HSG (RAHİM FİLMİ) ANTALYA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

CERKN

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2025
4
0
1
28
Merhabalar,günlerdir araştırdığım bir konu ve bugün işlemim gerçekleştiği için bende deneyimimi yazmak isterim.
Anestezisiz devlet hastanesinde rahim filmi çektirdim. Doktorun istediği gün ultrasondan randevu aldım imzalanacak evrakları verdi ve regl bitiminden 2-3 gün sonrasına randevu oluşturdu.
Evrakta ; bazı izinler,imzalar vs var. Yatak bezi ve şırınga istemişler. (Götürdüm ama kullanmadılar zaten hazırda orada vardı) Regl-hsg arası ve sonrasında 2gün cinsel ilişki yok. 1 saat önce ben Arveles ağrı kesici içtim. İşlem günü röntgende tekrar kayıt oluşturduk.
İşlem : +/- 15 dakika sürdü. İki kadın personel ilgilendi. Kalçadan kas gevşetici iğne yapıldı. Spekulum takılması dışında hiçbir şey hissetmedim hatta sordum daha başlamadınız mı diye işlemin ortasındayız dediler o derece hiç birşey hissedilmiyor.Bende teknik problem oluştu ve sıvıyı birkaç kere verdiler bazen hissettim bazen hissetmedim. Acı yok regl ağrısı oda bende 10 üzerinden 3 şiddetinde oldu. Canım çok tatlıdır iğne bile vurulurken kötü oluyorum ama çıkarken bu muymuş diye çıktım. İşlem bittikten sonra ve gün içinde ağrı olmadı. Sonuçlar normal çıktı Tüpler tıkalı vs olunca sanırım ağrı oluyor okuduğum deneyimlere göre. Acı değil ağrı regl ağrısının derecelerini düşünerek baz alabilirsiniz bence. Kısacası canı tatlı biri olarak günlerce stres yapacak bir durum yokmuş.

Geçmiş olsun kan testini ne zaman verdiniz aynı gün mü?
Tüp bebek için mi? Birkere tüp bebek merkezine kayıt yaptırmak için ve bilgi almak için geçen ay yumurtlama dönemimde randevu aldık Serap hanıma.Gebelik için yapılan rutin kan ve hormon testleri o gün yapıldı,hsg istedi. Regli sonrasını beklemek zorunda kaldım hsg için. Hepsine toplu bakmak istiyorlar değerlendirme aşamasında bu sebeple sonuç göstermeye önümüzdeki günlerde gideceğim.

Ay bu tecrübenizi görmek beni çok rahatlattı bende Antalya eah’de tüp bebek düşünüyorum. O kadar kötü yorum görüyorum ki HSG’den korktuğum kadar tüp bebekten korkmuyorum gerçekten.

Ay bu tecrübenizi görmek beni çok rahatlattı bende Antalya eah’de tüp bebek düşünüyorum. O kadar kötü yorum görüyorum ki HSG’den korktuğum kadar tüp bebekten korkmuyorum gerçekten.
Bende günlerce yazı okudum çoğu anestezili deneyimdi,o yüzden içim rahatlamadı ama cidden vajinal muayene olmaktan farkı yok. Bende şaşırdım çıkarken :)

Bende günlerce yazı okudum çoğu anestezili deneyimdi,o yüzden içim rahatlamadı ama cidden vajinal muayene olmaktan farkı yok. Bende şaşırdım çıkarken :)
Ay inşallah benimde öyle olur muhtemelen ağrı kesici kas gevşeticilerde işe yaramıştır. Doktorunuz kimdi

Yok bana dedilerki hsg için kan filmi verilecek , devlet adetin 2. Dedi, biri aynu gün dedi, biri yanlış biliyor.

Doğru olabilir,Doktor Serap hanım ilk gittiğimde reglinin 2.günü gel dedi gittim danışmadaki kadın hsg çektirdin mi dedi yok dedim onuda çektir öyle gel dedi. Zaten ilk gittiğimde kan vermiştim. Ama 2.günü muhabbeti doğru asıl testler ogün oluyormuş tüp bebek için. ben şöyle mantık oturttum zaten hsg regliden sonra çekiliyor. Oyüzden tedavi bir sonraki regliye kalıyor çünkü olur verirse 2.günü ilaçlara başlıyor. Hsg çektirmeden olur vermeyeceği için nasılsa kasıma kalıyor Kasım reglimin 2.günü tekrar kan veririm diye düşündüm. İlk kan testi ve hsg sonuçlarımı göstereceğim regliden önce gidip net bilgi alacağım süreçle ilgili sonra 2.günü birdaha gideceğim tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…