• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hukukcu arkadaslar bakabilir mi belali abim!

bencede abinize hiçbir banka kredi vermez..
en fazla aldığı kredi kartını kullanır..
size de bi yükümlülüğü olamaz bunun,
konu eşi değil fakat, eşi hiç mi görmüyor acaba bu kadar borç altına girmeyi kabul ediyor
Allah sabır versin size
sorumsuz insanlarla yaşamak gerçekten zor iyi bilirim...

ikameti sizde göründüğü için size icra gelir. adamın eşyaları olarak görünüyor çünkü yasal olarak ikameti neresi nüfus müdürlüğünde neresi yazıyor onu araştırın. ikamet neresi ise icra oraya gelir. burda yaşamıyor deme şansınız vs yok.

ikameti sizde göründüğü için size icra gelir. adamın eşyaları olarak görünüyor çünkü yasal olarak ikameti neresi nüfus müdürlüğünde neresi yazıyor onu araştırın. ikamet neresi ise icra oraya gelir. burda yaşamıyor deme şansınız vs yok.

emin misin canm yaa off :( bu abimden kurtulamayacagz sanirim..

canm ysk dan baktim ev olarak degilde mahalle olarak gozukuyo. yine ayni sekilde mi sonuclanir

:14:Allah bu kardeşlere hidayet versin yaaa anlatmak istemiyorum çok dertliyim 2 tanede bizde var böyle kardeş,off Allahım annem babam kahroldular halada bitmiş degil
Banka kredisi veya kartıdan ne çekmişse nereye kayıt olursa olsun siz imza atmadıgınız sürece yasal olarak sizden kimse birşey talep edemez ederlersede hukuki tüm yollarınız açık ve sizden yana olur,şu an eş eşe haber vermeden kredi bile çekemezken bu bankalar nasıl işşsiz güçsüz insanlara kart verir para çektirir ki ya:41:
Hem aileleri darmadagın ediyorlar hemde asıl ihtiyacı olanları didik didik araştırıyorlar:27:
Benimde 2 kardeşim var babam bıraktı annecigim hala gizli saklı borç harç kapatıyor bunuda gördükçe dahada azıtıp aynı devam ediyorlar,vah babamın sözleri kulagımdan gitmez,iki oglum oldu diye sevinmiştim ama keşke hepsi kız olaydı
Canım babam zamanında büyükleri kız eksik etektir ne işe yarar el oglunun koynuna girince unuturlar seni demişler oysa elin oglu bitanecik eşim kendi evlatlarından çok sahip çıkıyor anama babama

Rabbim hidayet versin böyle hayırsız kardeşlere

Adres orası gözükse bile evin tapusu kimin üzerine ise onu baglar benim bildigim,yani babanın üzerine ise kim gelirse gelsin banamı sordunuz da kredi verdiniz hani benim kefil olduguma dair imza ses kaydı vs deme durumu vardır
Sonuçta bu adam evli ve başka şehrede gitmiş gelmiş,nufus yada muhtarlık kaydınıda zırt pırt degiştirecek kadarda sorunmluluk sahibi olarak gözükmüyor

Canım kefil değilseniz korkmayın. Sonuç olarak kendi borcu. Babası veya annesinin ödeme zorunluluğu yok. Sizin adrese icra gelir çünkü icra gönderirken araştırma yapmıyorlar. Sizde bi avukat yoluyla ihtar çekersiniz. Korkmanıza gerek yok.

Adres orası gözükse bile evin tapusu kimin üzerine ise onu baglar benim bildigim,yani babanın üzerine ise kim gelirse gelsin banamı sordunuz da kredi verdiniz hani benim kefil olduguma dair imza ses kaydı vs deme durumu vardır
Sonuçta bu adam evli ve başka şehrede gitmiş gelmiş,nufus yada muhtarlık kaydınıda zırt pırt degiştirecek kadarda sorunmluluk sahibi olarak gözükmüyor

biz kiradayiz canm kendi adimizada hicbir seyimiz yok. abim yuzunden. senelerdir borcunu oduyo annm. 27 yasinda kendisi. ama hala anneme sen bana bakmak zorundasin diyo. ve yaptigi iyiliklerin hicbirinide gormuyo. hala naptinki diyo. annm seker hastasi dayanamiyor. uzuluyo. mide agrilari basladi simdide. oglunu cok seviyo. okadar kufurler saygisizliklar yaptilarki annm hala affediyo. bende kafayi yemek uzereyim bu borc odenmeyecek diye kavga edip duruyorum. annemin ustune gittigim icinde vicdan azabi cekiyorum. her gun abimden bahsedip duruyoruz annm bahsediyo bn dinliyorum. dayanamiyorum artik. isi yok. cok iyi bi yerde gzl bi ev tutmuslar. onunda kirasi gelcek kesin. is begenmiyo. aramadigimiz kimse kalmadi is bulsunlar diye. hala esinin ailesine tapar bizden nefret eder. esinin ailesi emreder o borc alir. annmde arksini topluyo bunun. hala oglum diyo.

