HPV VE CİNSEL İLİŞKİ

TifaTifa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
148
67
98
29
Merhaba arkadaşlar
Evliyim ve Hpv 16 ve cın1 tanısı aldım. Bu dönemde cinsellik devam etmeli midir? Aşının 1.dozunu da oldum. Doktor herhangi bir şey söylemedi bu konu hakkında. Negatife dönmeyi mi beklemeliyim? Prezervatif ile devam mı edeyim? Gerçi prezervatif ile korunmaya rağmen hpv 16 oldu ama bilemiyorum 🥲 Bu durumu yaşayanlar bu süreci nasıl yönetti acaba yardımcı olur musunuz?

Temizlenmeden he tiki tarafta birbirinden bulaştırmaya devam eder kısır döngü olur ki

E size bulaştırmaya devam edecek nasıl bir şey yapılmıyor 🫠 değişik geldi. Başla uzman görüşünde alın isterseniz

Merhaba arkadaşlar
Evliyim ve Hpv 16 ve cın1 tanısı aldım. Bu dönemde cinsellik devam etmeli midir? Aşının 1.dozunu da oldum. Doktor herhangi bir şey söylemedi bu konu hakkında. Negatife dönmeyi mi beklemeliyim? Prezervatif ile devam mı edeyim? Gerçi prezervatif ile korunmaya rağmen hpv 16 oldu ama bilemiyorum 🥲 Bu durumu yaşayanlar bu süreci nasıl yönetti acaba yardımcı olur musunuz?
En önemli hocaların açıklamalarına istinaden; ilişkiye kondomla devam edebilirsiniz, kısmen de olsa kondom sizi korur, pinpon etkisini azaltır, 2. dozdan sonra aşı zaten sizi korumaya başlayacak, eşinizin de aşılanması gerekiyor tabi. Geçmiş olsun.

En önemli hocaların açıklamalarına istinaden; ilişkiye kondomla devam edebilirsiniz, kısmen de olsa kondom sizi korur, pinpon etkisini azaltır, 2. dozdan sonra aşı zaten sizi korumaya başlayacak, eşinizin de aşılanması gerekiyor tabi. Geçmiş olsun.
Prezervatif kullandım çocuk istemediğimizden dolayı ama yine de bulaşmış. O yüzden korkuyorum şimdi

Prezervatif + düğmeli bokser ile daha güvenli olur. Peki ne şikayetiniz vardı da hpv yi öğrendiniz

Prezervatif + düğmeli bokser ile daha güvenli olur. Peki ne şikayetiniz vardı da hpv yi öğrendiniz
Düğmeli boxer alayım o zaman :/
Benim bekarlığımdan beri akıntım vardı bunun için gitmiştim. İlaç kullanmama rağmen azalmadı ve doktor en son hpv testi alalım dedi öylelikle öğrenmiş oldum.

Merhaba arkadaşlar
9 lu aşı 2. Dozdan sonra cinsel aktif kadinda %78 korur demişti bi tane doktor

Eşinizin tepkisi ne oldu? Sizi bu konuda suçladı mı?
Beni suçlayacağı birşey olmadı ki. Ben evlilik öncesi birşey yaşamamıştım fakat o yaşamıştı :) Bunu biliyordum ama hpv taşıdığını oda bilmiyordu, bende bilmiyordum. Bana eşimden bulaşmış oldu yani. Eşimi suçlamıyorum ama bazen sorguluyorum prezervatif kullanmama rağmen neden böyle oldu diye.

Beni suçlayacağı birşey olmadı ki. Ben evlilik öncesi birşey yaşamamıştım fakat o yaşamıştı :) Bunu biliyordum ama hpv taşıdığını oda bilmiyordu, bende bilmiyordum. Bana eşimden bulaşmış oldu yani. Eşimi suçlamıyorum ama bazen sorguluyorum prezervatif kullanmama rağmen neden böyle oldu diye.
Pardon ben yanlış anladım zannettim ki sizin öncesinde ilişkiniz oldu o ilişkiden kaptınız

Bu hastalık sizde olmuş olsaydı eşinizin tepkisi ne olurdu çok merak ediyorum erkekler bu hastalık konusunda ne düşünüyorlar acaba

Back
X