• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hukukcu arkadaslar bakabilir mi belali abim!

demlikbardakcay

💄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
355
189
103
durumu soyle anlatayim arkadaslar, biz orta halli bir aileyiz. bi abim var ve calismiyor isi gucu yok ve ortaokul mezunu. haylazliktan okuyamadi. bu bi kiza asik oldu evlendiler dugununu tabi babam yapti. kendisinin hicbir katkisi olmadi. sonra bi is bulup ayri eve cikti. sonra bir ay icinde aska sehire gittiler baska sehire gittiler arkasinda bir suru borcla kira dahil hicbir seyi odemeden. bu gecen sene oldu. yine tum borcu biz odedik. bu sene geri geldiler bizim eve. birlikte yasiyorduk ama mustakbel esinin isteklerine yetisemiyorduk. surekli sorun cikariyor hicbir seyden memnun olmuyordu. bizide hic sevmiyor. abimde aksam gelip ortaligi yikiyor vay efendim hanfendiyi mutlu edememisiz. bu arada yine calismiyo. birden ayri ev tutmuslar. bize haber vermeden. bankadan kredi karti cikarmis o parayla tabi. bi yerden is icin cvp bekliyormus ona guvenmis. isi olmadi. ne kadar para cektigini bilmiyorum. yine ilk ay kirayi biz odeyelim marketi filan dedik ama yine bankayla konusup kredi alcam diyo. odeyemeyecek bunun faizi filan derken borc buyur. bunu bekarkende yapmisti bi suru borc odemistik. bnm sorum su borcu bize gelir mi daha once bizim evde oturduklari icin. artk kendi borclarini kendileri odesinler karismak istemiyoruz. bu borcu abim odeyemzse biz odemek zorunda miyiz. boyle yasal bi zorunluluk var mi? bankadan zatrn kredi karti cikartmis bide kredi alabilir mi? baska bankadan alabilir mi

Abiniz çalışmıyorsa hiçbir banka ona kredi vermez.
Kredi kartı borçlarınıda eğer abinize kefil olmadıysanız kimse sizden talep edemez.

canm cok tesekkur ederim peki aile doktoruna kayit olurken adresi bizim adres olarak vermistik ayni evde oturdugumuz icin ikametgah burda gozukuyo icra durumlari olur mu

tabii ki sizin ödeme zorunluluğunuz yok, ödediğiniz hata. ama kredi alırken kimi kefil gösteriş merak ettim?

tabii ki sizin ödeme zorunluluğunuz yok, ödediğiniz hata. ama kredi alırken kimi kefil gösteriş merak ettim?

kredi karti cikartip ordaki parayi cekip yapmis. kredi icin basvurcam diyo ama isi yok. tekrar baska bankaya kredi karti icin basvurabilir mi, annm cok uzuluyo birini odemeden bi kart daha cikartacak diye. kendide odeyemeyecek gibi duruyo nolcak bilmiyoruz

bence siz hiç karışmayın ve ödemeyin eve de kabul etmeyin. burnu sürtsün işe girsin işe girersen destek oluruz dersiniz. teşvik edin arkasını toplamak yerine. yine aynı ılımlılığı gösterirseniz kolay kolay düzelmez bence.

bence siz hiç karışmayın ve ödemeyin eve de kabul etmeyin. burnu sürtsün işe girsin işe girersen destek oluruz dersiniz. teşvik edin arkasını toplamak yerine. yine aynı ılımlılığı gösterirseniz kolay kolay düzelmez bence.

ya ben bunu anneme anlatamiyorum iste. dayanamiyo hapise atacaklar abimi odemezse filan diye korkuyo. bu zamana kadar hep ana yuregi deyip her seyi sineye cekmemize sebep oldu. ama artik okadar yiprandik ki umudu kesti abimden. esi yuzunden anneme cok saygisizlik yapti. smdi odemem karismam diyo. kafamdaki soru yasal olarak bizi zorunlu tutarlar mi, herkes yok diyo ama ikametgahi bizim ev olarak gozukuyo.

ya ben bunu anneme anlatamiyorum iste. dayanamiyo hapise atacaklar abimi odemezse filan diye korkuyo. bu zamana kadar hep ana yuregi deyip her seyi sineye cekmemize sebep oldu. ama artik okadar yiprandik ki umudu kesti abimden. esi yuzunden anneme cok saygisizlik yapti. smdi odemem karismam diyo. kafamdaki soru yasal olarak bizi zorunlu tutarlar mi, herkes yok diyo ama ikametgahi bizim ev olarak gozukuyo.