Canım kefil değilseniz korkmayın. Sonuç olarak kendi borcu. Babası veya annesinin ödeme zorunluluğu yok. Sizin adrese icra gelir çünkü icra gönderirken araştırma yapmıyorlar. Sizde bi avukat yoluyla ihtar çekersiniz. Korkmanıza gerek yok.

canm biz kiradayiz bu arada adimiza kayitli hicbir seyimizde yok. bu icra sureci nasl isler. borc hemen icralik olur mu yoksa oncesinde bi hapis cezasi verirler mi nasl isliyo bu surec bilgin var mi

biz kiradayiz canm kendi adimizada hicbir seyimiz yok. abim yuzunden. senelerdir borcunu oduyo annm. 27 yasinda kendisi. ama hala anneme sen bana bakmak zorundasin diyo. ve yaptigi iyiliklerin hicbirinide gormuyo. hala naptinki diyo. annm seker hastasi dayanamiyor. uzuluyo. mide agrilari basladi simdide. oglunu cok seviyo. okadar kufurler saygisizliklar yaptilarki annm hala affediyo. bende kafayi yemek uzereyim bu borc odenmeyecek diye kavga edip duruyorum. annemin ustune gittigim icinde vicdan azabi cekiyorum. her gun abimden bahsedip duruyoruz annm bahsediyo bn dinliyorum. dayanamiyorum artik. isi yok. cok iyi bi yerde gzl bi ev tutmuslar. onunda kirasi gelcek kesin. is begenmiyo. aramadigimiz kimse kalmadi is bulsunlar diye. hala esinin ailesine tapar bizden nefret eder. esinin ailesi emreder o borc alir. annmde arksini topluyo bunun. hala oglum diyo.

Allah yardımcınız olsun öncelikle,icra konusuna gelince abinizin resmi kayıtlarda ikamet adresi nere ise oraya icra gönderirler,kredi kartı nasıl çıkarmış bazı bankalar sigortası yada vergi lehvası olmayana vermiyorlar,hiçbir banka abinize kredi vermez çalışmadıgı için eger skk lı bir işte çalışıyorsa kredi çekebilir ama yoksa vermezler,sadece abiniz kredi kartında bulunan parayı çekebilir nakit avans olarak.

:50:Yazık çok yazık benim kardeşimde 27 yaşında hemen hemen aynı şeyler hatta aynı diyebilirim,sadece bizimkisi evli degil şükür ki bir kızın günahına girmedi,babam sen bu halde iken ben kimsenin kızını almam elin adamı bana küfür mü etsin dedi,bizim farkımız evimiz kendimize ait babama mezaramı götüreceksiniz satın bana servis alın okul servisi çekecegim diyor,dert çok boşver demeklede olmuyor
Ah bu analar evlatlarının hem günahlarına hem sevaplarına ortaklar
O kadar etkilenmişim ki bu gece sürekli kardeşimle ugraştım rüyamda Rabbim hidayet versin demekten başka çaremiz yok,ne yapsak yaranamıyoruz

Eviniz kira ise yapabilecekleri birşey yok,annelere ne kadar desekte onların ardını toplamktan geri kalmıyorlar evlat işte adı
Annecigine tatlı dille söyle ödemeyin hiçbirşeyini,size kimse birşey yapamaz icrada yolayamaz hacizde gelmez,sizi baglayan birşey yok çünkü

:50:Yazık çok yazık benim kardeşimde 27 yaşında hemen hemen aynı şeyler hatta aynı diyebilirim,sadece bizimkisi evli degil şükür ki bir kızın günahına girmedi,babam sen bu halde iken ben kimsenin kızını almam elin adamı bana küfür mü etsin dedi,bizim farkımız evimiz kendimize ait babama mezaramı götüreceksiniz satın bana servis alın okul servisi çekecegim diyor,dert çok boşver demeklede olmuyor
Ah bu analar evlatlarının hem günahlarına hem sevaplarına ortaklar
O kadar etkilenmişim ki bu gece sürekli kardeşimle ugraştım rüyamda Rabbim hidayet versin demekten başka çaremiz yok,ne yapsak yaranamıyoruz

