• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv - vajinal siğil

Siğillerim vardı yaktırdım, kalmadılar. Şimdi ise devamlı akıntım geliyor. Muayeneye gittim vajinal tablet ve antibiyotik kullandım geçmedi. Tekrardan gittim bu sefer 2 farklı vajinal tablet verdiler kullanıyorum henüz bitmedi. Hala geliyor akıntım. Smear alacaklar ondan akıntımın bitmesini bekliyorlar. Smearde siğilimin hangi tip olduğu anlaşılır mı acaba? Yoksa kanser riski için mi araştırma yapıyorlar?

[ı]siğillerim vardı yaktırdım, kalmadılar. şimdi ise devamlı akıntım geliyor. Muayeneye gittim vajinal tablet ve antibiyotik kullandım geçmedi. Tekrardan gittim bu sefer 2 farklı vajinal tablet verdiler kullanıyorum henüz bitmedi. Hala geliyor akıntım. Smear alacaklar ondan akıntımın bitmesini bekliyorlar. Smearde siğilimin hangi tip olduğu anlaşılır mı acaba? Yoksa kanser riski için mi araştırma yapıyorlar? [/ı]

selam geçmiş olsun. Smear testinde rahim ağzı kanserleri için tarama yamaktayız.. Siğilinizintipini ancak siğilden alanacak örneğin tipleme tayinine gönderilmesi ile yapabiliriz.

merhaba doktor bey benim de birkaç sorum olacak,

1- eşimden boşandım yaşım 32, ileride karşıma tekrar birileri çıkar ve evlenirsem diye bu hpv aşısını şimdiden yaptırabilir miyim? Bu yaşımda bir koruyuculuğu olur mu?

2- eşim bir senedir başkasıyla ilşkiye girdi aynı zamanlarda benlede ilşkiye girmiş tabi.. En son martta ilşkimiz oldu kendisiyle daha sonra olanları öğrendim ve boşanma sürecine girdik..bu durumda senelik smear kontrollerimi hangi ayda yaptırmalıyım yani mart ayından itibaren olası bir durum varsa bu kaç ay içinde belli our?

Teşekkürler.

selam durumunuza üzüldüm ama hayat devam ediyor. Eğer eşinizde genital aktif siğiller yoksa endişelenmenize panik olmanıza gerek yok. Sizde ya da onda çıkabilecek lezyonlar durumunda sıkıntı başlayabilir. Rutin yıllık smear testlerinizi yaptırmanız yeterlidir. Rahim ağzı kanser aşısını da öneriririm yaptırabilirsiniz. 45 yaşa kadar olan çalışmalar da sonlanıyor çünkü.

selam geçmiş olsun. Smear testinde rahim ağzı kanserleri için tarama yamaktayız.. Siğilinizintipini ancak siğilden alanacak örneğin tipleme tayinine gönderilmesi ile yapabiliriz.

Merhaba.
2 tip aşı çeşidi varmış sanırım. Şimdi aşı yaptırsam tekrardan siğil çıkar mı? Yoksa aşı siğilin çıkmasını mı engeller?

bi sorum olcaktıı doktorum:)özel msj yolladım iletilmedii burdan sorayım dedim:)
iki hafta sonra düüğünüm varrrr göğsümde kist oldugundan dogum kontrol hapı kulanamıyorum..kistleri büyütür diye..düğünden hemen sonra adet olcagımm balayına giderken adet geciktirici kulansam bşy olurmuuuu sonucta oda hormonları etkilerrr demi..içim rahat deilll ya balayını rahat geçirmek istiyorum acaba geciktiricinin yan etkisi olurmu:(:(:(:(

bi sorum olcaktıı doktorum:)özel msj yolladım iletilmedii burdan sorayım dedim:)
iki hafta sonra düüğünüm varrrr göğsümde kist oldugundan dogum kontrol hapı kulanamıyorum..kistleri büyütür diye..düğünden hemen sonra adet olcagımm balayına giderken adet geciktirici kulansam bşy olurmuuuu sonucta oda hormonları etkilerrr demi..içim rahat deilll ya balayını rahat geçirmek istiyorum acaba geciktiricinin yan etkisi olurmu:(:(:(:(

selam kısa süreli kullanacağınız için kistlerinize sorun yaratmayacaktır. Gerginlik dolgunluk hissi yaratabilir.

2 tip aşı çeşidi varmış sanırım. Şimdi aşı yaptırsam tekrardan siğil çıkar mı? Yoksa aşı siğilin çıkmasını mı engeller?

Merhaba.

iki tip aşıdan birisi sadece 2tipe ki onlarda kanser yapan tiplere karşı etkiliyken, diğeri (yani daha pahalı olan) 5 tipe bağışıklık sağlıyor yani siğillerin iyi huylularını da engelliyor.

iki tip aşıdan birisi sadece 2tipe ki onlarda kanser yapan tiplere karşı etkiliyken, diğeri (yani daha pahalı olan) 5 tipe bağışıklık sağlıyor yani siğillerin iyi huylularını da engelliyor.

Yani 5 tipli yaptırmam daha avantaj öyle mi? Hiç siğil çıkarmıyor? bilmiyorumkismile

Back
X