• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hucre ??

Sagolun arkadaslar aslinda gepimiz bu yolda kardesiz...bnmkiler 2gun embryosu..cok yumurtam var dollenip dondurulan..neden uc kondu bilmiyorum aslinda...buda negatif gibi bi his var icimde ama bol bol dua ediyorum allah hepimize hayirli bebisler nasip etsin...olmazsa yilmadan deniyces ..imtihanimiz bu bizim sabredelim insallah hepimiz...

Allah yardıncınız olsun. İnşeAllah güzel haberlerinizi alırız. Bence sana en iyisini yapmışlar. Hep içimden geçiriyorum keşke bana da erken koysalardı, 11 embriodan yalnızca 4-ü transfer edildi, 5. güne kadar bekletildikleri için. Hep aklımdan geçiyor, belki daha sağlıklı olanlar labarotuvar ortamında daha fazla dayanamamışlardır diye.... Tabii Rabbimin taktiri böyleymiş. Ben isterdim hepsini sırayla koysunlar. Belki biri tutunurdu. Neyse demek istediyim sen hiç bir şeye takılma, o kadar umutsuz olduğu halde hamile kalanlar var ki....

Sürmeye ciğim ...elimizden geleni yapıyoruz takdir allahtan artık..benim mayısta 23 yumurta toplanmıştı 11ini kaliteli diye ayırdılar..ikisi mayısta kondu diğerleri donduruldu ..ilkinde daha mi heyecanlıydım bu sefer böyle uyuşmuş gibi beynim..tek 10 ocak oldun öğrenirim diyorum

Encan çok sevindim..rabbim bir ömür boyu evladınla guldursun inşallah
saol tatlım darısı sizlere inşallah ama umutsuz olma sakın benim sadece 4 yumurtam vardı 4 düde döllendi 2 si tıransver edildi diğer 2 side donmaya bırakılmıştı ama malesef gelişimleri durmuş bende çok üzülmüştüm keşke dursalardı en azında bu olmasa bile tekrar denerim diye düşünüyordum bu beni rahatlatıyordu ama çok şükür biri tutunmayı başardı bence hiç umutsuz olma güzel düşün inşallah sen ve diğer arkadaşlar 2013 de mutlu haberler alırsınız:16:

Transferden sonra atmayın diyor hekimler herkes yatan gerekir di:(

ben 1 saati transfer masasında kalan 3 saatide odada yatarak geçiriyorum her seferinde ve o gece hep hastanede kaldım
bana 3 gün yatmam söylendi ama ben hep yattım ve banyomu 1 haftadan önce yapmadım hiç takdir allahın biz elimizden geleni hep yaıyoruz ona ol demesi düşüyor inşallah bu sefer ol demiştir.

kızlar bilgim olduğu kdar size yardımcı olmak istiyorum çünkü bende geçtim bu yollardan bu yüzden takip ediyorum sizi ben ilk 2 denememde yattım hiç kalkmadım yemeği bile yatarak yedim ama buseferki dr yatma dedi bende yatmadım sadece ilk gün dinlendim okadar hatta tıransverden sonra bile hiç odaya almadılar beni hemen eve gönderdi hatta hemen vc ye git idrarını boşalt dedi ben korktum tabi hemen tuvalete gitmekten ama gittim hatta çarşıya bile çıktım çok şükür rabbim nasip etti bencede verecek rabbim herne yaparsan yap veriyor:16:

Cumartesiden sonra dun bir saat tek disari ciktim evde yatiyotum dolaniyorum ymk fln kayinvalideme yardim ediyorum cay fln dolduruyorum ..normalde bn biraz hoplaya xiplaya is yaparim simdi tabii dikkat ediyorum..aslinda bu sureci stressiz kasmadan gecirmemiz gerekiypr..rabbim dediginiz gibbi bizden dogacak bir yavrumuz varsa olur..olmazsada onunda bi hayri vardir..boyle oldugunu bildigimiz halde yinede iste hep bi acabalar var iste:/

Benim doktorum da kesinlikle yatma taraftarı diyil. Diyor ki, transferden sonra bilimsel olarak 15-20 dakika yatmak için yeterli bir süre, biz hastalarımızın içi rahat etsin diye 1 saat yatırıyoruz. Embirio 20 dakika içinde rahimde kendine yatak ediyor, o zamandan sonra zıplasan bile düşmez. Düşeceyi de varsa yatsan bile fark etmez.Yat-yat insan strese giriyor, bu da yan etki ola biliyor.

Kesinlikle yatmaya karşı. Hatta ben sordum ki, transferden sonra 1 saatliyine sabah yürüyüşü zararlı ola bilirmi, aksine faydalı olur dedi.

Düşünsenize normal hamilelik zamanı kim günlerce yatıyor ki... Hayat normal akışında giderken bir bakıyolar adet gecikdi.
Kız kardeşim evlendiyi ay hamile kaldı. Hamileliyi kesinleşmemişken hopladı-zıpladı düşmedi. Kesinleşdikden sonra kendine dikkat etmeye başladı.

