Herkese merhaba. Ben buradan çok araştırma yapıyordum fakat şimdi içinde bulunduğum durumdan dolayı ben de konu açmak istedim.
22 yaşındayım şiddetli bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdim daha sonra Vajinal kültür testimde bir bakteri çıktı yaklaşık 28 tablet antibiyotik kullandım tetradox adında. Antibiyotik Vajinal florayı çok bozdu. Kasıklarım çok ağrıyordu. O aralar hpv aşısı da olmak istiyordum doktorum gelmişken hpv testine de bakalım dedi. Şans eseri hpv tip 45 olduğumu öğrendim. Psikolojim gerçekten aşırı bozuldu ilk zamanlar öğrendiğimde. Hiç smear vermemiştim tip 45 çıkınca doktorum hemen smear testi istedi ve herhangi bir hücresel bozukluk çıkmadığı için ve yaşım da genç olduğu için kolposkopiye gerek olmadığını, tip 16-18 pozitif olmadığı için 4 ay sonra testleri tekrarlamamız gerektiğini söyledi. Ara ara halen alt karnım ağrıyor ama huzursuz bağırsak sendromu tanısı almıştım ondan da olabilir bilemiyorum artık. Öğrendiğimden beri beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum, propolis multivitamin probiyotik kullanıyorum kan değerlerime baktırdım normal düzeyde çıktı. Yeşil çay, ekinezya, kefir, avokado gibi bağışıklığı kuvvetlendirici şeyler yemeye çalışıyorum ama sigarayı bırakamadım maalesef. Aile hekimi hpv’nin uykuya geçtiğini, bağışıklığın düştüğünde tekrarlayabileceğini söyledi ona da ayrı kafayı taktım. Ama kadın doğum doktorum yaşımın genç olduğunu yoldan geçen 10 kadından 8inde bu olduğunu ama bilmediğini, erken teşhisle öğrendiğimiz için şanslı olduğumuzu ve 3 kez test sonucunda negatife dönünce bunun tekrarlanmayacağını söyledi içim rahatladı biraz. Doktorum Deflagyn kullanabileceğimizi söyledi. Ondan da korkuyorum şırıngayla yapılıyormuş galiba. Aranızda reishi mantarı kullanan var mı? Veya yapmam gereken başka ne var negatife dönenler neler yaptılar? Aşı ne zaman olmalıyım? AHCC mantıklı mı?Psikolojik olarak da ara ara çöküyorum negatife dönemeyeceğimi düşünüyorum ve kendimi suçluyorum çoğu zaman. Anne olabilmek istiyorum ilerde ve o leep denilen işlemler de beni korkutuyor o duruma gelmeden negatife dönmek istiyorum. Aynı zamanda anksiyete de vuruyor yoğun kaygı yaşıyorum. İşten de ayrıldım kendime daha iyi bakabilmek için. Çok kontrolcü bi insanım ve şuan süreci daha iyi yönetebilmek için tavsiyelerinize ihtiyacım var, yalnız olmadığımı duymaya ihtiyacım var ya da