HPV!!!

Nessas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2015
5
0
34
Merhaba bugün doktora gittim hpv şüphesiyle 2 tane siğilim için doktor ilk smear yaptı ve il 33 kremini verdi eve gider gitmez uyguladım ve siğiller anında kurudu fakat iz kaldı . Daha önce bu ilacı kullananlar var mı ve smear testi için 1 hafta beklemem gerekşyor eğer smear temiz çıkarsa biyopsiye gerek oluyor mu?

Merhaba Nessas, Senin biraz kafan karışmış. Biraz panik yaptın sanırım.
Sana yardımcı olmaya çalışayım. Eğer genital bölgende siğil varsa HPV virüsü olma ihtimali var.
Diğer yandan olmama ihtimali var. Bunu öğrenebilmen için HPV-DNA genotipleme diye bir testi yaptırman gerekiyor.
Smear testiyle HPV olup olmadığını anlamak mümkün değil. Doktor senden HPV DNA testi için sürüntü ( yani içerden az bir parça) aldı mı?
Ayrıca bir not; Smear temiz çıkarsa biyopsi yaptırmana gerek yok. Temizse temizdir :)

Merhaba Nessas, Senin biraz kafan karışmış. Biraz panik yaptın sanırım.
Sana yardımcı olmaya çalışayım. Eğer genital bölgende siğil varsa HPV virüsü olma ihtimali var.
Diğer yandan olmama ihtimali var. Bunu öğrenebilmen için HPV-DNA genotipleme diye bir testi yaptırman gerekiyor.
Smear testiyle HPV olup olmadığını anlamak mümkün değil. Doktor senden HPV DNA testi için sürüntü ( yani içerden az bir parça) aldı mı?
Ayrıca bir not; Smear temiz çıkarsa biyopsi yaptırmana gerek yok. Temizse temizdir :)
Doktorum sadece smear aldı benden. Hpv falanda demedi bana

Doktorum sadece smear aldı benden. Hpv falanda demedi bana

HPV şüphesiyle 2 tane siğilin için smear demişsin ya. Sende siğil var değil mi? Ve doktor sana HPV'den şüpelendiğini söyledi mi? Eğer öyleyse smear'de HPV ile ilgili sonuç çıkmaz. Onun testi ayrı. Bence doktoruna bir sor.

Evet 2 tane vardı ama şimdi kayboldu doktor çok önemli bişey değil dedi ama ben hala kafama takıyorum cerrahpaşada bir doktor duymuştum oraya gidecem şu smear testinden sonra

Kaybolduysa çok iyi. İçin rahat etsin istiyorsan ikinci doktora da git tabi.
HPV testini de yaptır mutlaka. Sağlık sigortası karşılamıyor ama nispeten uygun laboratuvarlar var. En azından öğrenmiş olursun.
Smear testinden de korkma. Genelde test sonucun bekleme süresi sıkıntılı ama sonra boşuna takmışım diyorsun :)
Geçmiş olsun.

Ben gardasil 3. son aşımı 5 aralık ta oldum. İzmir'de Alsancak Dr. Orkan Tatlı bey de oldum. Kensisi adı gibi tatlı bir doktor :) kesinlikle reklam amaçlı yazmıyorum. İstediğiniz doktora gidin zaten. Özelden mutlaka mesaj atan olacaktır diyeaçık açık yazıyorum. Aşı 3 doz tek aşı fiyatı 250 TL. Eğer bu meretten korunmak için %1 ihtimalim varsa ondan yararlandım. Zaman ilerliyor ve her sene yeni yeni aşılar bulunuyor umarım bu tarz hastalıkların da kesin tedavileri bulur da kurtuluruz. İçinizi sıkmayın. Malum sıkıntıya strese gelmiyor bu hastalık :)

X