Eviniz kira ise yapabilecekleri birşey yok,annelere ne kadar desekte onların ardını toplamktan geri kalmıyorlar evlat işte adı
Annecigine tatlı dille söyle ödemeyin hiçbirşeyini,size kimse birşey yapamaz icrada yolayamaz hacizde gelmez,sizi baglayan birşey yok çünkü

off canm ya inan evlenince daha kotu oluyorlar. sorumsuzluk tavan yapiyor ve esini simartmak icin yapmadigi terbiyesizlik kalmiyor. annm bi laf soyledi diye esine dunyanin kavgasini yapiyo bize. onlarin dokunulmazligi var. esi ailesini gormek isteyince araba kiraliyo. otobusle gidemezmisler. nisanliykende araba kiralayip gidiyodu parasini annm veriyodu. kendisi esiyle kavga edincede beni siz evlendirdiniz diyo. el ele birden gelip biz evlencez demislerdi. annm destek cikmis babamda karsi cikmisti. babamla o gunden beri konusmaz kus. elini opmez barismaz. annm dayanamiyo diyr sesini cikarmaz babamda. bunlari simdiye kadar kimseye anlatamadim kimse anlayamaz diye. mantigi yok bu isin diye. insallah su borctan kurtuluruz. bu borrc sureci nasl isler biliyor musun, ne zaman icralik olur ne zman hapis cezasi yakalamaa emri cikar. bu arada dua et canm ya cok zor bi durum. sen anlarsin beni.

durumu soyle anlatayim arkadaslar, biz orta halli bir aileyiz. bi abim var ve calismiyor isi gucu yok ve ortaokul mezunu. haylazliktan okuyamadi. bu bi kiza asik oldu evlendiler dugununu tabi babam yapti. kendisinin hicbir katkisi olmadi. sonra bi is bulup ayri eve cikti. sonra bir ay icinde aska sehire gittiler baska sehire gittiler arkasinda bir suru borcla kira dahil hicbir seyi odemeden. bu gecen sene oldu. yine tum borcu biz odedik. bu sene geri geldiler bizim eve. birlikte yasiyorduk ama mustakbel esinin isteklerine yetisemiyorduk. surekli sorun cikariyor hicbir seyden memnun olmuyordu. bizide hic sevmiyor. abimde aksam gelip ortaligi yikiyor vay efendim hanfendiyi mutlu edememisiz. bu arada yine calismiyo. birden ayri ev tutmuslar. bize haber vermeden. bankadan kredi karti cikarmis o parayla tabi. bi yerden is icin cvp bekliyormus ona guvenmis. isi olmadi. ne kadar para cektigini bilmiyorum. yine ilk ay kirayi biz odeyelim marketi filan dedik ama yine bankayla konusup kredi alcam diyo. odeyemeyecek bunun faizi filan derken borc buyur. bunu bekarkende yapmisti bi suru borc odemistik. bnm sorum su borcu bize gelir mi daha once bizim evde oturduklari icin. artk kendi borclarini kendileri odesinler karismak istemiyoruz. bu borcu abim odeyemzse biz odemek zorunda miyiz. boyle yasal bi zorunluluk var mi? bankadan zatrn kredi karti cikartmis bide kredi alabilir mi? baska bankadan alabilir mi

İşsiz olan birine nasıl kredi verirler anlamış değilim. Abiniz ödemez ise kefil olan kişi öder. Bazı arkadaşlar abinizin yetişkin olduğu için parayı kendisinin ödemekle zorunlu olduğunu söylemişler. Baba-oğul ilişkisi olduğu için yani birinci dereceden yakını olduğu için durum değişir diye düşünüyorum.

Hukuk okumadığım için yanılıyor olabilirim, bir avukattan bilgi almanızda fayda var.
( İnternetten numaralarını bulup arayabilirsiniz. Bilgi vereceklerdir diye düşünüyorum.)

Şunu da ekleyeyim, TMK da şöyle bir madde vardı. (Belki aynı durumlarda söz konusu olmayabilir, pek bilgim yok.)

MADDE 364.- Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.

İşsiz olan birine nasıl kredi verirler anlamış değilim. Abiniz ödemez ise kefil olan kişi öder. Bazı arkadaşlar abinizin yetişkin olduğu için parayı kendisinin ödemekle zorunlu olduğunu söylemişler. Baba-oğul ilişkisi olduğu için yani birinci dereceden yakını olduğu için durum değişir diye düşünüyorum.

Hukuk okumadığım için yanılıyor olabilirim, bir avukattan bilgi almanızda fayda var.
( İnternetten numaralarını bulup arayabilirsiniz. Bilgi vereceklerdir diye düşünüyorum.)

Şunu da ekleyeyim, TMK da şöyle bir madde vardı. (Belki aynı durumlarda söz konusu olmayabilir, pek bilgim yok.)

MADDE 364.- Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.

Kredi vermemişler canım kredi kartı vermişler normalde bazı bankalar ssk sı olmayana kredi kartı vermiyorlar.

abinin illa bir ikameti vardır nüfus müdürlüğünden oraya bak biz de teyzemin eski kocasının icralarından korkuyorduk araştırdık ve ikamet nereye ise icra oraya gelir dediler ozaman uğraşmıştık

Abisinin ikameti konu sahibnin ailesi ile yaşadıgı evmiş.

Son düzenleme:
Back
X