HPV VE TEKRAR ETME OLASILIĞI

qwerttt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2025
61
2
1
29
Merhaba,hpvyi atlatıp yıllar içinde tekrar sıkıntı yaşayan insanlar varmı merak ediyorum,doktorlar hpv nin uçuk virüsü gibi sürekli tekrar edeceğini söylüyorlar,bağışıklığı güçlü tuttuğumuz halde uçuk çıkıyor ağzımıza,nasıl olucak böyle anlamadım,hpv aşısı olduk eşimiz ve kendimiz diyelim,negatifim sonrasında genitalde siğil çıkmasıda olağansa eşimizede siğil bulaşmazmı,cinsel ilişkiyle ağzımıza yüzümüze genitale bulaşması olağan mı,bu kadar problemliyle neden bas bas bağırıp bilgilendirmiyorlar viralse,cüzzama mı dönücez,illaki negatften sonraki süreçte farketmediğimiz siğilimiz çıkamayacak mı?hpvden kurtulup yıllar içinde problem yaşamayan kadınlar varmı merak ediyorum,her 10 kadından 8inde varsa ve erkekler dahil toplumun büyük bölümünde varsa,tekrarlayıcıysa kimse neden sorun yaşamıyor,milletin ağzının yüzünün siğille kaplanması gerekmezmiydi,zaten ekonomik durumlar belli,bizim toplum kalkıpta bunun tedavisini yaptıramaz,maddi durumu çok çok iyi olanlar uğraşabilir anca,devlette bilmiyorum Allah yardımcımız olsun,ama çok ilgilenmiyorlar ki,ilgilenmeye zamanları bile yok,belki saçmalamış olabilirim bilmiyorum konudan konuya atlamış olabilirim ama cevap verirseniz çok sevinirim,hpv den kurtulup sorunsuz problemsiz hayat süren varmı merak ediyorum?

• Çoğu insanda: HPV bağışıklık tarafından temizlenir ve testlerde artık hiç görünmez. Yani pratikte “yok olmuş” kabul edilir. Bu durumda kişi hem belirti göstermez hem de bulaştırmaz.
  • Bilimsel tartışma kısmı: Bazı araştırmalar virüsün hücrelerin içinde “uyur” halde (latent) çok çok düşük seviyede kalabileceğini söylüyor. Bu durumda testlerle saptanmaz, ama yıllar sonra nadiren yeniden aktifleşebilir.
  • Yani günlük yaşam ve tıp açısından bakarsak: HPV’nin büyük ihtimalle hiç girmemiş gibi tamamen atıldığını söyleyebiliriz. Ama bilimsel kesinlik açısından “%100 kalmaz” demek mümkün değil.
Yapay zekaya sordum. Bu yanıtı verdi.

Teşekkür ederim,hpv konusunu kimsenin ağzından duymuyorum,kbb ve baş boyun cerrahı olan bir doktora gittim hpv konusunda tecrübeliydi buna bakarak gittim,çok şükür temizdi ve muayenenin altında bir kafe vardı,doktor inan ki aşağıda kahvaltı yapan insanların yüzde sekseninde hpv var ağzında ama farkında değiller demişti,keşke bizde farkında olmasaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…