Ağır iş yapmamak şartıyla günlük yaşama devam.

Cumartesiden sonra dun bir saat tek disari ciktim evde yatiyotum dolaniyorum ymk fln kayinvalideme yardim ediyorum cay fln dolduruyorum ..normalde bn biraz hoplaya xiplaya is yaparim simdi tabii dikkat ediyorum..aslinda bu sureci stressiz kasmadan gecirmemiz gerekiypr..rabbim dediginiz gibbi bizden dogacak bir yavrumuz varsa olur..olmazsada onunda bi hayri vardir..boyle oldugunu bildigimiz halde yinede iste hep bi acabalar var iste:/

Ben de ilk neqatifimi aldığımda aklımda bir sürü acabalar dolanıyordu. Ta ki, kız kardeşimin olayına kadar. Baktım ki, o kadar dikkatsizlik, darbe karşısında oluyorsa, demekki bende olacağı yokmuş ki, olmadı. Ondan sonra içim rahatladı.

Benim doktorum da kesinlikle yatma taraftarı diyil. Diyor ki, transferden sonra bilimsel olarak 15-20 dakika yatmak için yeterli bir süre, biz hastalarımızın içi rahat etsin diye 1 saat yatırıyoruz. Embirio 20 dakika içinde rahimde kendine yatak ediyor, o zamandan sonra zıplasan bile düşmez. Düşeceyi de varsa yatsan bile fark etmez.Yat-yat insan strese giriyor, bu da yan etki ola biliyor.

Kesinlikle yatmaya karşı. Hatta ben sordum ki, transferden sonra 1 saatliyine sabah yürüyüşü zararlı ola bilirmi, aksine faydalı olur dedi.

Düşünsenize normal hamilelik zamanı kim günlerce yatıyor ki... Hayat normal akışında giderken bir bakıyolar adet gecikdi.
Kız kardeşim evlendiyi ay hamile kaldı. Hamileliyi kesinleşmemişken hopladı-zıpladı düşmedi. Kesinleşdikden sonra kendine dikkat etmeye başladı.

Ağır iş yapmamak şartıyla günlük yaşama devam.

kızlar hücre sayısı transferden sonra yatmak v.s bunlar sadece sebeb rabbim ol derse bu dünyada alması gereken nefes varsa biz neyapsakta olur
benim de bu güne kadar ki tedavilerimde embriyolarımın durumu çok kötü değildi hatta 3. tedavimi izmirde yaptırdık sırf emriyolar tutunsun zarar gelmesin diye izmirden balıkesire dönmedik ve kalacak yerimizde olmadığı için 13 gün pansiyonda kalmıştık ama sonuç maalesf negatifti
bizim gibi izmirde tüpbebek yaptırıp embriyoları bizden de kötü olan arkadaşlarımızdan memleketlerine dönenler anne oldu çoktan
yani
bunlar hep sebeb bence herşey rabbimin istemesine bağlı o ol dedimi herşey olur
hamile kalıpta bebeğini istemediğinden düşürmek için türlü yöntemler kullanan bir sürü kadın var ama bebek ne yapsada düşmüyo çünkü yaşayacağı günler var allahtan başka kimse onun dünyaya gelmesine engel olamıyo
ama siz bence yinede dikkat edin
tedbir sizden takdir allahtan çünkü o istedimi olur
inş sizinde olmuşturda 9 ay sonra bebişlerinizi kucağınıza alırsınız
amiiiiiiiiiiiin:49::49::emir_bebek::emir_bebek:

Ozmn arkadaslar hepimiz burdan bi grup kuralimmi..herkes suanki durumunu
Yasini nerde tedavi hordugunu ..hangi tedavilerden gectigini sorununu yazsin mi :)

Yasini nerde tedavi hordugunu ..hangi tedavilerden gectigini sorununu yazsin mi :)

ben 29 yaşındayım 6 yıl bitti evleneli sebeb erkek infertilitesi 4 kez tüpbebekten negatif aldık çok üzüldük ama daha zamanı gelmemiş herhalde
ilk 2 denememi izmir irenbe tüp bebek merkezi 3. denememi ege üniversitesi tüp bebek merkezi 4. son denememi istanbul tüp bebek merkezinde yaptırdım
şu an 2 yıldır aradayız çok yıkıldığımız üzüldüğümüz için tekrar cesaret edemedik
ama bekleyerek zaman boşa gidiyo ve 5.denememizi yaptırıcaz allah nasip ederse 4 tedavimdede hep ben eşime duyduğum merkezlere gitmek konusunda ısrar ettim bu sefer o karar verecek acıbadem istanbulda yaptıralım istiyor eşim bu sefer ki tedavimizi ama şu anda zaman belli değil enkısa zamanda başlıycaz nasip olursa
inş hepimiz birgün seviniriz:49:

