• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv türleri pozitif cin3 leep işlemi sürecim

umuthepvarolsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2025
1
1
1
30
Herkese merhabalar yaklaşık 1 ay öncesine kadar hiç aklımın ucundan geçmezken kendimi Hpv ile savaşın içinde buldum. Öncelikle hemen hemen herhangi belirti olmadan sadece bazı regl dönemlerim arasında düzensizlik yaşamam 2 çocuk sahibi olduğum ve yaşımında 30 a gelmiş olması sebebi ile aile hekimliğimde smear testi verdim yaklaşık 20 gün önce smear pozitif Hpv 18 , 31 , 56 66 tipleri geldi ertesi gün kendimi özel bir hastanenin kadın doğum bölümünde buldum bende ki Hpv tipleri yüksek riskli grupta olduğu için hemen kolkoskopi yapıldı gardasol 9 aşısının ilk dozunu eşimde bende oldum çünkü sadece benim aşılanmam yeterki olmayacak ilerki iyileşme sürecinden sonra cinsel hayat devam edeceği için. Ve geçen hafta gelen sonuçla birlikte bir şok daha yaşadık çünkü senaryo cin3 e kadar ilerlemişti bu demek oluyorki kanserden hemen bir adım önceki evreye gelmişim tabi bu sürecin şokunu atlatamadan ertesi gün hemen Leep işlemi yapıldı 11.12.2025 tarihi de bugün Leep olalı 5. Günüm şimdi ise patolojiden gelecek cerrahi sınır sonuçlarını bekliyorum. Deneyimlerimden bahsedecek olursak kolkoskopide büyük bir acı hissetmememe güvenerek Leep işleminde de lokal anestezi tercih ettik fakat çok ciddi acı duydum psikolojik olarak zaten zorlu bir durumun içinde olmak yanına birde acının eklenmesi bende resmen bir travma oluşturdu doktorum bunun beni zorlama sebebinin rahim şeklimden kaynaklı olduğunu söyledi her bünyede farklılık gösterebilir tabi ama ilk önerim sakıncası yoksa bu işlemi olacaklar için tercihiniz genel anestezi olsun işlemden sonra kaçak oluştuğu için kanamam başladı tekrar küçük bir işleme aldılar ve akşam taburcu edildim. İşlemden sonra 2. Gün itibariyle kanamam regli kanamamdan biraz daha yoğun ve rahatsız edici bir koku şeklinde hissediyorum bir kaç gün içinde böyle devam ederse tekrar muayeneye gideceğim umarım normaldir . Bu 20 günlük süreçte gitmediğim okumadığım makale yapmadığım araştırma kalmadı çünkü doktorlar yapabileceklerini yaptıktan sonra süreç bizim bağışıklığımıza bağlı olacak . 10 yılı aşkındır sigara içiyorum ve maalesef bu bağışıklıkla çok doğru orantılı Hpv nin vücuttan atılmasını 4 katı etkilediği için sigarayı Leep işlemine girmeden bıraktım ve şuan direniyorum şuan bu durumda olan arkadaşlarım bırakamazsanız da lütfen azaltın çünkü bize kimse ilaç olmayacak biz kendi kendimizin ilacı olacağız . Doğal propolis temin ettim ona başladım . Leep sonuçlarım geldikten ve toparlandıktan sonra kan değerlerime baktıracağım size tavsiyem kanda ki D ve B vitaminlerine baktırın eğer ki düşükse mutlaka takviye alın çünkü D ve B vitamini doğrudan bağışıklığı etkiliyor . Evet maalesef başıma ve başınıza geldiği için ister istemez süreçten geçenler ile ilgili bilgiler almak çoğu zaman insanı rahatlatıyor yalnız olmadığınızı hissediyorsunuz . Bu yazıyı okuyan arkadaşım sürecin uzun olması ve belirsizlik hissi elbette insanı yoruyor psikolojik olarak 20 gündür tükenmiş durumdayım ama gözümün içine bakan iki yavrum var belli etmemek için kendimle savaşıyorum farklı şeylere odaklanmaya çalışıyorum çünkü biliyorum ki stres bağışıklıkla doğru orantılı Birgün ben Hpv yi yendim yazısıyla burada olacağıma inanmak istiyorum güçlü olacağız olmak zorundayız ❤️yalnız değilsin değiliz gelişmeleri yine sizlerle paylaşırım süreçle ilgili bilgi almak istediğiniz birşey olursa yazabilirsiniz birbirimize motivasyonunuzu yüksek tutmanız dileği ile çünkü biliyorum ki bir çok insan bndan kurtulmuş ve kurtuluşu var sıra bizde

Back