Hukuk mezunu olarak neler yapilabilir?

esmenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
184
0
116
Bursa
Sayin kk uyesi avukat hanimlar..
Ben hukuk fakultesi ogrencisiyim 2.sinifa gectim.
Sorularim sunlar:
avukat ya da hakim olmak surekli isiyle mesgul olmayi mi gerektirir; ayraksiyonlu,stresli bir hayat yasamak mi demektir?
Kamuda avukat olmanin avantajlari nelerdir?ben avukatlik yapmayi aslinda istiyorum ama evimi de ihmal etmek istemiyorum.
Hukuk mezunu olarak avukatlik hakimlik savcilik noterlik disinda hangi islerde calisilabilir?
Kendine ve ailesine yeterli zamani ayirmak isteyen,fazla is stresi yasamak istemeyen ve hukuk mezunu olan birine nerde calismayi onerirsiniz?
Fakultenizden mezun olan hukukcu arkadaslarinizin nerelerde calistigindan da hareketle bana bilgi vereceginizi umuyorum.
Cok tesekkur ediyor meslek hayatinizda basarilar diliyorum :)
Hayirli ramazanlar :)

kurumlarda uzman yardımcısı olabilirsiniz, kurum avukatı olabilirsiniz, bu ikisinde her bakımdan daha rahat edersiniz bence.
kurum avukatlığında serbest avukata göre daha az kazanırsınız ancak aylık sabit geliriniz olur, garantici misiniz yoksa bir ay az, bir ay fazla olabilir, belirsiz gelir olabilir diyenlerden misiniz...
avukatlık hakim savcılık için çok çalışmalısınız, çok uğraştırır, streslidir de.
noterlikte zaten yıllar sonra sıra gelir size, emekliliğe doğru ek iş olarak yapılıyor ancak:1:

Son düzenleme:
Back