benim bildiğim abin yetişkin ve kendi borundan yalnız kendi sorumlu ama o parayı yine siz ödersiniz gibime geldi benimde abim seninkinde beş beter babam kıyamıyor oda harcıyor bu iş hep böyle oluyor

benim bildiğim abin yetişkin ve kendi borundan yalnız kendi sorumlu ama o parayı yine siz ödersiniz gibime geldi benimde abim seninkinde beş beter babam kıyamıyor oda harcıyor bu iş hep böyle oluyor

ahh oyle bi yazmissin ki kendi ailemi gordum. bi birakmiyolar ki kendi borcunu kendi odesin artik bu sonuncu olaydan da cok sikildilar gelirse napcaz diyilar. gelse yani hic itirazda ermeyecekler benim bi hatam olsa bak bak neler olur :-)

Arkası toplanan bireylerin klasik halleri. Aileler kabul etmeselerde mutlaka geçmişlerinde bir şımartılmışlık vardır.

Babanız bundan sonra borç falan ödemesin. Sizin evinize haciz falan da gelmez. Abizin arkasını toplamayı öğrenmeli.

Aynı benim abim :-( allah yardımcimiz olsun öncelikle benim abim de birkaç bankadan para çekti hiç bir işi sigortası dayanağı olmadıği halde genede veriyor du bu bankalar.... bundan 5 sene önce tabi şimdiyi bilmem hep babam ödüyordu en son dayanamadı ilçe deki bütün bankalara gidip konuştu dilekçe mi ne anlamam birşeyler gönderdi kimse buna para vermesin diye zaten küçük yer herkez herkezi tanır o son oldu alamadı kredi falan ama diğer borçlari babam ödeyip duruyor hemde evli çocuğunuda babamlar bakıyor ama düzeliyor yavaş yavaş ergenken felan tam bir baş belasıiydi şimdi yaş aldıkça saçmalıklari azalıyor ama devam ediyor bekarken tek kendi idi evlendi hanımı da kendisi gibi iki bela oldular anlayacağın:-/ bunlar kendileri gibisini nereden buluyor allah aşkına:-S

Bence hapis başına gelebilecek en pozitif senaryo ve de güzel bir ders almasını da sağlayabilir. Ya tefecilerden borç alsa banka vermiyor diye, ya kumar illetine bulaşsa belki kazanırım diye. Canına kastederler. Sadece hapisle kurtulursa gene iyi.
İnsanın borcunun olmasını anlarım, cahillik yapmasını anlarım ama bir de hem kel hem fodul olmasını anaya babaya saygısının olmamasını anlayamam. Allah kalbine göre versin ne diyim.

Herkes siz ödemezsiniz demiş de ikametgah nereyse borç oraya gelmiyor mu:44::44:

Kefil göstermedikten sonra ikametgah sizin ev olsa da ödemek zorunda değilsiniz. Onlar ikemetgaha değil kağıt üzerindeki isimlere bakarlar. Bu elektrik su gibi faturalar da bile böyledir.

Ayrıca çalışmayan birisine banka kredi vermez en az 3 ay aynı iş yerinde çalışıyo olması gerekir ama o kredi kartını bile çalışmadan nasıl çıkarabildi merak etiim :44:

Kefil göstermedikten sonra ikametgah sizin ev olsa da ödemek zorunda değilsiniz. Onlar ikemetgaha değil kağıt üzerindeki isimlere bakarlar. Bu elektrik su gibi faturalar da bile böyledir.

Ayrıca çalışmayan birisine banka kredi vermez en az 3 ay aynı iş yerinde çalışıyo olması gerekir ama o kredi kartını bile çalışmadan nasıl çıkarabildi merak etiim :44:

Dipnot: Abim ayrı evde yaşıyo dediniz, sizin evinize mahkemeden kağıt falan gelirse kabul etmeyin o kişi burada yaşamıyo dersiniz. Onun adına gelen tebligatları almayınız yani

1. Bankacılık politikaları gereği herhangi bir ıste 3 aylık sureyı doldurmadıgınız takdirde hiçbir banka sıze kredi vermez. Ancak kişini uzerıne mal varlığı varsa ıpotek gösterebilecek yada sabit geliri varsa kıra alıyordur sabıt tasınmazdan kıra kobtratını gösterdiği zaman ancak alabilir.
2. Aile doktorunyzda sizin ev adresınız yazılı olsa dahi kredi aşamasında mecburi oturduğu ev adresini vermek zorunda. He alengirli Is yaptı sizin evin adresini verdi diyelim babanız kefil olmadığı sürece hiçbir bağlayıcı ozellik olmaz tebligat adres yanlıslugından ulasmadıya çıkar banka abınız hakkında yakalama çıkartır. kırmızı kalemle çizik yer.
3. Tavsiyem borçlarına karışmayın artık cok sımartmussınız kendi ayakları uzerinde durmayı öğrenmeli. Alışmış kydurmystan beterdır.

Back
X