• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv sürecim

Hpv olsun ya da olmasın kadın rahim sağlığı çok önemli kendinizi ihmal etmeyin. Cinsel hayatı olan her kadının 6 ayda bir alttan düzenli muayene olması gerekir. Doktorların ilgisizliği ve iş bilmemezliği nedeniyle 1 senedir kontrole gitmemenize üzüldüm gerçekten. Aynı ihmalleri ben de hpv pozitiflik sürecimde yaşadım. Yaşım gereği ve belirtim olmadığı için kimse beni ciddiye almadı hpv testimi kendim zorla kontrol amaçlı verdim. Araştıran bi insan olmasam hpvyi ileride çok daha kötü bi şekilde öğrenebilirdim. Kendimi yalnız hissettim ancak kontrollerimi düzenli yaptırıyorum. Sarı kaşıntılı akıntı normal değil tedavi edilmesi gerekir. Doğru antibiyotikle de tedavisi çok kolaydır. Sizde kronikleştiyse biraz uzun sürebilir
Ayrıca doktorlar bunun yönlendirmesini yapmıyor ancak lütfen HPV+CYBH PANELİ+KÜLTÜR testlerinizi düzenli verin burayı okuyan her kadın için söylüyorum lütfennn🙏🏻🙏🏻🩷

Back