Hpv süreci

nanelisakiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Bir süredir yüksek riskli hpv türlerini taşıyorum. Aşılıyım. Maalesef sigarayı bırakamadığım ve stresli bir ilişki yaşadığımm için virüs CIN-2 ye ilerledi ve genç olduğum için leep yapmak istemiyorlar. Şimdi hem sigarayı bıraktım hem de ilişkimden kurtuldum. Şimdi yeni biriyle tanıştım ve güzel bir ilişki yaşama ihtimalim var. Düzgün giderse evlenebilirim bile o kadar uygun biri. Açık iletişimli bir ilişkim olsun istiyorum fakat bu konuyu nasıl açacağım bilmiyorum. Çevremdeki kadınlar açmamam gerektiğini söylüyor bu konuda yargılayıcı olabilir erkekler. Ama açmadan nasıl ilerleteceğim bu ilişkiyi? Temizlenmesi belki 1-2 yılımı alacak. Çocuk da dayanamayabilir bu süreçte. Daha hızlı temizlenmesi için ne yapabilirim? Ona söylemeden kondomla sürdürsem ortaya çıkar mı acaba?

Ne malum onda başka Hpv olmadığı? Bence leep olup sağlığınıza dikkat edip atlatmaya bakın ve bu süreçte cinsel iliskiye girmeyin. Hayatınızda ki insandan saklamayın, değer veriyorsa zaten bekler ve iyi olmanız için çabalar. Önce sağlığınız.

Sanırım yargılanmaktan çok korkuyorum galiba kendimi de yargılıyorum. Evet bu süreçte ilişkiden durmak ve sadec sağlığıma odaklanmak en iyisi. Açıklayabilir miyim bilmiyorum.

merhaba bence şartlar ne olursa olsun dürüst olmalısınız. belki hpvli biri ile kondomlu dahi olsa cinsellik yaşamak istemeyecek onu seviyorsanız eğer bunu yapmamalısınız. ben erkek arkadaşıma bu durumu söyledim, onunla hiç bir alakası olmamasına rağmen maddi manevi destek oldu eğer doğru kişiyse yanınızda olacaktır. umarım iyileşirsiniz. lütfen empati yapın

Peki hangi aşamada açıklamalıyım bu durumu?

Peki hangi aşamada açıklamalıyım bu durumu?
ben tam öpüşeceğimiz an da söyledim ki hpvden şüpheleniyordum sadece belli bile değildi. insanların özgür iradelerini elinden alamayız. hpvli biriyle öpüşmemeyi de tercih edebilirdi çünkü. keşke eski partnerim bana daha erken söyleseydi şu an hiç böyle dertlerim olmayacaktı. ilişki esnasında ben hpvyim demenin bir anlamı yok çünkü

`