HPV VE TEKRAR ETME OLASILIĞI

qwerttt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2025
94
12
3
29
Merhaba,hpvyi atlatıp yıllar içinde tekrar sıkıntı yaşayan insanlar varmı merak ediyorum,doktorlar hpv nin uçuk virüsü gibi sürekli tekrar edeceğini söylüyorlar,bağışıklığı güçlü tuttuğumuz halde uçuk çıkıyor ağzımıza,nasıl olucak böyle anlamadım,hpv aşısı olduk eşimiz ve kendimiz diyelim,negatifim sonrasında genitalde siğil çıkmasıda olağansa eşimizede siğil bulaşmazmı,cinsel ilişkiyle ağzımıza yüzümüze genitale bulaşması olağan mı,bu kadar problemliyle neden bas bas bağırıp bilgilendirmiyorlar viralse,cüzzama mı dönücez,illaki negatften sonraki süreçte farketmediğimiz siğilimiz çıkamayacak mı?hpvden kurtulup yıllar içinde problem yaşamayan kadınlar varmı merak ediyorum,her 10 kadından 8inde varsa ve erkekler dahil toplumun büyük bölümünde varsa,tekrarlayıcıysa kimse neden sorun yaşamıyor,milletin ağzının yüzünün siğille kaplanması gerekmezmiydi,zaten ekonomik durumlar belli,bizim toplum kalkıpta bunun tedavisini yaptıramaz,maddi durumu çok çok iyi olanlar uğraşabilir anca,devlette bilmiyorum Allah yardımcımız olsun,ama çok ilgilenmiyorlar ki,ilgilenmeye zamanları bile yok,belki saçmalamış olabilirim bilmiyorum konudan konuya atlamış olabilirim ama cevap verirseniz çok sevinirim,hpv den kurtulup sorunsuz problemsiz hayat süren varmı merak ediyorum?

• Çoğu insanda: HPV bağışıklık tarafından temizlenir ve testlerde artık hiç görünmez. Yani pratikte “yok olmuş” kabul edilir. Bu durumda kişi hem belirti göstermez hem de bulaştırmaz.
  • Bilimsel tartışma kısmı: Bazı araştırmalar virüsün hücrelerin içinde “uyur” halde (latent) çok çok düşük seviyede kalabileceğini söylüyor. Bu durumda testlerle saptanmaz, ama yıllar sonra nadiren yeniden aktifleşebilir.
  • Yani günlük yaşam ve tıp açısından bakarsak: HPV’nin büyük ihtimalle hiç girmemiş gibi tamamen atıldığını söyleyebiliriz. Ama bilimsel kesinlik açısından “%100 kalmaz” demek mümkün değil.
Yapay zekaya sordum. Bu yanıtı verdi.

Teşekkür ederim,hpv konusunu kimsenin ağzından duymuyorum,kbb ve baş boyun cerrahı olan bir doktora gittim hpv konusunda tecrübeliydi buna bakarak gittim,çok şükür temizdi ve muayenenin altında bir kafe vardı,doktor inan ki aşağıda kahvaltı yapan insanların yüzde sekseninde hpv var ağzında ama farkında değiller demişti,keşke bizde farkında olmasaydık

Lezyon my var ağzında

Lezyon my var ağzında
Sanırım yok,en son kbb gittiğimde temiz olduğunu,hpv olan kişileri çok gördüklerini söylediler,bademcik kistim olduğunu söylediler, özeldeki doktor gırtlağımada baktı,devletteki doktora yakın zamanda gittim,gırtlağıma bakmadı,zaten ağzımı açıp aynadan baktığımda görülüyor bademcik kisti,yani herşeyden şüphe eder oldum panik halindeyim,ama yoruldum aynı zamanda biraz da saldım,şu kafama takıldı,devlette gırtlağa bakmıyorlar,hpv olan çok insan var madem gırtlağa neden bakmıyorlar,ağızdaki lezyonu yaktın tamam ya gırtlaktada varsa ne olacak,bilmiyorum çok önemsemiyorlar,Allah kimsenin başına vermesin,

10 yıl önce geçirdim.konizasyon oldum ve iyileştim.birdaha da tekrarlamadı.ne siğil oldu nede testlerimde bir sorun.
İyi olmanıza çok sevindim,hatırlatmakta istemiyorum aslında ama merak ediyorum,çok siğil çıkmışmıydı sizde,kaç kare yaktırdınız,daha sonrasında tekrarladımı siğille?hpv aşısı oldunuz mu,evlimisiniz bilmiyorum,eşinizle aranızda hpv konusu oldumu?siğil etkiledimi sizi?çok soru sordum farkındayım kusura bakmayın,cevap verirsenizde ayrı sevinirim

Merhaba.Ben de sadece minik nokta kdr bir siğil olmuştu.Yaktırmadım ameliyattan sonra kendi kayboldu.eşimde çok siğil çıkmıştı.Evlendikten 1,5 sene sonra oldu bunlar.Hpv 6ay-3 sene arasında kuluçka yaşayabiliyor.o yüzden eşime çıkışmadım ,sorunu çözmeye odaklandık.Eşimde çok fazla siğil vardı özelde bir solüsyon vermişlerdi ,sürekli onu sürdü ve 1-2 ay içinde tamamen iyileşmişti.Hpv testinde tip 11 vardı sadece .en düşük riskli tip olmasına rağmen ben de cin1-2 oluştu.Soğuk konizasyon ameliyatı oldum ve ameliyat başarılı oldu.Birdaha da tekrarlamadı.en son 2 sene önce vermiştim sanırım test temizdi.Aşı olmadım .