Bende 31 yasindayim on yillik evliyim..almanyada yasiyorum orda genetik seker hastasi oldugum icin baya bi tedavi oldum cunku dogarsa bebegim seker hastasi dogacakti..ama maalesef biraz yanlis tedavi uygulanmis pko lu oldugumu solemediler .istambulda umut tup bebekte randevu aldim orda bana pkolu oldugumu kilo verip metformin ilacini kullanarak bebek sahibi olursun dediler bir sene kullandim ama birsey olmadi bnde daa fazla beklemek istemedim..kayinvalidemler antalyada yasadigi icin antalya tup bebek merkezinde mayisda ilk tup bebege basladim 25 yumurtam toplandi 11 bitinvi kalite ikidi transfer edip digerleri donduruldu negatif...bu ayin 29 unda donmus embryolardan transfer oldum..bekliyorum iste..hayirlisini diliyorum hep allahdan..ona siginip caba sarf edip beklicem nasipse artik;)

Bende 31 yasindayim on yillik evliyim..almanyada yasiyorum orda genetik seker hastasi oldugum icin baya bi tedavi oldum cunku dogarsa bebegim seker hastasi dogacakti..ama maalesef biraz yanlis tedavi uygulanmis pko lu oldugumu solemediler .istambulda umut tup bebekte randevu aldim orda bana pkolu oldugumu kilo verip metformin ilacini kullanarak bebek sahibi olursun dediler bir sene kullandim ama birsey olmadi bnde daa fazla beklemek istemedim..kayinvalidemler antalyada yasadigi icin antalya tup bebek merkezinde mayisda ilk tup bebege basladim 25 yumurtam toplandi 11 bitinvi kalite ikidi transfer edip digerleri donduruldu negatif...bu ayin 29 unda donmus embryolardan transfer oldum..bekliyorum iste..hayirlisini diliyorum hep allahdan..ona siginip caba sarf edip beklicem nasipse artik;)

inş canım allah gönlüne göre versin bizler bir bebeğe sahip olabilmek için çok uğraşıyoruz inş bu çabalarımızın karşılığını verir rabbim
bak taaa ALMANYA lardan gelmişsin inş sonucun pozitif olurda almanya ya bir bebekle dönersin:49::emir_bebek::emir_bebek:

Orda maalesef okadar buyuk bi dorun olarak gormuyorlar senle empati kuramiyorlar..bizde vatanimizi sectik..en azindan doktorumuz samimi yaklasiyor

İnşeAllah bu sefer olumlu cevap alırsınız.

Merak etdiyim bir şey var, mayıs ayından bu yana ilk kezmi dondurulmuş denediniz? Eğer öyleyse sabrınız baya büyükmüş.

Evet ilkini yeni demedik daha..almanysdan antalyaya gelmem bide esimin ihi dolayisiyla anca oldu canim..sigortamiz bursa gecerli degil tum masraflar derken anca oluyor..buda tutmazsa mart nisan gibi amca gelitiz doger donmuslari transfer etmeye

28 yaşım var, 7.ci yıla giren evliliyim. Sorun baskın olarak erkek inferlitesi. 6 sene eşimin tedavisiyle uğraştık durduk, bir addım bile yol kayd edemedik. Geçdiyimiz haziran ayında beklenmedik gelişmelerle Türkiyeye gelesi olduk, işle bağlı. Türkiye benim için umuda açılmış kapı oldu. hem hastane açısından hem de maddi açıdan. Temmuzda - İSTANBUL CERRAHİ HASTANESİnde ilk tüp denememizi yaptık , eşim tese ameliyyatı oldu. Sonuç malesef neqatif. 15 yumurtam toplanmışdı, 14-üne işlem yapılmış, 11-i döllenmişdi. 2 tane 5.gün embriosu transfer edilmiş, 2 tane 5. embriosu ise dondurmuştuk. Neqatifi aldığım ay donmuşlarla tedaviye hemen başlamak istedim, opudan sonra oluşmuş kistler geçmediyi için bir ay daha beklemeli oldum. Eylül ayında tekrar tedaviye başladık. Çook güzel çözülmüş olan 2 tane embriom yine beni brakip gitti. Kasım ayı itibarı ile tekrar denedik, önce endometrial sitimulasion yapıldı. Daha sonra tedavi. 14 ebrio toplandı, 12-ine işlem yapıldı, 9-u döllendi. 3. güne kadar 3 embrio güzel gelişdiyi için transfer 3. gün embriosu ile yapıldı, dondurmaya embrio kalmadı. Sonuç maalesef yine neqatif.
Maddi açıdan da imkan olursa inşeAllah şubat ayından yine İstanbul Cerrahi Hastanesinde 4. denemeye başlamak niyyetim var. Bu sefer bir de pgt yapılıcak. bakalım Allahdan hayırlısı.

Bu de benim hikayemin özeti.

Son düzenleme:
Hayirlisi canim..bnimde bu gutmazsa lenfosit asisini bi dokyoruma soracam..bunye kuvvetlenditiliomus bnm bunyem biras zayif ondanmi tutinmup dio suphedeyim

Back
X