Gebeliğe Hazırlık HSG cektirenler bilgi verebilir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok gecmks olsun insAllah temiz cikar bende anestezili cekinmistim doktorum anestezi onermisti anestezi olmadanda kimisi agri yok diyor kimisi agriyor diyor kisiden kisiye degisiyor sanirim hassasiyetimize vucut yapimiza bagli olarak islem cok kisa bir islem tuplere bir sivi vererek acikligi kontrolu saglaniyor sonucunuzuda hemen o anda esiniz disardaysa ona bile soyluyor benim doktorum cektikten sonra ayilinca esinide al gel tüpler tikirinda masallah ne versen gider ordan diyip gülmüş mesela 😀😀insallah sizinde guzel cikar🤲
Hahahah o doktor kim ya cok iyi 😁 Insallah cok tesekkur ederim dileginiz icin. Tuplerin tikali olmasi halinda can acisi oluyo sanirim. Ben tuplerimde bi problem oldugunu dusunmuyorum acikcasi rahimde bi gariplik var gibi geliyo ayda bi defa canima kast ettigi icin 😁 insallah temiz cikar

Ben geçen yıl Ocak ayında hsg yaptırdım şubatta kimyasal gebelik geçirdim martta hamile kaldım sürpriz bir şekilde şuan kızım kucağımda
Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin guzel omru olsun insallah 🙏 Aslinda gebelik icin degil adet sorunlarim oldugu icin cektiriyorum doktorumun istegiyle ha yan etki olarak gebelik olursa da cok mutlu olurum

Anestezili çektirdim, doktorum zaten diger türlüsünü önermedi kendini kasınca yanlis sonuç alabiliyoruz dedi. Anesteziden korkacak bisey yok yalnız zaten 10 dakikalık bir uyku için cok minik doz bir Anestezi veriliyor yani öyle mide bulantisi sersemlik falan hic yasamadim 11 de girdim 11.30 da odama cikarilmis doktorumla konuşuyordum sonucu.
Cok şükür hic bir sorun yoktu. Insallah sizinde kolayca gecer 🌸
Yaa doktorum yok anestezi derse zaten yapicak bisey yok sadece 10dkcik icin anestezi almak istemedim aciyla alakali bi gerginligim olmadigi icin benim insiyatifime birakirsa almicam insallah. Sigara kullaniyorum beni tedirgin eden tek konu o o yuzden istemiyorumda biraz. Bakalim persembe gorucez 😊

Hahahah o doktor kim ya cok iyi 😁 Insallah cok tesekkur ederim dileginiz icin. Tuplerin tikali olmasi halinda can acisi oluyo sanirim. Ben tuplerimde bi problem oldugunu dusunmuyorum acikcasi rahimde bi gariplik var gibi geliyo ayda bi defa canima kast ettigi icin 😁 insallah temiz cikar
Dualarim sizinle bisey cikmaz insAllah Allahin izniyle❤💝🤲🤲

Selamlar herkese oncelikle cok tesekkur ederim her birinize yorumlariniz dilekleriniz icin 🙏 Hsg yi cektiremedim soyle biseyler oldu oncelikle doktorum smear ve ca125 sonuclarini gormek istedi. Rahim ve rahim agzi kontrolum temiz cikti cok sukur hormonlarimda gayet iyi. Sanirim boyle olunca hsg oncesi esimden sperm testi istedi. Anlasmazlik oldu aramizda cunku ben cocuk dusundugumu soyledim ama asil gelme amacimin adet agrilari ve kanamalari oldugunu soyledim ama doktor sadece cocuk dusunuyorum dedigimi dinledi galiba 😁 Onun disinda her seyi gorduk sadece tupleri gormedik adet agrima sebep olacak bi baglanti bulamadi oyle olunca apranax icmemi onerdi 😊 Velhasilkelam bi adet agrisi ve kanamasi baki kalicak anladigim kadariyla rabbim izin verirde bikac ay icinde hamile kalirsam gerek kalmayacak hsg icinde. Olmazsa da direkt ecomar a gitmeyi dusunuyorum orda hemen cektirebilirmisim cektireceklerin aklinda olsun sadece hsg cektirmek istiyosaniz hastane sureci biraz uzatiyo bi klinige veya goruntuleme merkezine gitmek daha mantikli. 👍

Merhaba ben kasım ayında çektirdim
Tam anesteziyle çektirdim saat 14:00 de çektirmiştim 7 saat aç karna ama sigara içmiştim hiç bir yan etkisi olmadı zaten de doktor sigarayla ilgili birşey demedi ,
Kendime geldikten sonra da hemen sonuç için doktor çağırdı ve durumumu anlattı yani hepsi aynı gün içinde oluyor ,
Anestezi konusuna gelincede doktorum bana direk olarak anesteziyle çektiklerini anestezisiz olmayacağını söyledi,zaten bende anestezili istiyordum ,hsg çektirmeden önce bende araştırdım ,hiç anesteziye gerek yok 5 dkkalık bi işlem , hiç acı çekmedim diyenlerde oldu ,çok ağrılı bi işlem deyip gözümü çok korkutan da oldu bu tamamen acı eşiğiyle alakalı ama çoğunluk anesteziyi tavsiye etti ,bence durumunuz varsa anestezi alın derim acı çekmeye ne gerek var riske atmayın derim ,
Çekim bittikten sonra kendime geldiğimde bi kaç damla kan geldi ve regl sancısına benzer sancım oldu iki saat içinde hepsi geçti ,onun dışında mide bulantısı baş dönmesi vs başka hiç bi sorun olmadı bu kişiden kişiye değişir tabi ,eğer korkularınız varsa hiç korkmayın gayet basit bi işlem 🌸

(Ben dış gebelik sonrası (sol tüp alındı) kalan sağ tüpümün durumunu öğrenmek için çektirdim bi sıkıntı çıkmadı 6 aydır da istiyoruz fakat olmuyor şimdilik bi sıkıntıda çıkmadı hsg de bakalım nasip bekliyoruz)
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🌺
Benimde geçen mart ayında sol tüp alındı dış gebelikten dolayı 3 ay korunduk sonra tekrar denedik olmadı . Yarın muayene olup hsg çekmesini isticem doktorun...

Anesteziyle çektirdim genel yaptılar zaten çok kısa bir işlemmiş belki 10dk anca uyumuşumdur ama anestezisiz acılı olduğunu duydum cesaret edemedim doktorumda zaten direk anestezi önerdi. Hiçbir şey hissetmedim en ufak bir ağrım sızımda olmadı tüplerim açık çıktı şükür sonuçlara hemen baktı doktorum yaptığı için.
Rahim filmi sonrası mi hamile kaldınız ve doğal yolla mi ?

Back
X