Bende özel bir hastanede baktırmıştım üstünkörü baktı bir şey yok dedi daha sonra tekrar özel bir kliniğe gittim baş boyun cerrahisi bir uzmandı
ağız içime baktı yanak kısımlarıma ondan sonra dilime ön diş eti dudakları birleşen kısma baktı alt kısma baktı ve en son kamerayla boğazıma baktı diş etimde bir şişlik vardı 25 Haziran’dan beri aynıydı minik böyle beyaz bir kabarcık ama hiç geçmedi Fistül dedi o da diş eti iltihabîdan dolayı oluşmuş hala da öyle aynı duruyor ayriyeten de benim en çok takıldığım şeylerden bir tanesi dilimin altında orta kısmında minik birkaç tane kabarcık var dilimle aynı renk ama onlar da mayıs haziranda fark ettim o zamandan beri aynılar belki önceden beri vardı ama bilmiyorum çok ben de ağzımın içine çok hâlâ bakıyorum hatta evliyim hatta eşime de dedim bir daha hiçbir şekilde yani ben veya o oral teması olmayacak dedim çünkü bu beni çok korkuttu çünkü genital HPV’si olan biriydim yıllardır siğil çıkartmadım aşılıyım eşimde de bir şey yok ama insan korkuyor

Ayriyeten de dilimin altındaki ya da tükürük bezinden dolayı oluştuğunu söyledi yani zararsız bir şey bunlar fiil değil dedi ama ben hala mesela onları kafaya takıyorum hani neden gitmiyorlar gibisinden ama hala onlar da öyle sabitler yani dilimin altında

Çok sevindim inşallah ben ve diğer herkes sizin gibi kolaylıkla atlatır,beslenmenize dikkat ettiniz mi?ömür boyu dikkat etmeyi düşünüyormusunuz?

En azından çok kafaya takmayın bende bu yüzden psikolojik olarak çok etkilendim bakmaya bile dayanamıyorum ama yorumları okuyup kolay atlatanları ve sonrasında problem yaşamayan insanları duyunca çok mutlu oluyorum

Bu
sizin hpv testinizde mi tip 11 çıkmıştı?eşiniz aşı oldumu?eşiniz hpv testi yaptırdımı?sormak hoşuma gitmiyor ama sağlık bu,eşinizle cinsel hayatınızda,hpv yüzünden oral yapmak konusunda kendinizi sakınıyormusunuz?tedavinizden ne kadar süre sonra cinsel hayatınıza kaldığınız yerden devam ettiniz?aşı olmamanıza doktorunuz yada doktorlar ne tepki verdi?aşı neden olmadınız?korkunuz varmı?

evet benim testimde tip 11 çıktı.eşim ve ben aşı olmadık.eşimle özel hayatımızda bir kısıtlamamız yok .Ameliyattan 4-5 ay sonra herşey normal şekilde devam etti(onkolog tavsiyesiyle) aşı tavsiyesi vermedi.kadın doğumcu aşı tavsiye etti,ilaçlara aşırı alerji geliştirdiğim için yaptırmadım benim için daha büyğk riskti.eşim hiç test yaptırmadı,aşı da olmadı.İkimizindr bağışıklığı kuvvetlidir.Sadece solüsyonla siğillerden kurtuldu birdahada olmadı.Ben de iyileşince herşey normale döndü.testim de temiz gelmişti.Bir korkum da olmadı hiç:) 7 ay öncede doğum yaptım.

Tip 11 çok düşük riskli olduğu için vücuttan atılması diper tiplere göre daha kolay demişti dr.o dönem zor şeyler yaşadım stresle çok hastalanmıştım,düşük risk olmasına rağmen cin1-2 ye ilerlemişti.herşey yolunda aklıma bile gelmiyor hiç bitti gitti.Kazanılmayacak bir savaş değil.

Çok sevindim mutlu oldum oldum
Allah daha iyi etsin

Evet genital için sordum,ama heran panik halindeyim zaten ağzımada birşey olurmu korkusu var
Genital için hiçbir şey yapmadım desem yeridir ben zaten sigara vesaire kullanan biri değilim hiçbir şey yapmadım yani şu anda da hamileyim mesela 8:30 aylık ama dediğim gibi 2019’da geçirmiştim o zamandan bu zamana hiç çıkartmadım az konusuna gelince ben de sürekli panik halindeyim mesela hala ama sana şu kadarını söyleyebilirim bunu bilmeyen o kadar insan var ki ve çoğu kişi oral olarak yapıyor yapmayan hiçbir kimse yok yani çift olarak da evli olarak da o yüzden takma bence çünkü takarsan canın sıkılır eline aynayı ışığı alıp aynanın karşısında sürekli kendinin cilerek üzmekten başka hiçbir işe yaramaz o yüzden inceleme yani çünkü gerçekten dışarıda bunu bilmeden yaşayan binlerce insan var yani ki sana şu kadarını söyleyebilirim ben yıllardır ben de bilmiyordum sadece birkaç aydır biliyorum keşke ben de bilmeseydim mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…