hukukçu arkadaşlar, hukuktan anlayanlar yardımcı olurmusunuz

Selam arkaşlar,
Bundan 2 ay önce yıllardır görüşmediğim babam vefat etmiş. Benim daha yeni haberim oldu ve elime veraset belgesi, ölüm belgesi ve borçlarına dair belgeler ulaştı.
Ben şimdi 3 aylık süre dolmadan reddi miras yapıcam. Ancak babamın son ikamet ettiği yerden reddi miras davası açmam mümkün değil. Kendi bulunduğum ilden nerden reddi miras başvurusu yapabilirim ve bunun için neler gerekli. Yadırgamayın bu konulara çok yabancıyım. Adliyeye gidip sıra mı alıcam yoksa önceden randevumu alıcam ya da çat kapı benmi geldim dicem hiç bilmiyorum. Birde reddi miras için ne kadar bir masrafım olur. Şimdiden teşekkürler.

benim bildiğim olenin son yerleşim yeri mahkemesi yetkili olduğu
kendi ilinizde Acarsa niz mahkeme yetkisizlik karari verir
bence öncelikle bir avukat la görüşün hem siz gidemiyorsaniz da o gidip açabilir
kendiniz açmak istiyorsanız da önce dilekçe yazmanız lazım dilekçeyle elinizdeki belgeleri de ekleyip adliyeye gidin orada yardimci olurlar
masraf konusunda bir rakam söylemek mümkün değil

kendi bulunduğunuz mahkeme aracılığıyla babanızın son ikametgahındaki mahkemede açabilirsiniz
muhabere yoluyla denir buna.. atıyorum Ankara Sulh Hukuk Mahkemesine gönderilmek üzere Balıkesir Sulh hukuk mahkemesine diye yazabilirsiniz dilekçeye
masrafları falan da davayı açtığınız yerde yatırıyorsunuz böylece
ancak akıbetini takip etmek daha zor olur tabi

Çok teşekkürler. Peki affınıza sığınarak şu yaşıma kadar hiç hukuksal bir sorun yaşamadığıma istinaden, şimdi ben adliyeye gittim 1 günde işler halloluyor mu? Benim önceden randevu falan almam gerekiyor mu? Yoksa doğrudan gidip sulh hukuk mahkemesine o gün içinde halledilebiliyor mu? İşten izin almam çok büyük sıkıntı.

Bulundugunuz ilin adliyesinde sulh hukuk mahkemesinin ozel kalem bolumune gidin. Eger orada acilabiliyorsa size yapmaniz gerekeni soylerler. Buyuk ihtimal once dilekce yazmanizi isterler. Bunun icinde adliyelerin karsisinda arzuhalciler var onlar usulune gore dilekce yazarlar size reddi miras icin. ama dilekceyi yazdirmadan once pazarlik yapin. Zaten yan yana oluyorlar hepsine fiyat sorun en uygun yazanina yazdirin. Cunku tutturabildiklerinden yuksek fiyat istiyorlar. Bize 30 tl den kapi acmislardi pazarlikla 10 tl ye yazdirmistik vasi tayini dava dilekcesini.

Yanlis bilmiyorsam reddi mirasla sulh hukuk mahkemeleri ilgeniyor. Yanlis biliyorsam hukukcu arkadaslar duzeltsin.

Son düzenleme:
Bakin internette var reddi miras dava dilekcesi örnekleri. Internetteki ornekleri inceleyerek kendinizde yazabilirsiniz dilekceyi.

Bulundugunuz ilin adliyesinde sulh hukuk mahkemesinin ozel kalem bolumune gidin. Eger orada acilabiliyorsa size yapmaniz gerekeni soylerler. Buyuk ihtimal once dilekce yazmanizi isterler. Bunun icinde adliyelerin karsisinda arzuhalciler var onlar usulune gore dilekce yazarlar size reddi miras icin. ama dilekceyi yazdirmadan once pazarlik yapin. Zaten yan yana oluyorlar hepsine fiyat sorun en uygun yazanina yazdirin. Cunku tutturabildiklerinden yuksek fiyat istiyorlar. Bize 30 tl den kapi acmislardi pazarlikla 10 tl ye yazdirmistik vasi tayini dava dilekcesini.

Yanlis bilmiyorsam reddi mirasla sulh hukuk mahkemeleri ilgeniyor. Yanlis biliyorsam hukukcu arkadaslar duzeltsin.
Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkürler. Peki affınıza sığınarak şu yaşıma kadar hiç hukuksal bir sorun yaşamadığıma istinaden, şimdi ben adliyeye gittim 1 günde işler halloluyor mu? Benim önceden randevu falan almam gerekiyor mu? Yoksa doğrudan gidip sulh hukuk mahkemesine o gün içinde halledilebiliyor mu? İşten izin almam çok büyük sıkıntı.
Avukat tutmak zorunda degilsiniz kendi davanizi kendiniz acip takip edebilirsiniz ama tabi emek ister bu husus
Randevu almaniza gerek yok dava dilekcenizi ve dilekcenize ekleyeceginiz veraset ilamini vs diger ekleri hazir edin bulunduğunuz ildeki adliyeye gidin orada yazi isleri muduru yahut vezneye gidip dava acmak istiyorum derseniz onlar masraflari alir davayi acar

Back
X