tutarak en geç 3 senede vücudunuzdan atabilirsiniz.Kolposkopi yapılıp rahim ağzında CIN oluşumu olduğu görülürse Leep işlemi ile o kanserojen bölge temizleniyor. İşte bu işlemde doktorlar genellikle oradaki virüs yükününde azaldığını söylüyorlar..Benim 1 buçuk sene oldu henüz hpv testi yaptırmadim tekrar..Ama burda hpv 16 olup negatif olan çok bayan var geçmiş sayfalara bakın lütfen...Eminim çok rahatlayacaksınız..Şimdi size tavsiyem bağısıklik yükseltecek takviyeler kullanmaya başlayın propolis,betagulikan, çinko, c vitamini içeren tabletler olabilir mesela..Ayrıca Yeşilçay bu hastalıkta çok etkilidir..Hergün yeşilçay tüketmeye çalışın...Çok geçmiş Olsun