Merhabalar,günlerdir araştırdığım bir konu ve bugün işlemim gerçekleştiği için bende deneyimimi yazmak isterim.
Anestezisiz devlet hastanesinde rahim filmi çektirdim. Doktorun istediği gün ultrasondan randevu aldım imzalanacak evrakları verdi ve regl bitiminden 2-3 gün sonrasına randevu oluşturdu.
Evrakta ; bazı izinler,imzalar vs var. Yatak bezi ve şırınga istemişler. (Götürdüm ama kullanmadılar zaten hazırda orada vardı) Regl-hsg arası ve sonrasında 2gün cinsel ilişki yok. 1 saat önce ben Arveles ağrı kesici içtim. İşlem günü röntgende tekrar kayıt oluşturduk.
İşlem : +/- 15 dakika sürdü. İki kadın personel ilgilendi. Kalçadan kas gevşetici iğne yapıldı. Spekulum takılması dışında hiçbir şey hissetmedim hatta sordum daha başlamadınız mı diye işlemin ortasındayız dediler o derece hiç birşey hissedilmiyor.Bende teknik problem oluştu ve sıvıyı birkaç kere verdiler bazen hissettim bazen hissetmedim. Acı yok regl ağrısı oda bende 10 üzerinden 3 şiddetinde oldu. Canım çok tatlıdır iğne bile vurulurken kötü oluyorum ama çıkarken bu muymuş diye çıktım. İşlem bittikten sonra ve gün içinde ağrı olmadı. Sonuçlar normal çıktı Tüpler tıkalı vs olunca sanırım ağrı oluyor okuduğum deneyimlere göre. Acı değil ağrı regl ağrısının derecelerini düşünerek baz alabilirsiniz bence. Kısacası canı tatlı biri olarak günlerce stres yapacak bir durum yokmuş.