HPV 16

Çok geçmiş olsun gerçekten...bnde 36 yaşındayım hpv 52 pozitif olduğumu öğrendim smear temiz... rutin smear için gittiğimde arkadaşlarımdan bu ara çok duyduğum hpv testi de istedim ve şok icinde pozitif olduğumu öğrendim... sigarayı hemen bırakamasamda 10 gündür içmiyorum takviye zaten 3 4 aydır başka bir rahatsızlığım sebebi ile kullanıyordum...başka hiç bir sıkıntım problemim olmadı... kadın doğum doktorum kolposkopi yaptırmami istedi bende üni hastanesinde jinekolog onkolog a gittim önce ultrason ile bir baktı sonra kolposkopiye de bakalım dedi baktı etti asiti döktüğünü söyledi zaten bakti.etti bekledik bi sıkıntı yok biyopsiye gerek yok 1 sene sonra gel tekrar hem smear hem hpv tiplemesi yapalım dedi...ben sevinirken kadın doğum doktorum bu muayene kısa sürmüşe benziyor sen bir de devlet Hastanesi'nde jinekolog onkolog a git diyor....ne kadar sinir olsamda gittim... doktor bey ben kolposkopi yaparken illa ki alıyorum biyopsi dedi...bende yıllık izinde olacağım için hemen iyilesmez diye tatilim bitince gitcem... şu an daha çok stresliyim 😵‍💫
Çok teşekkürler canım. 1 yıl çok geç ama en azından bir 6 ay sonra farklı bir doktora gitmeni öneririm, en azından bir tekrar bir smear vermelisin, çünkü 1 yıl sonrasında kontrole gitmek çok uzun bir süreç olur.
Ünv Hastanesinde ki doktorun pek uğraşmak istememiş gibi geldi bana. Özel sağlık sigortası bu süreçte maddi bakımdan bayağı faydalı oluyor aklında olsun.

Back